Mijn DSI

Kandidaat gecertificeerden

Verschil tussen de statussen van gecertificeerden bij DSI

Bij stichting DSI kunt u zich als financiële professional certificeren. Dit zowel als werknemer of als ZZP-er die werkzaamheden verricht voor een financiële instelling die zich als deelnemer bij DSI heeft aangesloten. Nu zijn er tijdens dit proces verschillende statussen die een professional kan innemen. Hieronder wordt duidelijk wat deze inhouden?

Wat is een gecertificeerde?

Een DSI-gecertificeerde professional voldoet aan de toelatingseisen van één of meerdere DSI-registers. Dankzij deze eisen is een gecertificeerde altijd op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving, weet om te gaan met integriteitsdilemma’s, heeft de juiste opleiding en werkervaring en houdt zich aan de DSI-gedragscode. Om aantoonbaar te maken dat de gecertificeerde up-to-date blijft over zijn/haar kennis, ronden zij een jaarlijks DSI Permanent Vakbekwaam programma succesvol af.

Wat is een kandidaat gecertificeerde?

Een kandidaat gecertificeerde is nog geen gecertificeerde. Hij of zij voldoet aan de DSI-gedragscode. Een kandidaat gecertificeerde voldoet (nog) niet aan alle opleidingseisen en/of werkervaring die nodig is om een (volledige) DSI-certificering te krijgen.

Wat zijn de belangrijkste verschillen?

Beide voldoen ze aan de gedragscode die door DSI is opgezet. Het verschil zit hem in het stukje opleidingen of werkervaring. Als consument is het belangrijk om door te hebben dat een samenwerking aangaan met DSI-gecertificeerde professionals wordt geadviseerd, omdat zij aan alle vereisten voldoen.

Wat betekent dit voor het register?

Hoewel in vorige jaren uitsluitend de gecertificeerden in het Openbaar Register te vinden waren, komt daar nu verandering in. Ook de kandidaat gecertificeerden zijn te vinden in het register. Let dus op dat wanneer je een professional wilt opzoeken, niet iedereen voldoet aan de certificering eisen.

Vragen

Heeft u vragen over een registratie in het DSI Openbaar Register of wilt u uw certificering wijzigen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via certificering@dsi.nl of kijk op deze pagina voor meer informatie.