Mijn DSI

Introductie DSI certificaat

04/07/2023
Deel deze pagina

Erkenning van jouw kennis- en vakbekwaamheid

Vanaf juli 2023 introduceert DSI een DSI-certificaat voor elke gecertificeerde professional. Dit certificaat is een erkenning van de registratie in het DSI Openbaar Register en bevestigt dat de ontvanger voldoet aan de kennis- en vakbekwaamheidseisen van DSI. Exclusief beschikbaar voor DSI-gecertificeerden, ontvang je dit certificaat per e-mail bij het aanvragen of wijzigen van je certificering. Versterk je professionele status met het DSI-certificaat!

“Het DSI-certificaat vertegenwoordigt de bevestiging van je kennis en vaardigheden als professional in de beleggingssector en toont aan dat je bijdraagt aan een integere en betrouwbare van financiële sector. En dat je hier aanspreekbaar op bent.”, aldus Floris Mreijen, directeur van Stichting DSI.

Een DSI gecertificeerde voldoet aan alle eisen

DSI gecertificeerden dienen voor de toelating in een DSI register te voldoen aan een reeks van eisen. Daarnaast dient een gecertificeerde jaarlijks met succes een Permanent Vakbekwaam-programma te doorlopen waarmee de vakkennis up-to-date blijft. Het certificaat is een bevestiging dat een DSI gecertificeerde voldoet aan deze eisen.

Certificaat is een samenvatting van de DSI-registratie

Het certificaat is zodanig ontworpen, dat er bij iedere verandering in je DSI registratie een nieuw certificaat zal worden toegestuurd. Dit gebeurt automatisch en zal per email naar de gecertificeerden worden verzonden. Aangezien je als DSI-gecertificeerde verplicht bent om jaarlijks een PV programma succesvol te doorlopen, zal er op het moment dat wij het PV-resultaat verwerken in het Openbaar Register, automatisch een certificaat  worden gemaakt.

Een certificaat is geen officieel document. Het is een samenvatting van jouw registratie in het DSI Openbaar Register. Mocht je van werkgever of functie veranderen en wijzigt daardoor ook je registratie, dan ontvang je vanaf nu ook automatisch een nieuw certificaat per e-mail. Het DSI certificaat wordt niet beschikbaar gesteld voor kandidaat gecertificeerden.

Laat zien dat je gecertificeerd bent

“Gecertificeerden mogen met recht trots zijn op de inspanning die ze hebben geleverd om DSI gecertificeerd te zijn en te blijven. Met het certificaat kun je als gecertificeerde deze trots op een gepaste manier delen ik je netwerk, bijvoorbeeld via LinkedIn”, aldus Floris Mreijen.

Een DSI-certificering is een erkenning van jouw kennis- en vaardigheden in jouw vakgebied. Naast het feit dat het in sommige gevallen verplicht wordt gesteld door de wetgever (ESMA-richtsnoeren) geeft het ook aan dat je beschikt over een bepaald niveau van ervaring en kennis op het gebied van integriteit.

Gebruik het DSI logo en verrijk jouw LinkedIn profiel

Maak aan (potentiële) klanten, prospects en toezichthouder duidelijk dat je DSI-gecertificeerd bent. Naast het certificaat kun je dat ook doen door het DSI logo toe te voegen aan je visitekaartje of je handtekening onder een email. Een DSI logo kun je hier downloaden.

Klik op deze link om op LinkedIn te delen dat je DSI gecertificeerd bent of dat je bent geslaagd voor het Permanent Vakbekwaam programma van DSI. Kies bij organisatie voor Stichting DSI. Het certificaatnummer en de credential URL zijn geen verplichte velden. Volg ook onze account op LinkedIn voor updates.

Vragen of meer informatie

Heb je vragen over het certificaat? Neem dan contact op met onze Customer Care Officers via telefoonnummer 020 –  620 12 74 of stuur een bericht via het contactformulier op onze website.

Tags

#Certificaat
#DSI