Mijn DSI

DSI lanceert certificering voor Vermogensplanners

Deel deze pagina

DSI biedt een nieuw register aan voor vermogensplanners. Met inschrijving in dit register certificeren vermogensplanners zich als DSI Vermogensplanners en committeren zij zich aan DSI’s terugkerende toetsing op de gebieden integriteit, kennis en vaardigheden. Het nieuwe register is ingeluid met een gongslag op Beursplein 5.

Het nieuwe register wordt opgericht op verzoek van de Federatie Vermogensplanners (FVP). FVP en DSI slaan zo een brug tussen beleggingsadvies en financial planning, ofwel tussen beleggingsspecialist en de breder georiënteerde adviseur. Beide partijen zijn ook benieuwd in hoeverre er kruisbestuiving zal zijn tussen beleggingsspecialisten en vermogensplanners, in het bijzonder of er een gemeenschappelijke visie zal ontstaan waar het vermogensopbouw betreft.

“We willen ons certificeringsprogramma een breder en onafhankelijker norm geven en tegelijkertijd de integriteit zwaarder borgen”, aldus voorzitter Dick Garritsen van de stichting FVP, dat toeziet op de certificering van de leden van de vereniging FVP. “Daarom benaderden wij DSI.”

“Wij zijn ingenomen met de oprichting van het nieuwe register”, zegt DSI-directeur Jerry Brouwer. “De financiële sector is aan het veranderen. Er komen meer goed uitgeruste generalisten. De oprichting van het register Vermogensplanner past in die ontwikkeling.”

De FVP kent zelf een opleidings- en certificeringsprogramma Vermogensplanner dat stoelt op het DSI-niveau voor beleggingsadviseurs. DSI biedt als de zelfregulering-organisatie van de financiële sector een bredere en onafhankelijker positie.

De DSI-systematiek biedt personeelsscreening, permanente educatie en tucht waar de FVP bij aan wil sluiten.

De vereniging FVP telt 60 leden. Stichting DSI telt 6100 registraties verspreid over 14 verschillende registers in de financiële sector. Daarmee dekt DSI volgens de AFM tussen de 80 en 90 procent van de sector.

Tags

#DSI
#FVP