Mijn DSI

Certificering wijzigen

Hoe verandert u uw huidige DSI certificering?

U heeft een DSI-certificering en wilt deze wijzigen of beëindigen? Of u wilt een additionele certificering aanvragen naast uw huidige DSI certificering? Op deze pagina vindt u uitleg hoe u dit kunt regelen via uw persoonlijke MijnDSI-account. 

Wijzigen van werkgever

Gaat u uit dienst bij uw huidige werkgever en treedt u in dienst bij een werkgever die ook aangesloten is bij DSI? Start dan voordat u uit dienst gaat de procedure “Wijzigingen werkgever” via uw MijnDSI-account.

Direct wijzigen

Wijzigen van uw functie

Wijzigt u van functie bij uw huidige werkgever? U kunt uw certificering bij DSI wijzigen passend bij uw nieuwe functie. Dit doet u ook via uw MijnDSI-account via “Wijzigen functie”.

Direct wijzigen

Additionele certificering aanvragen

Bent u werkzaam in verschillende functies gerelateerd aan meerdere DSI-registers? U kunt via uw MijnDSI-account dan een Additionele Certificering aanvragen. Bekijk hier een overzicht van alle DSI certificeringen.

Direct aanvragen

Passieve DSI registratie omzetten

Bent u op dit moment passief gecertificeerd bij DSI en is uw werkgever aangesloten bij DSI? Dan kunt u uw DSI certificering (her)activeren. U dient daarvoor wel te voldoen aan alle vakbekwaamheidsonderdelen behorend bij het register van uw keuze. U wordt daarmee gecertificeerd en u bent weer voor iedereen zichtbaar in het DSI Openbaar Register. Kijk op deze pagina voor meer informatie voor het omzetten van uw registratie en profiteer van de voordelen van een DSI registratie.

FAQ Certificering wijzigen of beëindigen

Certificering | Wijzigen of beëindigen

 • Hoe wijzig ik mijn certificering?

  U wilt uw certificering wijzigen, omdat u bijvoorbeeld een andere functie bent gaan uitoefenen of u heeft zich ontwikkelt van informeren naar adviseren. Via MijnDSI kunt de wijziging van uw certificering aanvragen.

 • Hoe wijzig ik mijn functie?

  Wijzigt u van functie? Pas dit aan in uw persoonlijke MijnDSI-account.

 • Hoe beëindig ik mijn certificering vanwege uitdiensttreding?

  Is een certificering niet meer noodzakelijk, geef uw uitdiensttreding door via certificering@dsi.nl onder vermelding van uw registratienummer.

 • Hoe wijzig ik mijn status in het register?

  Heeft u uw laatste vakbekwaamheidsonderdeel behaald en kan uw status van kandidaat-gecertificeerd naar gecertificeerd? Of wordt uw status niet goed weergegeven in het Openbaar Register?

  Stuurt u aub een e-mail met vermelding van uw registratienummer naar certificering@dsi.nl. Dan zorgen wij ervoor dat de juiste status binnen twee werkdagen in het Openbaar Register getoond wordt.

 • Hoe voeg ik een behaald certificaat toe?

  Van harte gefeliciteerd met het behalen van uw certificaat! Wij worden tweewekelijks op de hoogte gesteld van de behaalde examens door de opleidingsinstituten. Vervolgens voegen wij de examenresultaten toe aan de certificeringen. U hoeft hier helemaal niets voor te doen.

 • Hoe beëindig ik mijn aanvraag?

  Om uw aanvraag te beëindigen stuurt u een e-mail naar certificering@dsi.nl met het verzoek de aanvraag te beëindigen. Vermeld in de e-mail het aanvraagnummer en de reden van beëindiging. Wij archiveren dan de aanvraag. Gedurende de wettelijke bewaartermijn is de informatie nog beschikbaar.

 • Hoe kan ik mijn passieve registratie omzetten naar een actieve DSI registratie?

  Bent u passief geregistreerd en wilt u uw registratie omzetten naar een actieve DSI registratie? Via uw account in MijnDSI kunt u een wijziging van een passieve registratie aanvragen. Klik hiervoor op de button Ik wil mijn passieve registratie wijzigen.

  Let op: het wijzigen van een passieve registratie is alleen mogelijk als u werkzaam bent bij een deelnemer die verbonden is aan DSI. Verder dient u voor het specifieke register te voldoen aan de vakbekwaamheidseisen behorende bij het betreffende register. Kijk hier voor een overzicht van deze eisen per register.

 • Waarom moet ik mijn certificering beëindigen als ik niet meer werkzaam ben bij een DSI-deelnemer?

  Als DSI-gecertificeerde toont u niet alleen uw vakbekwaamheid aan, u onderwerpt zich ook aan de DSI gedragscode en zo valt u onder het tuchtrecht van DSI. Werkgevers die bij ons zijn aangesloten, zijn verplicht om incidenten met betrekking tot hun DSI-gecertificeerde medewerkers aan DSI te melden. Op deze manier werkt de zelfregulering. Omdat werkgevers die niet zijn aangesloten bij DSI geen meldingsplicht hebben, kunt u uw certificering alleen voeren onder een aan DSI deelnemende werkgever. Werkgevers met een AFM- of DNB-vergunning kunnen zich aansluiten bij DSI.

 • Als ik mijn certificering/passieve registratie beëindig, hoe lang blijven mijn diploma's dan geldig?

  Uw diploma’s blijven geldig zolang zij voldoen aan de huidige eisen van het register waarin u gecertificeerd was. U kunt, ook als u geen DSI certificering heeft, uw vakbekwaamheid bijhouden. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan de periodieke toetsen die horen bij uw certificering. Houd hiervoor zelf de website van DSI in de gaten. Mocht u de periodieke toets toch gemist hebben, dan kunt u altijd opnieuw examen doen. De examens worden altijd tegelijk met de periodieke toets geüpdatet.