Mijn DSI

DSI focust op kerntaak

Wat betekent dit voor u als werkgever?

Het Bestuur van stichting DSI heeft eind 2021 besloten om de screeningsactiviteiten in 2022 af te bouwen. Deze keuze is ingegeven door de wens van de stichting om zich weer te richten op haar kerntaak: het zorgdragen voor meer vertrouwen van de samenleving in de beleggingssector. 

Waarom is dit besloten?

Naast werkgevers uit de beleggingssector maakten ook andere werkgevers uit de financiële sector gebruik van DSI Screening, bijvoorbeeld accountantskantoren. De markt van personeelsscreening ontwikkelt zich snel. Om succesvol te blijven in personeelsscreening en te blijven voldoen aan de klantbehoefte had DSI veel aandacht nodig voor screening. Een dienst met klanten die veelal niet actief zijn in de beleggingssector. Het leidde af van haar kerntaak. DSI heeft daarom ervoor gekozen om te focussen op de dienstverlening die zich richt op het betrouwbaarder maken van de beleggingssector:

  • Het formuleren van normen voor kennis, vaardigheden en integriteit van professionals uit de beleggingssector;
  • Het accrediteren van examens en opleidingsprogramma’s;
  • Het certificeren van professionals uit de beleggingssector die voldoen aan de door DSI opgestelde normen en deze professionals te registeren in het DSI Openbaar Register;
  • Het aanspreken van DSI gecertificeerden die de DSI-gedragsregels overtreden middels het DSI Tuchtrecht.

Wat merkt u als werkgever van de focus op de kerntaak?

Een standaard onderdeel van de registratieprocedure bij DSI certificering is een personeelsscreening. Tot 1 juli 2022 blijft DSI deze screenings als onderdeel van een certificering zelf uitvoeren. Per 1 juli 2022 worden deze screenings uitgevoerd door Validata Group. Wilt uw medewerker zich na 1 juli aanstaande bij DSI certificeren, komt een gecertificeerde die werkzaam was bij een andere werkgever bij u in dienst, of wilt uw medewerker een passieve DSI-registratie omzetten in een actieve registratie? Dan krijgt uw medewerker te maken met deze personeelsscreening.

Screening door Validata

Validata is een professionele screeningsorganisatie die veel waarde hecht aan kwaliteitskeurmerken (o.a. ISO), IT security en privacy. Het doorlopen van uw screeningsprocedure verloopt digitaal via MijnDSI. Uw medewerker hoeft dus als DSI (kandidaat) gecertificeerde niet buiten DSI om contact op te nemen met Validata voor het aanvragen van een screening. Wij regelen dit voor hen. Als werkgever kunt u via uw MijnDSI werkgeversportaal het overzicht houden over de certificeringen en eventuele bijbehorende screenings. De komende periode informeren wij u nader over hoe dit er uit komt te zien na 1 juli 2022.

Door focus extra aandacht voor certificering

Doordat Stichting DSI haar screeningsactiviteiten stopt, ligt de focus van de organisatie op DSI certificering. Ons doel is om samen met onze klanten de klanttevredenheid te blijven verbeteren. De komende periode worden er veranderingen doorgevoerd op de volgende onderdelen:

  • MijnDSI.
  • Uitvoering van klanttevredenheidsonderzoeken.
  • Website www.dsi.nl.

Contact of vragen

Heeft u vragen over de veranderingen bij DSI? Wij helpen u graag verder. Voor veel gestelde vragen over onze diensten en producten kunt u kijken op de DSI FAQ pagina. Heeft u een andere vraag of wilt u graag iemand persoonlijk spreken, neem dan contact op met uw DSI relatiebeheerder Nana Asante via n.asante@dsi.nl.