Mijn DSI

Vernieuwde leerdoelen PV programma 2023

21/11/2022
Deel deze pagina

De leerdoelen van het Permanent Vakbekwaam (PV) programma worden ieder jaar opnieuw vastgesteld door de DSI Adviescommissies. Dit doen we om de DSI registers aan te laten sluiten op de actualiteit en gewijzigde wet- en regelgeving. Welke veranderingen zijn er dit jaar doorgevoerd? En welke ontwikkelingen zijn hierop van invloed geweest? 

Ontdek de leerdoelen PV 2023

Met het actueel houden van de PV Leerdoelen, bewaakt DSI de kwaliteit en de inhoud van de PV programma’s. De onderwerpen van de leerdoelen worden samengesteld door de diverse DSI-adviescommissies. De commissies bestaan uit vakspecialisten die in de sector werkzaam zijn. Via de onderstaande button komt u direct bij een overzicht van de leerdoelen per register voor het jaar 2023.

Verandering in 2023

Voor 2023 zijn de leerdoelen over verantwoord en duurzaam beleggen wederom verder uitgebreid. Een nieuw punt is bijvoorbeeld de uitvraag van de duurzaamheidsvoorkeuren van klanten. Ook is er aandacht voor de gevolgen van oplopende inflatie en stijgende rente voor de beleggingscategorieën. Dit is in de huidige tijd erg belangrijk voor de beleggingsprofessionals. Daarnaast wordt er ingegaan op klanten die negatieve rendementen hebben in hun beleggingsportefeuilles. Een voorbeeld hiervan kan zijn een belegger met defensief profiel die te maken krijgt met grote verliezen op obligaties. Ten slotte valt ook nog te wijzen de impact van sancties op het beleggingsbeleid en de beleggingsportefeuille. Het is voor de beleggingsprofessional belangrijk om te weten welke verschillende organen sancties uitvaardigen en wat de juridische status hiervan is.

Achtergrond over PV Programma van DSI

DSI-certificering staat voor vakbekwaam zijn en blijven. Dat betekent dat u als gecertificeerde professional jaarlijks up-to-date bent over de laatste wet en regelgevingen. Als u als gecertificeerde professional een door DSI geaccrediteerd Permanent Vakbekwaam-programma succesvol doorloopt, voldoet u aan alle eisen. Meer informatie over het PV programma kunt u vinden op www.dsi.nl/permanent-vakbekwaam.

Tags

#DSI
#LeerdoelenPV
#PV2023