Mijn DSI

Permanent Vakbekwaam FAQ

Heeft u vragen over het Permanent Vakbekwaam programma? Wij hebben de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er (nog) niet tussen? Onze afdeling Certificering staat u graag te woord. U kunt hen op werkdagen tussen 9 en 17 uur telefonisch bereiken op nummer: 020-620 12 74 (menu-optie 2). Natuurlijk is deze afdeling ook per e-mail te bereiken via certificering@dsi.nl.

Permanent Vakbekwaam Vragen en Antwoorden

Vraag 1: Ik heb me in 2021 bij DSI geregistreerd, geldt de PV-verplichting ook voor mij?

Nee, als u zich in 2021 bij DSI heeft aangemeld dan begint de PV-verplichting pas in 2022.

Vraag 2: Ik ben nog kandidaat gecertificeerd omdat ik nog niet alle benodigde diploma’s heb behaald, moet ik dan wel het PV-programma afronden?

Ja, als u vóór 1 januari bij DSI staat ingeschreven, dan geldt de PV-verplichting ook voor u. PV geldt ook voor DSI kandidaat gecertificeerden. Het is belangrijk dat u uw kennis up-to-date houdt. Ook als u nog niet over alle diploma’s beschikt.

Voor personen die niet beschikken over een actieve registratie (passief gecertificeerd) en (kandidaat) gecertificeerden in het register Integriteit geldt de PV-verplichting niet.

Vraag 3: Ik ben ingeschreven in het register Integriteit, geldt PV ook voor mij?

Op dit moment nog niet. DSI start in 2021 een programma voor het register Integriteit. U wordt hier later over geïnformeerd.

Vraag 4: Wanneer moet ik de PV over 2020 afgerond hebben?

De deadline is 1 januari 2021. Dan begint het nieuwe programma. Als het u nog niet is gelukt om het programma voor die tijd helemaal af te ronden, geen nood. U kunt nog tot 1 juli 2021 het programma over 2020 afronden. Houdt u er wel rekening mee dat u in de tussenliggende periode niet volledig voldoet aan alle eisen.

Vraag 5: Ik heb mijn PV voldoende afgerond. Hoe wordt mijn uitslag verwerkt?

De opleiders verstrekken in januari 2021 aan DSI een overzicht van alle personen die het programma succesvol hebben doorlopen. Deze informatie verwerken wij in onze administratie. U of uw werkgever hoeven de resultaten niet aan DSI door te geven.

Vraag 6: Aan welke leerdoelen moet ik voldoen? 

De PV-leerdoelen verschillen per register. U kunt hier de leerdoelen per register inzien.

Vraag 7: Bij welk opleidingsinstituut kan ik terecht voor het behalen van mijn leerdoelen? 

U kunt dit terugvinden in dit overzicht. Er zijn meerdere opleidingsinstituten die geaccrediteerde PV-programma’s aanbieden. Wij raden u aan om bij uw werkgever na te vragen of er een specifiek opleidingsinstituut gekozen is. Bij een groot aantal werkgevers is dat namelijk het geval. U hoeft dan niet zelf een opleider te kiezen.