Mijn DSI

Justis geeft momenteel geen VOG’s uit door storing

Deel deze pagina

Justis  is de enige officiële instantie in Nederland die de VOG, Verklaring Omtrent het Gedrag, verstrekt. Sinds vrijdag 15 oktober 2021 heeft Justis een storing waardoor zij geen VOG’s meer uitgeven.

Heeft dit gevolgen voor uw DSI Screening?

Ja, dit heeft gevolgen voor u. Dit betekent dat:

  • u uw screening aanvraag op dit moment niet bij DSI kunt indienen omdat de VOG ontbreekt.
  • als u via MijnDSI een verzoek heeft ingediend om een VOG digitaal aan te vragen, deze aanvraag op dit moment niet wordt ingediend bij Justis.

VOG essentieel onderdeel DSI Screening Rapport

Voor het werken in de financiële sector is de VOG een verplichting en dus een essentieel onderdeel van het DSI Screening Rapport. DSI geeft geen Screening Rapport uit zonder VOG.

Wanneer is de storing bij Justis verholpen?

Dit is onbekend. Justis kan helaas niet aangeven wanneer de storing is verholpen. De meest recente informatie hier over treft u aan op de website van Justis.

Zodra wij hebben vernomen dat de storing bij Justis voorbij is, vermelden wij dit als nieuwsbericht op de website van DSI en op MijnDSI. U kunt dan zelf via MijnDSI of via Justis een VOG aanvraag indienen. Houdt u wel rekening met een mogelijke wachttijd door de opgelopen werkvoorraad bij Justis. Het is niet uit te sluiten dat de doorlooptijd voor afgifte van een VOG oploopt.

Ook DSI verwacht op enig moment een grotere instroom van screeningaanvragen. DSI heeft op dit moment een werkvoorraad waardoor de doorlooptijd aanzienlijk langer is dan normaal. Dit komt door een forse toename van het aantal screeningsaanvragen in de zomer. DSI neemt verschillende maatregelen om de doorlooptijd te verkorten en overlast voor u te beperken.

Tags

#Justis
#VOG