Mijn DSI

Greenwashing: let's be real

Een bijdrage aan het debat over greenwashing

In de afgelopen jaren is greenwashing een veelbesproken onderwerp geworden binnen de beleggingsindustrie. Met de exponentiële groei van diverse ESG-beleggingen is het geen verrassing dat veel producten niet altijd voldoen aan de beloften van beleggingsaanbieders. Financiële organisaties zoeken naar manieren om intern en extern met dit onderwerp om te gaan.

DSI bracht in 2024, samen met EY, een whitepaper uit met acht calls to action over greenwashing in de financiële industrie. Ons doel is een om bijdrage te leveren aan dit belangrijke debat. De inhoud is gebaseerd op input van professionals uit de sector. Naast het whitepaper organiseren we vervolgactiviteiten met partners om het gesprek over greenwashing actief te houden. Ontdek onze initiatieven.

DSI en CISI organiseren webinar

In maart 2024 organiseerden we met EY en CISI een live webinar over greenwashing en duurzaamheid in de financiële sector.

Bekijk hier het webinar

Partner event Week van de Integriteit

In april 2024 organiseerde DSI een partnerbijeenkomst over Greenwashing in het Amsterdamse Beursgebouw voor alle partners van de Week van Integriteit.

Meer informatie

Banken.nl over DSI whitepaper

Naar aanleiding van het whitepaper, heeft Banken.nl artikel geschreven over verschillende aanbeveling voor de financiële sector

Lees het artikel

Download whitepaper

Download whitepaper

© Stichting DSI | Met deze whitepaper wil DSI actief bijdragen aan de levendige discussie over greenwashing. De aanbevelingen kunnen ter harte worden genomen door zowel de financiële sector, toezichthouders als wetgevers.
© Stichting DSI | Met deze whitepaper wil DSI actief bijdragen aan de levendige discussie over greenwashing. De aanbevelingen kunnen ter harte worden genomen door zowel de financiële sector, toezichthouders als wetgevers.

Uitkomsten ronde tafel bijeenkomsten

Dit document is het resultaat van meerdere rondetafelgesprekken die DSI in samenwerking met EY heeft georganiseerd gedurende 2023. Het weerspiegelt de  belangrijkste kwesties die naar voren kwamen in gesprekken met professionals uit de industrie. Deze professionals zijn gespecialiseerd in marketing, compliance en investing, en werken bij banken, pensioenfondsen en vermogensbeheerders. Ze hebben regelmatig te maken met de besproken kwesties en bieden inzichten die door beleidsmakers over het hoofd kunnen worden gezien tijdens het proces van het creëren van nieuwe regels voor de financiële sector.

Een bijdrage aan de discussie

Met dit whitepaper en de verschillende activiteiten wil DSI actief bijdragen aan de levendige discussie over greenwashing. De aanbevelingen kunnen ter harte worden genomen door zowel de financiële sector, toezichthouders als wetgevers. DSI richt zich voornamelijk op professionaliteit en integriteit in de financiële sector en met name in de beleggingsindustrie. Deze twee focuspunten zijn van groot belang voor dit onderwerp. Het document heeft nadrukkelijk niet tot doel een alomvattend verhaal over greenwashing te vertellen.

Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je dat DSI ook binnen jouw organisatie meedenkt over het voeren van de discussie over greenwashing? Neem dan contact op met DSI via Floris Mreijen, directeur-bestuurder via 020-620 74 12 of ons contactformulier.