Mijn DSI

DSI accrediteert eerste opleider Permanent Vakbekwaam

Deel deze pagina

DSI heeft de eerste opleider geaccrediteerd  die een Permanent Vakbekwaam-programma voor de beleggingssector aan mag bieden. Van Dukers & Baelemans is het programma voor de volgende DSI-registers geaccrediteerd:

  • DSI Informeren Beleggen Retail (ESMA)
  • DSI Adviseren Beleggen Standaard Retail (ESMA)
  • DSI Adviseren Beleggen Maatwerk Retail (ESMA)

Vanaf 1 januari 2020 wordt van DSI gecertificeerden verwacht dat ze niet alleen vakbekwaam zijn, maar ook vakbekwaam blijven. Om gecertificeerden in de beleggingssector te ondersteunen bij het aantoonbaar up-tot-date houden van de kennis en vaardigheden heeft DSI in een nieuwe opzet het Permanent Vakbekwaam-programma ontwikkeld.

Accreditatie van aanbieders van opleidingen
Opleiders die aan alle eisen voldoen, kunnen geaccrediteerd worden om Permanent Vakbekwaam-programma’s aan te bieden.

DSI is zeer tevreden over het enthousiasme van opleiders. Meerdere aanbieders van opleidingen hebben inmiddels een accreditatieverzoek ingediend. Dit betekent dat werkgevers en gecertificeerden straks kunnen kiezen uit een breed aanbod van aanbieders van Permanent Vakbekwaam-programma’s.  Zodra andere aanbieders geaccrediteerd worden, actualiseren wij het overzicht op onze website.

Vakbekwaamheid aantonen via DSI certificering
DSI heeft in 2018 vakbekwaamheidsnormen voor haar gecertificeerden in de beleggingssector vastgesteld. De Autoriteit Financiële Markten vindt dit een goede invulling van de wettelijke vakbekwaamheidsnorm, die op 3 januari 2018 van kracht werd.

Door het certificeren van beleggingsprofessionals via DSI kunnen werkgevers en gecertificeerden eenvoudig aantonen dat zij voldoen aan de wettelijke vakbekwaamheidseisen. Volgend jaar geldt dit dus ook voor het up-to-date houden van de vakbekwaamheid.

Tags

#certificering
#DSI
permanentvakbekwaam