Mijn DSI

Certificering aanvragen

Uitleg over het aanvragen van een DSI certificering

Je wilt je certificeren bij DSI. Op deze pagina vind je een uitleg over hoe het aanvraag proces verloopt en wat je daarbij nodig hebt. Via de DSI certificeringswijzer kun je op een eenvoudige manier bepalen welke certificering voor jou van toepassing is. Mocht je vragen hebben, dan staat ons team van adviseurs je graag te woord.

Certificering aanvragen

Vraag in 6 stappen uw certificering aan

DSI Certificeringswijzer

Start hier de keuzehulp

FAQ Certificering

Meer informatie

Aanvraag proces Certificeringsaanvraag

Het aanvragen of wijzigen van een certificering verloopt in verschillende stappen. In het onderstaande overzicht hebben wij dit proces voor je uiteengezet.

 

Screening door Validata

Een screening is een standaard onderdeel van de certificeringsprocedure bij DSI. Dit geldt zowel bij het aanvragen van een nieuwe certificering als bij het wijzigen van je huidige certificering. Deze screening wordt uitgevoerd door Validata. Hoe dit proces van screenen verloopt, leggen wij uit op deze pagina.

Certificeren als ZZP-er

Ben je ZZP-er en wil je je certificeren bij DSI? Op deze pagina vind je een uitgebreide uitleg over hoe het aanvraagproces bij DSI verloopt als ZZP-er. Het aanvraagproces verschilt of je als ZZP-er een eigen AFM vergunning hebt of niet. Selecteer het proces dat voor jou van toepassing is en bekijk de details.

Starten met het aanvraagproces

Voor de start van het aanvragen van een certificering in één van de registers van DSI, dient de professional een certificeringsaanvraag te starten in MijnDSI. Dit is een beveiligde online portal waar professionals een certificering aan kunnen vragen, inzien en wijzigen. Via de certifceringswijzer kun je vooraf bepalen welk register het beste voor jou van toepassing is.

Bij het aanvragen van een certificering heeft een professional de volgende documenten nodig:

  • E-mail adres contactpersoon huidige/toekomstige werkgever
  • Optioneel: screeningsdocument eerdere screening door DSI, Validata, DNB en/of AFM
  • Optioneel: examenresultaten die toepassing hebben op de certificering

Heb je andere vragen?

Heb je nog andere vragen over een DSI Certificering? Wij hebben een FAQ pagina met antwoorden op de meeste gestelde vragen. Met de DSI Certificering FAQ pagina maken wij jou als professional en werkgever op een praktische manier wegwijs in alles met betrekking tot een DSI Certificering. Daarnaast geven we uitleg over het gebruik van MijnDSI.

Staat je vraag niet op deze FAQ pagina, of wil je persoonlijk advies over het aanmelden voor een specifieke certificering? Neem dan contact op met onze Customer Care Officers via het contactformulier of bel met 020-6201274.