Mijn DSI

Certificering wijzigen

Hoe verander je jouw huidige DSI certificering?

Iedere wijziging of aanvulling met betrekking tot je functie of werkgever heeft effect op je DSI Certificering. Het kan zijn dat je door een functiewijziging moet veranderen van register. Of dat je nieuwe werkgever geen DSI deelnemer is en je daardoor extra handelingen moet gaan uitvoeren om toch gecertificeerd te blijven. Het is belangrijk dat je DSI registratie up-to-date is en dat je wijzigingen altijd zo snel mogelijk aan DSI doorgeeft. Hierdoor hebben we gezamenlijk voldoende gelegenheid om de wijzigingen te controleren en de juistheid van je registratie in het Openbaar Register te garanderen.

Hoe start je een wijziging van je certificering?

Wijzigingen geef je altijd door via je persoonlijke MijnDSI account. Onderstaand hebben wij veel voorkomende wijzigingen in een voorbeeld en een infographic weergegeven. Je ziet hierdoor stap voor stap wat je moet doen. De tijdsduur en de gegevens die wij je vragen om aan te leveren, zijn afhankelijk van de wijziging of aanvulling die je aan ons doorgeeft.

Wijzigen van werkgever

Anne heeft vijf jaar als klantadviseur gewerkt bij een institutionele belegger. Zij staat sinds 2018 ingeschreven in het register DSI Adviseren Beleggen Institutioneel. Ze gaat over een maand starten bij een nieuwe werkgever waar ze dezelfde functie vervuld. Wat moet Anne doen om DSI Certificeert te blijven in het hetzelfde register maar dan bij een andere werkgever?

Hoe wijzigt Anne van werkgever?

Wijzigen van register

Sebastiaan is werkzaam als junior klantadviseur beleggen en heeft promotie gemaakt naar senior adviseur beleggen. Hij is momenteel gecertificeerd in het register Informeren Beleggen Retail. Door de wijziging van zijn functie zal hij zich moeten gaan certificeren voor het register Adviseren Beleggen Standaard Retail. Welke stappen moet Sebastiaan ondernemen om zijn DSI register te wijzigen?

Hoe wijzigt Sebastiaan van register?

Additionele certificering aanvragen

Rob is als Private Banker werkzaam bij Achmea. Voor zijn functie is hij sinds 2019 gecertificeerd in het register Adviseren Beleggen Maatwerk Retail. Hij is gewijzigd van functie en zal zowel Retail als institutionele klanten gaan bedienen. Welke acties moet Rob ondernemen om een additionele certificering aan te vragen?

Hoe vraagt Rob een additionele certificering aan?

Wijzigen van werkgever en register

Ellen is als Private Banker werkzaam bij ABN AMRO. Voor haar functie is zij sinds 2019 gecertificeerd bij het register Adviseren Beleggen Maatwerk Retail. Over een maand zal zij gaan werken als Beleggingsanalist bij Triodos Bank. Door deze verandering van werkgever en functie zal haar certificering bij DSI veranderen. Welke acties moet Ellen moeten ondernemen voor een juiste DSI certificering?

Hoe wijzigt Ellen van werkgever en register?

Waarom doorloop je bij een wijziging nogmaals een screening?

Als sector hebben we er gezamenlijk voor gekozen dat een DSI registratie up-to-date moet zijn. Zo kan iedereen er op vertrouwen dat de informatie in het Openbaar Register correct is. Bij het wijzigingen of aanvullen van een certificering controleren wij enkele onderdelen via een screeningsprocedure bij Validata. Wij doen dit bij iedere wijziging en/of aanvulling om de juistheid van de gegevens in het Openbaar Register te waarborgen.

We begrijpen dat het vervelend is dat je nogmaals een screening moet doorlopen. Je staat immers al in het Openbaar Register en hebt eerder al een uitgebreide toetsing doorlopen. Toch vraagt iedere wijziging weer een nieuwe controle omdat er veranderingen plaats kunnen hebben gevonden waarvan wij niet op de hoogte zijn. Wij vragen om je begrip voor deze aanvullende screening zodat we er met elkaar voor zorgen dat alle DSI registraties up-to-date zijn.

Welke processtappen doorloop je voor het wijzigen van je certificering?

DSI registratie beëindigen

Als jouw DSI certificering niet meer noodzakelijk is, doordat je bijvoorbeeld bent gestopt met je huidige functie waar de registratie aan was gekoppeld, dan kun je jouw uitdiensttreding doorgeven aan DSI. Doe dit via het contactformulier met in het bericht ook de vermelding van jouw DSI registratienummer. Na verwerking van de gegevens, sturen wij altijd per mail een bevestiging van de beëindiging van de registratie.

Meer informatie

Heb je vragen over het wijzigen van je certificering? Onderstaand hebben wij een selectie van FAQ’s voor je klaargezet over het wijzigen van een certificering. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze Customer Care Officers via het contactformulier of bel met 020-6201274.