Certificering aanvragen

U wilt zich certificeren en voldoen aan de verplichte ESMA-Richtsnoeren, indien dat op u van toepassing is. Dit doet u door zich voor uw functiegroep te registreren bij DSI. Op deze pagina vindt u een beknopte uitleg over hoe het aanvraagproces verloopt en wat u daarbij nodig heeft.

Aanvragen op MijnDSI.nl

U begint uw aanvraag door een account aan te maken op MijnDSI.nl. Dit is uw persoonlijke, beveiligde omgeving alwaar u na inschrijving alle informatie en opties omtrent uw DSI-registratie vindt en kunt aanpassen. 

Begin uw aanvraagprocedure

Voorbereiding van uw registratieaanvraag

DSI kent 10 certificeringen in verschillende functiegroepen, plus het Register Integriteit. U vindt alle functiegroepen met bijbehorende opleidings- en ervaringsvereisten hier, op onze pagina met het certificeringen-overzicht. 

Voor welke certificering moet ik mij registreren?

Soms is niet meteen duidelijk wie zich voor welke DSI-certificering aan dient te melden. Daarom hebben wij een handige beslisboom ontworpen. (Opklikken voor groot.)

DSI's beslisboom

Aanvragen inclusief screeningsverzoek

Heeft u zich nog niet eerder geregistreerd bij DSI, wijzigt u van werkgever of wilt u een passieve DSI-registratie omzetten in een actieve registratie, dan is een personeelsscreening een standaard onderdeel van de registratieprocedure. U vraagt in deze gevallen dus ook een personeelsscreening aan. Dit is inbegrepen in uw registratie-aanvraag.

De DSI personeelsscreening toetst op identiteit, diplomabezit, werkreferenties over de afgelopen vijf jaar, afgifte van een Verklaring Omtrent het Gedrag en persoonlijk faillissement.

Als het registratieverzoek is afgehandeld, ontvangt u een brief met de uitkomst van het verzoek en ons digitale DSI Screeningsrapport, met daarin alle bevindingen van de screening.

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vereist. DSI faciliteert in het digitaal aanvragen van de VOG tijdens het aanvraagproces. De betaling en uitgifte van de VOG verloopt via het ministerie van Justitie en Veiligheid. DSI verifieert de fysieke VOG steekproefsgewijs op echtheid. Als u geselecteerd bent voor de steekproef (u krijgt een melding nadat u uw kleurenscan heeft geüpload), verzoeken wij u, naast het uploaden van een duidelijke kleurenscan, het originele document naar DSI te versturen. Indien u niet bent geselecteerd, hoeft u enkel een kleurenscan van uw VOG in uw aanvraag te uploaden. 

De originele verklaring kunt u per post opsturen naar:

DSI
Postbus 3861
1001AR Amsterdam 

Tarieven

Onze tarieven voor de aanvraag van een DSI-certificering vindt u hier.

DSI. Voor een integere en deskundige financiële sector.