Mijn DSI

Tanja Nagel: Samen bouwen aan een betrouwbare financiële sector voor iedereen

 

Foto: Bart Zweers

Start bij DSI

Op 1 juli ben ik gestart als voorzitter van het bestuur van DSI. Een stichting met een mooie doelstelling waar ik graag mijn bijdrage aan wil leveren. Een betrouwbare financiële sector wordt gevormd door alle mensen die in de sector werkzaam zijn: wij zijn met z’n allen verantwoordelijk voor het vertrouwen van al onze stakeholders.

In de ruim 30 jaar dat ik in de sector heb gewerkt, heb ik gemerkt dat het DSI keurmerk beleggende cliënten de zekerheid geeft dat ze te maken hebben met een professional. In mijn rol als CEO bij Theodoor Gilissen heb ik ook gemerkt dat de behoefte van een private bank kan afwijken van die van een retailbank, vermogensbeheerder of een verzekeraar. Denk bijvoorbeeld aan maatwerk versus gestandaardiseerde producten of het wel of geen rechtstreeks contact hebben met (pensioen-) beleggende cliënten.

We doen het samen

Een zelfregulerend instituut moet telkens zijn toegevoegde waarde voor alle aangesloten bedrijven en gecertificeerden bewijzen. Dat betekent dat DSI een goed beeld moet hebben van wat er bij u speelt. DSI moet kunnen zorgen voor producten die inspelen op die behoefte en waar mogelijk kunnen differentiëren naar verschillende groepen.

Ik zie het als mijn taak om met u, onze cliënten, in gesprek te gaan en wellicht waar nodig de brug te kunnen slaan tussen uw vraag en ons aanbod.

Screening stimuleert vertrouwen

In mijn portefeuille aan toezichthoudende functies merk ik dat het op afstand van elkaar werken in deze tijd soms moeilijk is. Ook het aannemen van nieuwe collega’s is lastiger als je ze niet even in de ogen kan kijken. Er verschijnt ook steeds meer onderzoek waaruit blijkt dat werkgevers meer risico lopen ten aanzien van onwenselijk gedrag van medewerkers. Daarnaast willen professionals natuurlijk ook dat er door de werkgever wordt gelet op onwenselijk gedrag door collega’s.

Ook daarmee willen wij u graag helpen. Denk aan een Pre-Employment Screening waarbij de persoonlijke situatie van een nieuwe medewerker in kaart wordt gebracht. Ook is het mogelijk om een bestaande medewerker te screenen, bijvoorbeeld als hij of zij een nieuwe functie krijgt waarbij integriteit een belangrijke rol speelt. Dit doen wij met een In-Employment Screening. Met deze diensten helpen we u om de juiste integere en vakbekwame professionals als medewerkers en collega’s aan te nemen. Samen stimuleren we zo het vertrouwen in mensen en organisaties.

Vertrouwen in de sector

Het is heel belangrijk voor consumenten dat er vertrouwen is en blijft in de financiële sector. Dat geeft rust en zorgt ervoor dat we zaken blijven doen. Het leidt tot bedrijvigheid, meer economisch verkeer en dat is goed voor onze economie.

DSI heeft doelstellingen die afgeleid zijn van één van uw doelstellingen: als organisatie of professional het vertrouwen van uw cliënten waard zijn. Wat DSI doet, moet u faciliteren en uitdragen aan uw cliënten zodat wij samen dit vertrouwen in ons als sector kunnen behouden.

Ik verheug mij op de gesprekken die we gaan voeren en de stappen die DSI in 2021 gaat nemen om samen met u de consument het vertrouwen te blijven geven in de financiële sector. Ik wens u heel fijne feestdagen en een gezond en succesvol 2021.