DSI register
Werk je in de financiële sector aan de bestrijding van witwassen en anti-terrorismefinanciering? Wil je jouw vakbekwaamheid op het gebied van AML aantonen in een onafhankelijk register? En ben je bereid jezelf de komende jaren te blijven ontwikkelen op het gebied van Anti Money Laundering?
In het DSI Anti Money Laundering (AML) register staan professionals die als kerntaak hebben om betrokkenheid van hun organisatie bij witwassen te voorkomen. Certificering in dit register bevestigt dat deze experts voldoen aan hoogwaardige vakbekwaamheidseisen, zowel van DSI als van de sector.
Voor toelating en behoud van deze certificering gelden diverse eisen, zoals toelatingseisen en verplichte deelname aan een Permanent Vakbekwaam programma. Hieronder een overzicht van de eisen.
Een certificering begint met registratie bij DSI via MijnDSI. Dit kan al voordat je aan alle vereisten voldoet. We registreren je dan als kandidaat-gecertificeerd. Zodra je volledig voldoet aan de vereisten, zetten wij jouw registratie om naar gecertificeerd. Bekijk hier stap-voor-stap het aanvraagproces voor een certificering bij DSI.
Als je je wilt registeren voor het register DSI AML Register dien je met succes één van de volgende opleidingen te hebben voltooid:
De gecertificeerde heeft in de afgelopen vijf jaren gedurende twaalf maanden (op fulltime basis) een substantieel deel van zijn/haar tijd besteed aan werkzaamheden gerelateerd aan het register, hetzij in de huidige functie, hetzij in voorgaande functies.
De tarieven van een DSI Certificering vind je hier.
Start hier je aanmelding
Voor specialisten die zich in de financiële sector bezig houden met bestrijding van witwassen en anti-terrorismefinanciering
Het DSI Anti Money Laundering (AML) register is bedoeld voor professionals die zich inzetten voor de preventie van financiële criminaliteit.
Het aantal professionals bij banken en beleggingsondernemingen die zich bezighouden met het tegengaan van financiële criminaliteit is de laatste jaren enorm toegenomen. Deze medewerkers zijn o.a. werkzaam op het gebied van Customer Due Dilegence (CDD), Know Your Customer (KYC) en Anti Money Laundering (AML). Speciaal voor deze laatste groep heeft DSI dit register opgericht, waarmee uniforme kwaliteitseisen en toezicht wordt geboden voor deze beroepsgroep.
Door middel van het AML-register borgt DSI een basisniveau van vakbekwaamheid en integriteit. Daarnaast zijn voor DSI AML-geregistreerden de gedragsregels van DSI en het Tuchtrecht van toepassing.
Professionals in het register kunnen twee verschillende statussen hebben: gecertificeerd of kandidaat-gecertificeerd. Beide voldoen aan de gedragscode die door DSI is opgezet. Het verschil zit hem in het onderdeel opleiding of werkervaring. Zolang men (nog) niet aan deze onderdelen voldoet, is men kandidaat-gecertificeerd.
Gecertificeerde professionals in het AML-register hebben met succes een geaccrediteerde opleiding afgerond. Ze hebben de afgelopen vijf jaar gedurende twaalf maanden (op fulltime basis) een substantieel deel van hun tijd besteed aan werkzaamheden gerelateerd aan het register en doorlopen jaarlijks het Permanent Vakbekwaam programma van DSI.
In het DSI AML-register staan professionals die werkzaam zijn binnen de financiële sector en als kerntaak hebben om betrokkenheid van hun organisatie bij witwassen te voorkomen. De professional heeft een focus op een goede en passende toepassing van de Wwft en heeft diepgaande kennis van het klantonderzoek (KYC en CDD) en transactiemonitoring.
De kennis waarover een geregistreerde in het DSI AML-register dient te beschikken, staat omschreven in de eindtermen van DSI. Deze eindtermen zijn opgesteld door de DSI Adviescommissie en Accreditatiecommissie.
Een professional in het DSI AML-register beschikt over vakkennis op het gebied van de volgende onderwerpen:
Jouw DSI certificering up-to-date houden
Als DSI (kandidaat-)gecertificeerde van het AML-register ben je in de toekomst verplicht het DSI Permanent Vakbekwaam programma (PV) succesvol te doorlopen. Met het PV-programma houd je als professional je kennis en vaardigheden bij en blijf je op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving.
We zijn op dit moment bezig met het bepalen van de inhoud van dit programma voor het AML-register. Zodra er meer informatie beschikbaar is, zullen wij dit delen op deze pagina. Meer algemene informatie over het PV-programma lees je hier.
Heb je vragen over het register en vind je deze antwoorden niet terug op onze FAQ pagina, neem dan contact op met één van de DSI Customer Care Officers. Wij helpen je graag verder! Je kunt contact met ons opnemen via onze contactpagina of telefoon 020-6201274.