Mijn DSI

Passieve registratie omzetten

Zet jouw passieve registratie om naar een actieve DSI certificering

Ben je op dit moment passief gecertificeerd bij DSI en is jouw werkgever aangesloten bij DSI? Dan kun je jouw DSI certificering (her)activeren. Je dient daarvoor wel te voldoen aan alle vakbekwaamheidsonderdelen behorend bij het register van jouw keuze. Je wordt daarmee gecertificeerd en je bent weer voor iedereen zichtbaar in het DSI Openbaar Register.

DSI stopt per 1 januari 2024 met de status passief geregistreerd

Per 1 januari 2024 gaat DSI stoppen met het aanbieden van de status passief geregistreerd. Je hebt daarom tot 31 december 2023 om jouw passieve status te (her)activeren. Iedere passief gecertificeerde heeft hiervan inmiddels persoonlijk een bericht per email ontvangen van DSI. Krijgen wij vóór 31 december 2023 geen reactie op dit bericht, dan wordt je registratie bij DSI automatisch beëindigd. Wij danken je in dat geval voor je betrokkenheid bij DSI en nodigen je uit om je in te schrijven op de DSI nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van toekomstige ontwikkelingen.

Waarom stopt DSI met het aanbieden van de status passieve registratie?

Met een DSI Certificering zijn professionals in de beleggingssector aantoonbaar vakbekwaam en zijn zij op de hoogte van laatste ontwikkelingen op het gebied van integriteit, kennis en vaardigheden. De passieve registratie is in het verleden in het leven geroepen, om gecertificeerde tijdelijk te ontzien van de verplichtingen die samenhangen met een certificering. Passief gecertificeerden voldoen dus niet aan de voorwaarden van een DSI Certificering. Aangezien dit niet meer past bij ons huidige beleid rondom de DSI registers, stoppen wij met het aanbieden van deze status en bieden wij een alternatief.

Hoe zet ik mijn passieve registratie om naar een actieve registratie?

Via jouw account in MijnDSI kun je een wijziging van een passieve registratie aanvragen. Klik hiervoor in MijnDSI op de button Ik wil mijn passieve registratie wijzigen.

Vakbekwaamheidseisen DSI registers

Klik hier voor een overzicht van de DSI certificeringen en de bijbehorende vakbekwaamheidseisen. Voldoe je nog niet aan alle vakbekwaamheidseisen? Geen probleem, je wordt dan kandidaat-gecertificeerd totdat je aan alle onderdelen voldoet. Let op: het is alleen mogelijk om je registratie om te zetten naar een andere register als je werkgever als deelnemer aangesloten is bij DSI.

Welke voordelen biedt een actieve DSI-certificering?

Een bij DSI gecertificeerde professional:

Meer informatie

Weet je niet zeker voor welk DSI register je een passieve registratie hebt? Controleer dan eerst jouw status in MijnDSI. Heb je hulp of advies nodig, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze customer care officers via (020)-6201274 of via ons contactformulier.