Mijn DSI

DSI jaarverslag 2020

15/07/2021
Deel deze pagina

Stichting DSI heeft vandaag haar jaarverslag over het jaar 2020 uitgebracht. Het jaarverslag is digitaal op www.dsi.nl/jaarverslag-2020 beschikbaar.

DSI streeft naar een financiële markt – en meer specifiek een beleggingssector – zonder incidenten. Een markt waarin de consument vertrouwen heeft in de financieel professional. Vertrouwen op basis van diens vakkennis en integriteit. Daar dragen wij aan bij met onze diensten personeelsscreening, certificering en tucht, waarmee DSI in het jaar 2020 ruim 12.750 professionals heeft begeleid.

DSI Jaarverslag 2020 - Factsheet

Integriteit en vakbekwaamheid zijn voor DSI onlosmakelijk met elkaar verbonden onderdelen. Ook al is een professional vakbekwaam, als hij of zij niet integer handelt lopen consument, werkgever en feitelijk de hele financiële sector risico. Alleen door continue aandacht voor beide kunnen we samen de financiële sector betrouwbaar maken en houden.

In dit jaarverslag laten wij verschillende stakeholders van DSI aan het woord over het belang van integriteit en vakbekwaamheid voor een gezonde toekomst van het vak als beleggingsprofessional.

DSI Jaarverslag 2020 - interview Tanja Nagel‘Ik ben ervan overtuigd dat vrijwel iedereen een goed moreel kompas heeft’, stelt DSI bestuursvoorzitter Tanja Nagel in haar interview. ‘Het is van belang dat professionals zelf hun hersens en creativiteit kunnen blijven gebruiken, juist in het belang van de cliënt, en niet alleen maar vinkjes plaatsen.’ Het is de rol van DSI om dat te stimuleren.

DSI Jaarverslag 2-2- - Interview Lukas DaalderLukas Daalder, Managing Director bij BlackRock en bekend als columnist in Het Financieele Dagblad, onderschrijft het belang van integriteit en stelt dat open gesprekken over dilemma’s de basis van integer handelen zijn. ‘Een integer advies is gebaseerd op zoveel mogelijk invalshoeken’.

DSI Jaarverslag 2020 - Interview Clemens SpoorenbergClemens Spoorenberg, voorzitter van de DSI Accreditatiecommissie, geeft zijn visie op het belang en succes van het Permanent Vakbekwaam (PV) programma dat in 2020 is gestart. ‘Met het PV-programma tonen (kandidaat)gecertificeerde professionals jaarlijks aan dat zij up-to-date zijn qua kennis in hun vakgebied.’

DSI Jaarverslag 2020 - Interview Rob WesseliusRob Wesselius, Business Manager Financial Markets bij ING Wholesale Banking, ontvangt intern positieve feedback op het PV-programma: ‘Onze medewerkers krijgen artikelen en vragen toegestuurd, dat model is praktisch en verfrissend, mede omdat het inhoudelijk net even andere onderwerpen zijn dan onze medewerkers vanuit ING of hun eigen specialisatie krijgen.’

DSI Jaarverslag 2020 - Interview Mark van der LecqVanuit zijn werk als jurist Tuchtrecht bij DSI benadrukt Mark van der Lecq de link tussen bedrijfscultuur, integer handelen en DSI Tuchtrecht. ‘Tuchtzaken moeten niet alleen over de soldaten gaan, we moeten ook de generaals aanspreken. Zij zijn zo belangrijk voor de cultuur, zij bepalen hoe de organisatie ademt als het gaat om integriteit.’

DSI Jaarverslag 2020 - Interview MTIn het afsluitende interview met het managementteam van DSI worden de resultaten van DSI over 2020 besproken, dat in vele opzichten een dynamisch jaar geweest is.

Lees het complete jaarverslag met alle interviews en achtergronden op www.dsi.nl/jaarverslag-2020.

 

Tags

#DSI
#integriteit
#jaarverslag2020
#vakbekwaamheid