Mijn DSI

Tegen de Lamp: Aanvrager verklaart een diploma te hebben, de praktijk blijkt anders

Deel deze pagina

Een aanvrager van een screening verklaarde aan ons dat het diploma onvindbaar is. Het diploma was ook niet opgenomen in het register van DUO.

Naast de geautomatiseerde checks waarbij de aanvrager diploma’s uploadt, verzorgt DSI ook verificaties die uitgevoerd worden door onze Screening Officers. Zij verifiëren bij het opleidingsinstituut of het diploma behaald is. Deze verificatie verzorgt DSI ook als de aanvrager verklaart dat hij of zij niet meer in het bezit is van het diploma.

In dit geval hebben de Screening Officers van DSI contact gezocht met de betreffende opleider. De opleider verklaarde dat de aanvrager de opleiding niet met het diploma heeft afgerond. De aanvrager heeft een aantal certificaten behaald.

Op het screeningsrapport van de betreffende aanvrager zijn de verklaringen en citaten van de aanvrager en het opleidingsinstituut weergegeven.

Bovenstaande toont aan dat alleen geautomatiseerde checks op het aanwezig zijn van een diploma onvoldoende zekerheid geeft. De persoonlijke verificatie door de Screening Officers van DSI zorgt voor een aanvullende controle op de opgegeven informatie, waardoor de werkgever een beter beeld krijgt van de integriteit van de werknemer.

Gerelateerde artikelen