Mijn DSI

DSI bestuursvoorzitter Tanja Nagel keynote speaker Fund Seminar

05/10/2021
Deel deze pagina

Op 30 september j.l. vond het Fund Seminar plaats. Fund Seminar is een jaarlijks event voor zelfstandig vermogensbeheerders. DSI bestuursvoorzitter Tanja Nagel verzorgde dit jaar de keynote van dit Seminar.

Keynote over integriteit

Tanja Nagel: “Ik heb uitgekeken naar dit event waarbij ik de gelegenheid heb gekregen om als keynote speaker ruim 100 beleggingsprofessionals te spreken over een belangrijk en actueel thema als integriteit.”

5 highlights keynote

Integriteit is een belangrijk onderwerp en blijft actueel. Onderstaand de highlights uit de keynote:

1. We doen het samen

DSI is als zelfreguleringsinstituut opgericht door de sector. DSI streeft net zoals vermogensbeheerders naar een sector waarin consumenten, ondernemers en financiële instellingen vertrouwd zaken kunnen doen. Wij kunnen dit als sector alleen realiseren als we dit samen doen. Door van elkaar te leren, te borgen dat mensen die in de fout zijn gegaan niet (meer) in de beleggingssector worden aangenomen en professionals permanent vakbekwaam te laten zijn. DSI biedt met Personeelsscreening, Certificering en Tucht de beleggingssector een uniek, gesloten systeem dat het risico op incidenten drastisch kan reduceren.

2. DSI Adviescommissies zorgen voor aansluiting bij de praktijk

DSI werkt met Adviescommissies. De leden van deze commissies zijn specialisten uit de sector. Zij denken onder andere mee over de actualisatie van de leerdoelen van het DSI Permanent Vakbekwaam programma. Hierdoor sluit het programma aan op het specialisme en de behoefte van de doelgroep.

3. Vrijwel iedereen heeft een goed moreel kompas

Tanja Nagel gelooft dat iedereen met een goed moreel kompas wordt geboren. Is de manier waarop een professional zich gedraagt, wanneer hij zijn moreel kompas inzet, te beïnvloeden? Tanja Nagel kijkt naar gedrag als een combinatie van DNA, wat je van huis uit meekrijgt, en context, de invloed van de omgeving waarin je je bevindt. ‘Als sector kunnen wij meer aandacht geven aan de context voor de professionals.’

4. Integriteitsdilemma uit de praktijk

In de praktijk komen er integriteitsdilemma’s voor. De vraag is hoe je als professional hier mee omgaat. Wat doe je bijvoorbeeld als je een opdracht krijgt van een gezaghebbend persoon om voorkennis te gebruiken voor een financiële transactie. Samen met het publiek bespreekt Tanja dit dilemma. Vraag je bijvoorbeeld het compliance team om advies of voer je de opdracht uit of juist niet?

5. Het begint bij de top

Goed voorbeeld doet goed volgen. Voor de top van een bedrijf is het belangrijk om duidelijkheid te bieden aan hun medewerkers over normen en waarden en te zorgen dat duidelijk is welk gedrag gewenst is binnen de organisatie. DSI kan hier een ondersteunende rol in spelen.

Tags

#DSI
#FundSeminar