MyDSI

Pre-employment screening

Het is altijd lastig om te beoordelen of een medewerker eerlijk met de belangen van een klant zal omgaan. Om problemen te voorkomen controleert DSI de persoonlijke gegevens van een medewerker. Een personeelsscreening is vaak ook noodzakelijk: de Wet financieel toezicht stelt dit verplicht in de financiële sector.

DSI biedt twee soorten pre-employment screenings aan:

 • DSI Screening €130 ex-BTW
  • ID-controle
   De gegevens van het ID-bewijs worden gecontroleerd waarbij wordt getoetst op vermissing en geldigheidsduur.
  • Faillissement-controle
   De gegevens van de medewerker worden gecontroleerd in het landelijke insolventieregister. Bij een match wordt dit gerapporteerd op het screeningsrapport.
  • Eigen verklaring omtrent de integriteit
   Tijdens de screeningsaanvraag wordt een uitgebreide vragenlijst ingevuld. Alle door de aanvrager opgegeven relevante verklaringen worden overgenomen op het screeningsrapport.
  • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)-controle
   Het originele VOG document of een buitenlands equivalent wordt steekproefsgewijs door DSI gecontroleerd op de echtheidskenmerken. In alle andere gevallen dient een kleurenscan van het originele VOG document te worden geüpload.
  • Diploma-controle
   De aanvrager dient van de hoogst afgeronde opleiding een diploma aan te leveren. DSI controleert de diploma’s en bijbehorende periodes en verifieert ten minste het hoogst afgeronde diploma bij het opleidingsinstituut. In plaats van het diploma kan er via www.mijnduo.nl ook een DUO diploma uittreksel opgevraagd worden. DSI kan dit document controleren op de digitale echtheidskenmerken. Naast het hoogst afgeronde diploma wordt op basis van een steekproef ook nog een (eventueel) extra diploma geverifieerd.
  • Werkgeverscontrole
   De medewerker geeft zijn werkverleden van de afgelopen vijf jaar op. Door alle ex-werkgevers moet een zogenaamde werkgeversverklaring worden getekend. Deze ex-werkgever tekent hierbij voor verschillende punten waaronder integriteit. De werkgeversverklaring kan door de aanvrager veilig, gemakkelijk en digitaal worden verstuurd naar een tekenbevoegde persoon. DSI controleert de werkperiodes van de afgelopen vijf jaar en verifieert hierbij minimaal één werkgever. Dit gebeurt door telefonisch contact op te nemen met de (ex-) werkgever en door (de functie van) de ondertekenaar te verifiëren.
  Direct screenings regelen voor medewerkers

   

  Vrijblijvend informatie opvragen? Mail onze relatiebeheerder
 • DSI Screening Plus €150 ex-BTW

  Voor (toekomstige) medewerkers op zeer integriteitsgevoelige functies biedt DSI ook de Screening Plus aan. Een screening met als basis de vertrouwde DSI Screening (zie boven), maar met daaraan toegevoegd een aantal extra verificaties en controles. De DSI Screening Plus checkt alle opgegeven diploma’s en alle (ex-)werkgevers in de afgelopen vijf jaren. Dit is een persoonlijke check waarbij wij contact opnemen met de opleidingsinstanties en (ex-)werkgevers.

  Direct screenings regelen voor medewerkers

   

  Vrijblijvend informatie opvragen? Mail onze relatiebeheerder