Mijn DSI

Mijn screening

Vragen en antwoorden over het screenen bij een DSI certificeringsaanvraag

Als onderdeel van het aanvragen of wijzigen van een certificering screent DSI professionals die werkzaam zijn in de beleggingssector. Het aanvragen van een screening is alleen mogelijk op basis van een uitnodiging via MijnDSI van uw werkgever of opdrachtgever. Op deze pagina geven wij u meer informatie over het screeningsproces als onderdeel van een certificeringsaanvraag.

Alleen screening als onderdeel van een DSI Certificering

Sinds 1 april 2022 is het niet meer mogelijk om professionals te screenen bij DSI als de screening geen onderdeel is van een DSI Certificering. Voorheen was dit wel een onderdeel van de dienstverlening van Stichting DSI. Voor de uitvoer van losse screeningsaanvragen kan DSI u een alternatief aanbieden via Validata Group. Neem contact met hen op voor meer informatie. Voor meer informatie over het stoppen van de losse screeningsactiviteiten en de samenwerking met Validata kunt u ook kijken op deze pagina.

Veelgestelde vragen over een screening

Wat is de doorlooptijd van een screening?

Meer informatie

Hoe deel ik 5 jaar werkervaring?

Meer informatie

Hoe upload ik mijn DUO-Uittreksel?

Meer informatie

Via de pagina Screening FAQ treft u naast de antwoorden op de bovenstaande drie vragen, nog een grote selectie van vragen en antwoorden over het onderwerp screening. Heeft u een vraag over screening, ga naar de DSI Screening FAQ voor alle antwoorden.

Direct naar alle FAQ’s

Het DSI screeningproces

In 5 stappen uw screeningsrapport

Wij werken geheel digitaal via onze portal MijnDSI. Wij vinden uw privacy erg belangrijk en zorgen ervoor dat de persoonsgegevens die u met ons deelt zorgvuldig worden behandeld. In onze privacy statement lichten wij graag toe hoe wij dat doen.

Screening in 5 stappen

 • 1
  Voorbereiden

  Voor de aanvraag van een screening hoeft u zich niet specifiek voor te bereiden. U kunt de doorlooptijd verkorten door alvast het diploma van uw hoogst afgeronde opleiding en overige recente diploma’s te verzamelen (maximaal 3), in te scannen of te fotograferen en op te slaan. Verder heeft u tijdens uw aanvraag één of meerdere keren uw DigiD nodig (met sms autorisatie). Als u de inloggegevens hiervan niet meer weet, kunt u deze opvragen via DigiD.nl. Houd uw CV bij de hand alsmede emailadressen van oud-werkgevers.

 • 2
  Aanvragen

  U start de aanvraag van uw screening door een account aan te maken op MijnDSI.nl.  De Screening bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Persoonlijke gegevens + ID
  • Vragenlijst m.b.t. integriteit
  • Digitale VOG-aanvraag
  • Opleidingen en diploma’s
  • Werkervaring afgelopen 5 jaar
 • 3
  Indienen

  Heeft u alle benodigde informatie verstrekt, dan kan de screeningsaanvraag worden ingediend. Voordat DSI begint met de uitvoering van de screening wordt de aanvraag nog éénmaal gecontroleerd op volledigheid. DSI verifieert steekproefsgewijs de originele, papieren Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Heeft u bij de aanvraag van uw screening een steekproef-melding gekregen, dan verzoeken wij u om:

  • De digitale versie van de VOG in kleur te uploaden in uw MijnDSI
  • De papieren versie van de VOG op te sturen naar:

  DSI
  T.a.v. Screening
  Postbus 3861
  1001 AR Amsterdam

 • 4
  Uitvoeren

  DSI start met de uitvoering van de screening. Hierbij wordt alle aangeleverde informatie door onze Screening Officers gecontroleerd en geverifieerd. Hiervoor kan contact worden opgenomen met uw (ex-)werkgevers en opleidingsinstituten. Een screeningsprocedure neemt tijd in beslag vanwege de nodige verificaties die DSI uitvoert. We zijn hier maximaal 10 werkdagen mee bezig, nadat de aanvraag compleet bij DSI is ingediend.

 • 5
  Afronden

  Als de screening is afgerond, krijgt u per e-mail bericht dat uw digitale screeningsrapport voor u klaar staat in uw MijnDSI account. Het rapport is uitsluitend voor u beschikbaar. Nadat u bent ingelogd in uw MijnDSI-omgeving kunt u het rapport downloaden of direct doorzenden aan uw werkgever of opdrachtgever

Screenen doet u via MijnDSI

Een screening vraagt u digitaal aan via MijnDSI. Nadat u een account heeft aangemaakt doorloopt u stap voor stap het aanvraagproces. Tijdens dit proces wordt u gevraagd een aantal gegevens te verstrekken en verschillende documenten te uploaden. Volg hierbij goed de instructies op. Zodra u uw screeningsaanvraag volledig heeft ingediend, starten de Screening Officers van DSI met de verificaties.

MijnDSI Handleiding

Meer informatie

Tips & Tricks MijnDSI

Meer informatie

Over DSI

Stichting DSI richt zich op een beleggingssector waarin consumenten, particulieren en bedrijven, vertrouwd zaken kunnen doen. Een sector waar professionals vakbekwaam zijn en integer handelen de basis is van iedere samenwerking. Dat is waar DSI voor staat. Om dit te bereiken, werken wij samen met partners uit de beleggingssector aan het informeren, toetsen en ontwikkelen van professionals.

Wilt u meer weten over stichting DSI? Wij vertellen graag meer over onszelf. Meer informatie over DSI vindt u hier.