MyDSI

In-employment-screening

Is er een functiewisseling voor een integriteitsgevoelige functie? In-employment screening biedt u de mogelijkheid als werkgever om uw medewerkers te screenen.

Het aanvragen van een in-employment screening verloopt hetzelfde als bij pre-employment screening. Ook hier bestaat de screening uit een combinatie van geautomatiseerde controle en persoonlijke verificatie van gegevens door onze Screening Officers.

Natuurlijk is de medewerker al bij u bekend. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld de werkgeverscontrole achterwege te laten.

DSI biedt twee in-employment screenings aan:

 • In-Employment screening €150 ex-BTW

  Deze screening is geschikt voor medewerkers die 2 à 3 jaar bij u in dienst zijn. De screening is een complete screening en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • ID-controle
   De gegevens van het ID-bewijs worden gecontroleerd waarbij wordt getoetst op vermissing en geldigheidsduur.
  • Faillissement-controle
   De gegevens van de medewerker worden gecontroleerd in het landelijke insolventieregister. Bij een match wordt dit gerapporteerd op het screeningsrapport.
  • Eigen verklaring omtrent de integriteit
   Tijdens de screeningsaanvraag wordt een uitgebreide vragenlijst ingevuld. Alle door de aanvrager opgegeven relevante verklaringen worden overgenomen op het screeningsrapport.
  • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)-controle
   Het originele VOG document of een buitenlands equivalent wordt steekproefsgewijs door DSI gecontroleerd op de echtheidskenmerken. In alle andere gevallen dient een kleurenscan van het originele VOG document te worden geüpload.
  • Diploma-controle
   De aanvrager dient van de hoogst afgeronde opleiding een diploma aan te leveren. DSI controleert de diploma’s en bijbehorende periodes en verifieert ten minste het hoogst afgeronde diploma bij het opleidingsinstituut. In plaats van het diploma kan er via www.mijnduo.nl ook een DUO diploma uittreksel opgevraagd worden. DSI kan dit document controleren op de digitale echtheidskenmerken. Naast het hoogst afgeronde diploma wordt op basis van een steekproef ook nog een (eventueel) extra diploma geverifieerd.
  • Werkgeverscontrole
   De medewerker geeft zijn werkverleden van de afgelopen vijf jaar op. Door alle ex-werkgevers moet een zogenaamde werkgeversverklaring worden getekend. Deze ex-werkgever tekent hierbij voor verschillende punten waaronder integriteit. De werkgeversverklaring kan door de aanvrager veilig, gemakkelijk en digitaal worden verstuurd naar een tekenbevoegde persoon. DSI controleert de werkperiodes van de afgelopen vijf jaar en verifieert hierbij minimaal één werkgever. Dit gebeurt door telefonisch contact op te nemen met de (ex-) werkgever en door (de functie van) de ondertekenaar te verifiëren.
  Direct screenings regelen voor medewerkers

   

  Vrijblijvend informatie opvragen? Mail onze relatiebeheerder
 • Verkorte In-Employment screening €105 ex-BTW

  Speciaal voor medewerkers die al langer dan 5 jaar bij u werkzaam zijn, is er een verkorte In-Employment screening. In deze screening wordt er geen werkgeverscontrole uitgevoerd. Deze controle is overbodig omdat uw medewerker de afgelopen 5 jaar bij uw bedrijf heeft gewerkt.

  Direct screenings regelen voor medewerkers

   

  Vrijblijvend informatie opvragen? Mail onze relatiebeheerder