Mijn DSI

Vacatures bij DSI: Customer Care Officers

Deel deze pagina

Voor de uitbreiding van onze organisatie, is DSI op zoek naar pro-actieve en oplossingsgerichte Customer Care Officers. Klant adviseurs die denken in oplossingen en die met hun kennis en ervaring beleggingsprofessionals willen helpen om zich te certificeren en verder te ontwikkelen. Ben jij iemand die klantervaring hoog in het vaandel heeft staan staan, accuraat is en zelf initiatief durft te nemen? Heb jij een passie voor de beleggingssector en wil je ons helpen om onze klantervaring op een hoger niveau brengen? Dan maken wij graag kennis met je!

Wat is het doel van jouw rol?

Als Customer Care Officer ben je hét visitekaartje van DSI. Je werk samen met een klein professioneel en enthousiast team. Samen vorm je het eerste aanspreekpunt voor professionals uit de beleggingssector die zich hebben gecertificeerd bij DSI of zich willen certificeren. Je werkt met je team mee aan de doelstelling van DSI als zelfreguleringsinstituut voor de beleggingssector en daarmee aan de integriteit en vakbekwaamheid van deze sector.

Waarmee ga je dit bereiken?

Als Customer Care officer denk je proactief mee met onze klanten, stelt verdiepende vragen en zorgt op die manier voor het verhogen van de kwaliteit van onze dienstverlening. Bij het beantwoorden van vragen en het behandelen van issues neem je zelf de verantwoordelijkheid waarbij je verder kijkt en ook aspecten als wet- en regelgeving, actuele marktontwikkelingen en/of ICT oplossingen in ogenschouw neemt. 

Over ons aanbod

Je komt te werken in een inspirerende en enthousiaste werkomgeving en krijgt de kans daarin een onderscheidende rol te vervullen. DSI is gevestigd het Beursgebouw, een unieke locatie in het hart van Amsterdam. We werken bij DSI zowel op kantoor als vanuit huis. We bieden jou een uitdagende functie met volop ruimte voor jouw eigen aanpak en persoonlijke ontwikkeling.

Is deze functie op jouw lijf geschreven?

Kijk hier voor een volledige beschrijving van de functie. Als wij je interesse hebben gewekt met deze functie, dan zijn we benieuwd waarom deze functie op jouw lijf geschreven is. Ook zijn we nieuwsgierig naar je motivatie en ervaringen. Verras ons!

Je kunt jouw brief en curriculum vitae sturen naar vacature@dsi.nl ter attentie van Floris Mreijen onder vermelding van Customer Care Officer. Je krijgt binnen twee weken reactie, waarna je wordt uitgenodigd voor een 1e en eventueel een 2e gesprek. 

Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan per email (s.vandriel@dsi.nl) contact met op met Simone van Driel, HR adviseur. Wanneer je liever telefonisch contact hebt over de vacature kun je per mail jouw telefoonnummer doorgeven dan bellen wij je terug.

Tags

#certificering
#Klantadviseur
#Vacature