Mijn DSI

DSI certificeringen

Als professional uit de beleggingssector kunt u zich bij DSI certificeren voor een DSI-register. DSI kent 11 registers: het Register Integriteit en 10 functiegroepen. Met een registratie in een van de registers toont u als professional aan dat u op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en eisen op het gebied van integriteit, kennis en vakbekwaamheid.

Welke certificering is voor mij van toepassing?

Voor het kiezen van het juiste certificering is het van belang te kijken naar de inhoud van uw werk. Geeft u advies over beleggingen? Heeft u contact met particulieren? Hoeveel jaar werkervaring heeft u? Deze en andere vragen bepalen voor welk register u zich kunt certificeren. Doorloop het stappenplan en maak de juiste keuze.

DSI/ESMA registers

Gecertificeerden in de registers retail en institutioneel voldoen bij volledige registratie aan de ESMA richtsnoeren. DSI zorgt via certificering en permanente educatie ervoor dat gecertificeerde professionals die informeren of adviseren over beleggen minimaal aan de eisen uit de richtsnoeren voldoen. Met het behalen van het examen toont u aan te voldoen aan de eisen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) binnen de Nederlandse uitvoering van het ESMA-beleid. Voor meer uitleg over de ESMA richtsnoeren, kunt u kijken op deze pagina.

Meer informatie

Wilt u weten welk register voor u geschikt zou kunnen zijn of wilt u uw certificering wijzigen? Voor deze en andere vragen hebben wij een FAQ pagina ingericht. Staat u antwoord daar niet tussen, dan staan onze medewerkers u graag te woord. Wij zijn bereikbaar via certificering@dsi.nl of via 020-6201274.