Mijn DSI

DSI Certificering

voor werkgevers van professionals in de beleggingssector

Bij stichting DSI kunt u als werkgever uw medewerkers laten certificeren. Door hen te laten registreren weten u en uw (potentiële) cliënten dat zij geholpen worden door professionals die op de hoogte zijn van de meest actuele integriteitsdilemma’s en de laatste ontwikkelingen op de gebieden kennis en vakbekwaamheid. 

Wat zijn de voordelen van een DSI certificering?

Meer informatie

Welke certificering is geschikt voor mijn medewerker?

Meer informatie

Wat houdt het Permanent Vakbekwaam programma in?

meer informatie

Welke voordelen biedt een DSI-certificering?

Een bij DSI gecertificeerde professional:

Ja, ik wil deelnemer worden van DSI

Werkgevers zijn deelnemers van DSI

Alleen medewerkers van bij DSI aangesloten organisaties kunnen zich certificeren. Het is dus van belang dat u zich eerst aanmeldt als deelnemer. Daarna kunnen uw medewerkers een registratie aanvragen. Aanmelden als DSI-deelnemer doet u hier. Mocht u meer informatie willen hebben over een deelname, dan kunt u contact opnemen met de afdeling certificering.

De DSI certificeringen

DSI telt 11 registers waarvoor uw medewerkers zich kunnen certificeren. Kijk op het DSI Certificeringen overzicht voor een overzicht van alle registers waarvoor een professional zich kan certificeren. Hier vindt u per register informatie over de inhoud, voor wie het van toepassing is en bij welke geaccrediteerde opleiders een professional een examen en vooropleiding kan volgen.

Verschil tussen gecertificeerd en kandidaat-gecertificeerd.

Na inschrijving bij DSI in een register ben je (kandidaat-) gecertificeerd. Dit is afhankelijk van het voldoen aan alle opleidingseisen en/of werkervaring. Tijdens het traject waarin uw medewerker toewerkt naar DSI-gecertificeerd, is deze dus mogelijk eerst kandidaat-gecertificeerd. Hij of zij voldoet dan aan de DSI gedragscode maar (nog) niet aan alle opleidingseisen en/of werkervaring die vereist zijn. Het verschil tussen gecertificeerd en kandidaat-gecertificeerd, hebben we hier nader toegelicht.

Deel uw DSI-deelname met uw netwerk

Als u DSI-gecertificeerde professionals in dienst heeft, kunt u dit in uw bedrijfsuitingen vermelden. Zo weten uw (potentiële) cliënten, prospects en toezichthouders dat u integriteit en deskundigheid in de financiële sector hoog in het vaandel heeft en dat uw medewerkers voldoen aan de verplichte Europese ESMA-eisen. Voor meer informatie over het logo gebruik, kunt u kijken op deze link.

Uw antwoord niet gevonden?

Heeft u nog vragen over DSI Certificering? Wij hebben een FAQ pagina voor u beschikbaar met antwoorden op de meeste gestelde vragen. Met deze DSI Certificering FAQ pagina maken wij u als professional en werkgever op een praktische manier wegwijs in DSI Certificering. Daarnaast geven we uitleg over het gebruik van MijnDSI.

Staat uw vraag niet op deze FAQ pagina? Of wilt u persoonlijk advies over het aanmelden voor een specifieke certificering? Neem dan contact op met onze helpdesk via certificering@dsi.nlof bel met 020-6201274. Wij helpen u graag op weg!