Mijn DSI

DSI Certificering

voor professionals

Bij stichting DSI kunt u zich als professional uit de beleggingssector certificeren, of u nu als werknemer of als ZZP-er werkzaamheden verricht voor een financiële instelling die bij DSI is aangesloten. Hoe bepaalt u als professional welk register voor u van toepassing is? Hoe kunt u uw certificering wijzigen? En wat houdt het Permanent Vakbekwaam programma in? Wij nemen u mee in de verschillende onderdelen.

Keuzehulp bij het selecteren van de juiste certificering

start keuzehulp

Hoe kunt u zich voor een certificering aanmelden bij DSI?

meer informatie

Ontdek het DSI Permanent Vakbekwaam programma

meer informatie

Welke certificering is past het beste bij uw functie?

Voor het kiezen van de juiste certificering is het van belang goed te kijken naar de inhoud van uw functie. Door de vragen in de DSI Certificeringswijzer in te vullen, komt u bij de juiste certificering terecht. Klik op het betreffende eindadvies en ontdek meer over de inhoud van het register, de certificering en over de aanvraagprocedure.

Welke voordelen biedt een DSI-certificering?

Een bij DSI gecertificeerde professional:

Verschil tussen gecertificeerd en kandidaat-gecertificeerd.

Tijdens het traject waarin u werkt naar DSI-gecertificeerd worden, bent u eerst kandidaat gecertificeerd. U voldoet dan aan de gedragscode maar (nog) niet aan alle opleidingseisen en/of werkervaring die vereist zijn. Het verschil tussen gecertificeerd en kandidaat-gecertificeerd, hebben we hier nader toegelicht.

Personeelsscreening bij certificering

Een personeelsscreening is een standaard onderdeel van de certificeringsprocedure bij DSI. Dit geldt zowel bij het aanvragen van een nieuwe certificering, bij het wijzigen van uw huidige certificering als bij het omzetten van een passieve registratie. De screening wordt uitgevoerd door DSI en vraagt u online aan via MijnDSI. Hoe dit proces van screenen verloopt en welke documenten u nodigen heeft voor de screening, leggen wij u uit op deze pagina.

Meer weten over DSI Certificering?

Heeft u vragen over DSI Certificering? Wij hebben een FAQ pagina voor u beschikbaar met antwoorden op de meeste gestelde vragen. Met deze DSI Certificering FAQ pagina maken wij u als professional en werkgever op een praktische manier wegwijs in DSI Certificering. Daarnaast geven we uitleg over het gebruik van MijnDSI.

Staat uw vraag niet op deze FAQ pagina? Of wilt u persoonlijk advies over het aanmelden voor een specifieke certificering? Neem dan contact op met onze helpdesk via certificering@dsi.nl of bel met 020-6201274. Wij helpen u graag op weg!