Mijn DSI

Screening van DSI (kandidaat) gecertificeerden

Wilt u zich certificeren bij DSI of gaat u van werkgever veranderen en wilt u als gecertificeerde uw registratie veranderen?  In deze situaties is een personeelsscreening een standaard onderdeel van de certificeringsprocedure bij DSI. U vraagt in deze gevallen via MijnDSI een screening aan. Wij leggen u uit hoe deze screening verloopt en hoe u deze kunt aanvragen.

MijnDSI: de digitale aanvraagportal van DSI

Het aanmelden voor een certificering of het wijzigen van een certificering verloopt via MijnDSI. MijnDSI is de digitale omgeving van DSI waarin u uw gegevens invult, bestanden uploadt en werkgeversverklaringen verstuurt.

Bij het aanvragen of wijzigingen van uw certificering in MijnDSI, wordt u na het invullen van enkele basis vragen, automatisch doorgelinkt naar de digitale omgeving van de personeelsscreening. Hier doorloopt u stap-voor-stap de aanvraagprocedure voor de screening.

Zodra de screeningsaanvraag volledig is ingediend, start DSI met het verifiëren van uw werkervaring en opleidingen. Voor deze verificaties wordt onder andere contact opgenomen met (ex-)werkgevers en opleidingsinstituten. Nadat uw screening is afgerond, ontvangt u het digitale screeningsrapport en kunt u uw certificeringsaanvraag verder afronden.

Screening procedure in 5 stappen

 • 1
  Voorbereiden

  Voor de screening hoeft u zich niet specifiek voor te bereiden. U kunt de doorlooptijd verkorten door alvast het diploma van uw hoogst afgeronde opleiding en overige recente diploma’s te verzamelen (maximaal 3), in te scannen of te fotograferen en op te slaan. Verder heeft u tijdens uw aanvraag één of meerdere keren uw DigiD nodig (met sms autorisatie). Als u de inloggegevens hiervan niet meer weet, kunt u deze opvragen via DigiD.nl. Houd uw CV en de e-mailadressen van uw contactpersonen van uw oud-werkgevers bij de hand.

 • 2
  Aanvragen

  De Screening bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Persoonlijke gegevens + ID
  • Vragenlijst m.b.t. integriteit
  • Digitale VOG-aanvraag
  • Opleidingen en diploma’s
  • Werkervaring afgelopen 5 jaar
 • 3
  Indienen

  Heeft u alle benodigde informatie verstrekt, dan kan de screening worden ingediend. Voordat DSI begint met de uitvoering van de screening wordt de aanvraag nog éénmaal gecontroleerd op volledigheid. Validata verifieert steekproefsgewijs de originele, papieren Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Heeft u bij de aanvraag van uw screening een steekproef-melding gekregen, dan verzoeken wij u om:

  • De digitale versie van de VOG in kleur te uploaden in uw MijnDSI
  • De papieren versie van de VOG op te sturen naar:

  DSI
  T.a.v. Screening
  Postbus 3861
  1001 AR Amsterdam

 • 4
  Uitvoeren

  DSI start de uitvoering van de screening. Hierbij wordt alle aangeleverde informatie gecontroleerd en geverifieerd. Hiervoor kan contact worden opgenomen met uw (ex-)werkgevers en opleidingsinstituten. Een screeningsprocedure neemt tijd in beslag vanwege de nodige verificaties die DSI uitvoert. We zijn hier maximaal 10 werkdagen mee bezig, nadat de aanvraag compleet is ingediend via MijnDSI.

 • 5
  Afronden

  Als de screening is afgerond, krijgt u per e-mail bericht dat uw digitale screeningsrapport voor u klaar staat in uw MijnDSI account. Het rapport is uitsluitend voor u beschikbaar. Nadat u bent ingelogd in uw MijnDSI-omgeving kunt u het rapport downloaden of direct doorzenden aan uw werkgever of opdrachtgever

Privacy

Bij DSI vinden wij uw privacy erg belangrijk en zorgen ervoor dat de persoonsgegevens die u met ons deelt zorgvuldig worden behandeld. In onze privacy statement lichten wij graag toe hoe wij dat doen.