Certificering aanvragen

U wilt zich certificeren en voldoen aan de verplichte ESMA-Richtsnoeren, indien dat op u van toepassing is. Dit doet u door zich voor uw functiegroep te registreren bij DSI. Op deze pagina vindt u een beknopte uitleg over hoe het aanvraagproces verloopt en wat u daarbij nodig heeft.

Aanvragen tijdelijk niet mogelijk

Wegens voorbereidingen voor de overgang naar een nieuw, op ESMA georiënteerd systeem is MijnDSI per 1 december tot begin januari niet beschikbaar voor nieuwe certificeringsaanvragen. U kunt daarom tijdelijk geen certificering aanvragen. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de afdeling Certificering via info@dsi.nl of 020-620 12 74 (menu optie 2).

Voorbereiding van uw registratieaanvraag

U kunt uw aanvraag indienen als u voldoet aan de opleidings- en ervaringsvereisten voor uw functiegroep. Naast het Basisregister Integriteit kent DSI 13 registers in verschillende functiegroepen. U vindt alle functiegroepen met bijbehorende opleidings- en ervaringsvereisten hier, op onze pagina met het registers-overzicht. U kunt uw aanvraag indienen als u voldoet aan de gestelde eisen van het register.

Aanvragen inclusief screeningsverzoek

Heeft u zich nog niet eerder geregistreerd bij DSI, wijzigt u van werkgever of wilt u een passieve DSI-registratie omzetten in een actieve registratie, dan is een personeelsscreening een standaard onderdeel van de registratieprocedure. U vraagt in deze gevallen dus ook een personeelsscreening aan. Dit is inbegrepen in uw registratie-aanvraag.

De DSI personeelsscreening toetst op identiteit, diplomabezit, werkreferenties over de afgelopen vijf jaar, afgifte van een Verklaring Omtrent het Gedrag en persoonlijk faillissement.

Als het registratieverzoek is afgehandeld, ontvangt u een brief met de uitkomst van het verzoek en ons digitale DSI Screeningsrapport, met daarin alle bevindingen van de screening.

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Tijdens het invullen van het verzoek krijgt u de keuze om uw VOG digitaal (€24,55) of persoonlijk via het gemeentehuis (€30,55) aan te vragen. Het duurt ongeveer twee weken voordat u de VOG ontvangt. 

De originele verklaring dient u vervolgens per post op te sturen naar:

DSI
Postbus 3861
1001AR Amsterdam 

Tarieven

Onze tarieven voor de aanvraag van een DSI-certificering vindt u hier.

Aanvragen op MijnDSI.nl

U begint uw aanvraag door een account aan te maken op MijnDSI.nl. Dit is uw persoonlijke, beveiligde omgeving alwaar u na inschrijving alle informatie en opties omtrent uw DSI-registratie vindt en kunt aanpassen.