Mijn DSI

DSI Certificering

voor professionals uit de financiële sector

Bij stichting DSI kun je je zich als professional uit de financiële sector certificeren, of je nu als werknemer of als ZZP-er werkzaamheden verricht voor een financiële instelling die bij DSI is aangesloten. Hoe bepaal je als professional welk register voor jou van toepassing is? Hoe kun je jouw certificering wijzigen? En wat houdt het Permanent Vakbekwaam programma in? Wij nemen je mee in de verschillende onderdelen.

Keuzehulp bij het selecteren van de juiste certificering

start keuzehulp

Hoe kun je je voor een certificering aanmelden bij DSI?

meer informatie

Ontdek het DSI Permanent Vakbekwaam programma

meer informatie

Welke certificering is past het beste bij jouw functie?

Voor het kiezen van de juiste certificering is het van belang goed te kijken naar de inhoud van jouw functie. Door de vragen in de DSI Certificeringswijzer in te vullen, kom je bij de juiste certificering terecht. Klik op het betreffende eindadvies en ontdek meer over de inhoud van het register, de certificering en over de aanvraagprocedure.

Welke voordelen biedt een DSI-certificering?

Een bij DSI gecertificeerde professional:

Verschil tussen gecertificeerd en kandidaat-gecertificeerd.

Tijdens het traject waarin je werkt naar DSI-gecertificeerd worden, ben je eerst kandidaat gecertificeerd. Je voldoet dan aan de gedragscode maar (nog) niet aan alle opleidingseisen en/of werkervaring die vereist zijn. Het verschil tussen gecertificeerd en kandidaat-gecertificeerd, hebben we hier nader toegelicht.

Personeelsscreening bij certificering

Een personeelsscreening is een standaard onderdeel van de certificeringsprocedure bij DSI. Dit geldt zowel bij het aanvragen van een nieuwe certificering, bij het wijzigen van jouw huidige certificering. De screening wordt uitgevoerd door Validata. Hoe dit proces van screenen verloopt, leggen wij uit op deze pagina. Voor een totaal overzicht van vijf stappen in het aanvragen en wijzigen van een certificering, kijk je hier.

Meer weten over DSI Certificering?

Heb je vragen over een DSI Certificering? Wij hebben een FAQ pagina beschikbaar met antwoorden op de meeste gestelde vragen. Met deze DSI Certificering FAQ pagina maken wij jou als professional en werkgever op een praktische manier wegwijs in DSI Certificering. Daarnaast geven we uitleg over het gebruik van MijnDSI.

Staat je vraag niet op deze FAQ pagina? Of wil je persoonlijk advies over het aanmelden voor een specifieke certificering? Neem dan contact op met onze Customer Care Officers via het contactformulier of bel met 020-6201274.