Mijn DSI

Kandidaat gecertificeerden

Verschil tussen de statussen van gecertificeerden bij DSI

Bij Stichting DSI bieden we financiële professionals de mogelijkheid zich te certificeren, zowel werknemers als zelfstandigen die werkzaam zijn voor een financiële instelling die zich bij DSI heeft aangesloten. Tijdens dit proces zijn er verschillende statussen die een professional kan hebben. Laten we deze eens bekijken.

Wat is een gecertificeerde?

Een DSI-gecertificeerde professional voldoet aan de toelatingseisen van één of meerdere DSI-registers. Dit betekent dat ze altijd op de hoogte zijn van de laatste wet- en regelgeving, bekwaam zijn in het omgaan met integriteitsdilemma’s, de juiste opleiding en werkervaring hebben, en zich houden aan de DSI-gedragscode. Om te laten zien dat ze hun kennis up-to-date houden, voltooien ze jaarlijks succesvol het DSI Permanent Vakbekwaam programma.

Wat is een kandidaat gecertificeerde?

Een kandidaat gecertificeerde is nog niet volledig gecertificeerd. Ze voldoen aan de DSI-gedragscode, maar hebben nog niet alle vereiste opleidingen en/of werkervaring om een volledige DSI-certificering te behalen.

Wat zijn de belangrijkste verschillen?

Beide voldoen aan de DSI-gedragscode. Het verschil zit hem in het niveau van opleidingen of werkervaring. Als consument is het belangrijk om te weten dat het samenwerken met DSI-gecertificeerde professionals wordt aanbevolen, omdat zij aan alle vereisten voldoen.

Wat betekent dit voor het register?

Hoewel voorheen alleen gecertificeerden in het Openbaar Register te vinden waren, zijn nu ook kandidaat gecertificeerden opgenomen. Let dus op dat wanneer je een professional wilt opzoeken, niet iedereen aan de certificeringseisen voldoet.

Vragen?

Heb je vragen over registratie in het DSI Openbaar Register of wil je je certificering wijzigen? Neem dan contact op met één van onze Customer Care Officers via ons contactformulier of bekijk onze website voor meer informatie.