Mijn DSI

Certificering aanvragen

U wilt zich certificeren. Welkom bij DSI! Op deze pagina vindt u een beknopte uitleg over hoe het aanvraagproces verloopt en wat u daarbij nodig heeft.

Begin uw aanvraag hier

Aanvragen op MijnDSI

U begint uw aanvraag door een account aan te maken op MijnDSI.nl. Voorkeur is om een account aan te maken met een privé e-mailadres zodat u altijd in uw account kan. Dit is uw persoonlijke, beveiligde omgeving waar u na inschrijving alle informatie en opties omtrent uw DSI-registratie vindt en kunt aanpassen.

Aanvragen

Voorbereiding van uw registratieaanvraag
DSI kent 10 certificeringen in verschillende functiegroepen, plus het Register Integriteit. U vindt alle functiegroepen met bijbehorende opleidings- en ervaringsvereisten hier, op onze pagina met het certificeringen-overzicht.

Voor welke certificering moet ik mij registreren?
Om te bepalen welke DSI-certificering het beste aansluit op uw werkzaamheden, kunt u de beslisboom hieronder doorlopen. (klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Aanvragen inclusief screeningsverzoek
Heeft u zich nog niet eerder geregistreerd bij DSI, wijzigt u van werkgever of wilt u een passieve DSI-registratie omzetten in een actieve registratie? Dan is een personeelsscreening een standaard onderdeel van de registratieprocedure. U vraagt in deze gevallen dus ook via DSI een screening aan. Deze is inbegrepen in uw registratie-aanvraag.

DSI’s personeelsscreening toetst op identiteit, diplomabezit, werkreferenties over de afgelopen vijf jaar, afgifte van een Verklaring Omtrent het Gedrag en persoonlijk faillissement.

Als het registratieverzoek is afgehandeld, ontvangt u van ons een bericht met de uitkomst van het verzoek en ons digitale DSI Screeningsrapport met daarin alle bevindingen van de screening.

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vereist. Dit document wordt afgegeven door het ministerie van Justitie en Veiligheid. U vraagt dit document via DSI eenvoudig digitaal bij het ministerie aan, als onderdeel van het DSI-certificeringsproces. De betaling en uitgifte van de VOG verloopt vervolgens via het ministerie van Justitie en Veiligheid. Na ontvangst van de VOG, uploadt u een scan van dit document in uw MijnDSI-account.

Steekproef
DSI verifieert de fysieke VOG steekproefsgewijs op echtheid. Als u geselecteerd bent voor de steekproef (u krijgt een melding nadat u uw kleurenscan heeft geüpload), verzoeken wij u – naast het uploaden van een duidelijke kleurenscan in MijnDSI – ook het originele document naar DSI op te sturen.

De originele verklaring kunt u per post opsturen naar:

DSI

t.a.v. afdeling screening

Postbus 3861

1001 AR Amsterdam

Welke documenten hebben wij nodig voor uw aanvraag?

  • Kopie geldig Paspoort/ID
  • DUO-uittreksel hoogst afgeronde opleiding (indien niet beschikbaar bij DUO een kopie van het originele diploma)
  • Getekend machtigingsformulier (tijdens het aanvraagproces te downloaden)
  • VOG (tijdens het aanvraagproces biedt DSI de mogelijkheid om deze digitaal aan te vragen)
  • Werkgeversverklaring(en) door DSI opgesteld en ondertekend door een tekenbevoegde persoon zoals een (voormalig)leidinggevende of HR manager (tijdens het aanvraagproces kan dit digitaal geregeld worden, handig om alvast betreffende emailadres(sen) van ondertekenaar(s) paraat te hebben)

Algemene adviezen voor een vlot verloop van de aanvraagprocedure

  • Houd uw CV bij de hand in verband met het opgeven van werkperiodes en functies.
  • Houd de emailadressen van voormalig leidinggevenden paraat in verband met de ondertekening van benodigde werkgeversverklaringen (deze verklaringen worden als onderdeel van het aanvraagproces door DSI opgesteld)

Tarieven

Onze tarieven voor de aanvraag van een DSI-certificering vindt u op deze pagina.

Begin uw aanvraag hier