Mijn DSI

Permanent Vakbekwaam 2023

Alle informatie over PV 2023 in één overzicht

Op deze pagina tref je alle informatie over het Permanent Vakbekwaam programma over 2023 (PV 2023). Alle opleiders, leerdoelen veel gestelde vragen staan in één overzicht. Start vandaag door je in te schrijven bij een opleider naar keuze. Hiermee ben je direct op te hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom actualiteiten en wet- en regelgeving in jouw vakgebied. 

Voordat je start met PV 2023…

  • PV 2023 is verplicht: iedereen die in 2022 was geregistreerd als (kandidaat) gecertificeerd bij DSI is verplicht het PV 2023 succesvol te doorlopen.
  • Register Integriteit: PV 2023 geldt niet voor (kandidaat) geregistreerden die zijn vermeldt in het register Integriteit.
  • Einddatum afronding: wij verwachten dat je PV 2023 voor 1 januari 2024 succesvol hebt afgerond, zodat je per 1 januari 2024 kunt starten met het PV 2024 programma.
  • Gecertificeerd in 2023: (kandidaat) gecertificeerden die in 2023 zijn gecertificeerd bij DSI hoeven geen PV 2023 te volgen. Zij starten met PV 2024 op 1 januari 2024.
  • Behaalde certificaten PV: behaalde certificaten hoef je nooit naar DSI toe te sturen of in MijnDSI op te slaan.
  • Registratie PV resultaten: DSI wordt twee keer per jaar door de opleidingsinstituten geïnformeerd over de examenresultaten van het PV-programma. Voor PV 2023 is dat in januari 2024 en juli 2024. Dat zijn de momenten dat wij de statussen in het Openbaar Register bijwerken.
  • Functiewijziging: bij functiewijzigingen tot 1 juli 2023 geldt dat het programma behorende bij de nieuwe functie (en dus het bijbehorende DSI-register) moet worden afgerond. Bij functiewijzigingen na 1 juli 2023 kan het oorspronkelijke programma worden afgerond.

Opleiders PV 2023

Meer informatie

Leerdoelen PV 2023

Meer informatie

FAQ PV 2023

Meer informatie

Geaccrediteerde Opleidingsinstituten | Permanent Vakbekwaam

DSI accrediteert opleiders die hiervoor actuele en relevante programma’s aanbieden. Er zijn meerdere opleiders die geaccrediteerde PV-programma’s aanbieden. Je kiest zelf een opleider passend bij je certificering.

Het is verstandig om bij je werkgever na te vragen of er een specifieke opleider is gekozen. Bij een groot aantal werkgevers is dat het geval. Je hoeft dan niet zelf een opleider te kiezen. Een aantal werkgevers laat dit vrij en dan kun je dus zelf een opleider kiezen en je aanmelden.

Opleidingsinstituut

NIBE-SVV DSI Adviseren Beleggen Maatwerk Retail
Meer informatie DSI Adviseren Beleggen Standaard Retail
DSI Informeren Beleggen Retail
DSI Informeren Treasury
DSI Adviseren Treasury
DS Informeren Beleggen Institutioneel
DSI Adviseren Beleggen Institutioneel
DSI Effectenhandelaar
DSI Compliance Professional

Opleidingsinstituut

Dukers & Baelemans (EIFD) DSI Adviseren Beleggen Maatwerk Retail
Meer informatie Dukers & Baelemans DSI Adviseren Beleggen Standaard Retail
DSI Informeren Beleggen Retail
DSI Informeren Beleggen Institutioneel
DSI Adviseren Beleggen Institutioneel
DSI Informeren Treasury
DSI Adviseren Treasury

Opleidingsinstituut

The Ministry of Compliance DSI Adviseren Beleggen Maatwerk Retail
Meer informatie DSI Adviseren Beleggen Standaard Retail
DSI Informeren Beleggen Retail
DSI Informeren Beleggen Institutioneel
DSI Adviseren Beleggen Institutioneel
DSI Informeren Treasury
DSI Adviseren Treasury
DSI Beleggingsanalist
DSI Effectenhandelaar
DSI Qualified Compliance Officer

Opleidingsinstituut

CFA Society VBA Netherlands DSI Informeren Beleggen Institutioneel
Meer informatie DSI Adviseren Beleggen Institutioneel

Opleidingsinstituut

Lindenhaeghe DSI Informeren Beleggen Retail
Meer informatie DSI Adviseren Beleggen Maatwerk Retail
DSI Adviseren Beleggen Standaard Retail

FAQ Permanent Vakbekwaam 2023

Permanent Vakbekwaam 2022

Permanent Vakbekwaam 2023

Leerdoelen PV 2023

De inhoud van het Permanent Vakbekwaam programma wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld.  Dit doen we om de diverse registers aan te laten sluiten op de actualiteit en gewijzigde wet- en regelgeving. DSI wil hiermee de kwaliteit en de inhoud van de Permanent Vakbekwaam programma’s bewaken.

De onderwerpen van de leerdoelen worden samengesteld door de diverse DSI-adviescommissies. De commissies bestaan uit vakspecialisten die in de sector werkzaam zijn. Onderstaand een overzicht van de leerdoelen per register voor het jaar 2023.

Vragen over jouw certificering of PV 2023?

Heb je nog vragen over het PV programma of jouw DSI Certificering? Wij hebben een FAQ pagina voor je beschikbaar met antwoorden op de meeste gestelde vragen. Met deze DSI Certificering FAQ pagina maken wij je als professional en werkgever op een praktische manier wegwijs in DSI Certificering. Daarnaast geven we uitleg over het gebruik van MijnDSI.

Staat jouw vraag niet op deze FAQ pagina? Of wil je persoonlijk advies over het aanmelden voor een specifieke certificering? Neem dan contact op met onze Customer Care Officers via onze contactpagina of bel met 020 – 620 12 74.