Hoe verander je jouw huidige DSI certificering?
Iedere wijziging of aanvulling met betrekking tot je functie of werkgever heeft effect op je DSI Certificering. Het kan zijn dat je door een functiewijziging moet veranderen van register. Of dat je nieuwe werkgever geen DSI deelnemer is en je daardoor extra handelingen moet gaan uitvoeren om toch gecertificeerd te blijven. Het is belangrijk dat je DSI registratie up-to-date is en dat je wijzigingen altijd zo snel mogelijk aan DSI doorgeeft. Hierdoor hebben we gezamenlijk voldoende gelegenheid om de wijzigingen te controleren en de juistheid van je registratie in het Openbaar Register te garanderen.
Wijzigingen geef je altijd door via je persoonlijke MijnDSI account. Onderstaand hebben wij veel voorkomende wijzigingen in een voorbeeld en een infographic weergegeven. Je ziet hierdoor stap voor stap wat je moet doen. De tijdsduur en de gegevens die wij je vragen om aan te leveren, zijn afhankelijk van de wijziging of aanvulling die je aan ons doorgeeft.
Anne heeft vijf jaar als klantadviseur gewerkt bij een institutionele belegger. Zij staat sinds 2018 ingeschreven in het register DSI Adviseren Beleggen Institutioneel. Ze gaat over een maand starten bij een nieuwe werkgever waar ze dezelfde functie vervuld. Wat moet Anne doen om DSI Certificeert te blijven in het hetzelfde register maar dan bij een andere werkgever?
Sebastiaan is werkzaam als junior klantadviseur beleggen en heeft promotie gemaakt naar senior adviseur beleggen. Hij is momenteel gecertificeerd in het register Informeren Beleggen Retail. Door de wijziging van zijn functie zal hij zich moeten gaan certificeren voor het register Adviseren Beleggen Standaard Retail. Welke stappen moet Sebastiaan ondernemen om zijn DSI register te wijzigen?
Rob is als Private Banker werkzaam bij Achmea. Voor zijn functie is hij sinds 2019 gecertificeerd in het register Adviseren Beleggen Maatwerk Retail. Hij is gewijzigd van functie en zal zowel Retail als institutionele klanten gaan bedienen. Welke acties moet Rob ondernemen om een additionele certificering aan te vragen?
Ellen is als Private Banker werkzaam bij ABN AMRO. Voor haar functie is zij sinds 2019 gecertificeerd bij het register Adviseren Beleggen Maatwerk Retail. Over een maand zal zij gaan werken als Beleggingsanalist bij Triodos Bank. Door deze verandering van werkgever en functie zal haar certificering bij DSI veranderen. Welke acties moet Ellen moeten ondernemen voor een juiste DSI certificering?
Als sector hebben we er gezamenlijk voor gekozen dat een DSI registratie up-to-date moet zijn. Zo kan iedereen er op vertrouwen dat de informatie in het Openbaar Register correct is. Bij het wijzigingen of aanvullen van een certificering controleren wij enkele onderdelen via een screeningsprocedure bij Validata. Wij doen dit bij iedere wijziging en/of aanvulling om de juistheid van de gegevens in het Openbaar Register te waarborgen.
We begrijpen dat het vervelend is dat je nogmaals een screening moet doorlopen. Je staat immers al in het Openbaar Register en hebt eerder al een uitgebreide toetsing doorlopen. Toch vraagt iedere wijziging weer een nieuwe controle omdat er veranderingen plaats kunnen hebben gevonden waarvan wij niet op de hoogte zijn. Wij vragen om je begrip voor deze aanvullende screening zodat we er met elkaar voor zorgen dat alle DSI registraties up-to-date zijn.
Ben je op dit moment passief gecertificeerd bij DSI en is je werkgever aangesloten bij DSI? Dan kun je jouw DSI certificering (her)activeren. Je dient daarvoor wel te voldoen aan alle vakbekwaamheidsonderdelen behorend bij het register van je keuze. Je wordt daarmee gecertificeerd en u bent weer voor iedereen zichtbaar in het DSI Openbaar Register. Kijk op deze pagina voor meer informatie voor het omzetten van je registratie en profiteer van de voordelen van een DSI registratie.
Als jouw DSI certificering niet meer noodzakelijk is, doordat je bijvoorbeeld bent gestopt met je huidige functie waar de registratie aan was gekoppeld, dan kun je jouw uitdiensttreding doorgeven aan DSI. Doe dit via certificering@dsi.nl met in het bericht ook de vermelding van jouw DSI registratienummer. Na verwerking van de gegevens, sturen wij altijd per mail een bevestiging van de beëindiging van de registratie.
Heb je vragen over het wijzigen van je certificering? Onderstaand hebben wij een selectie van FAQ’s voor je klaargezet over het wijzigen van een certificering. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze helpdesk via certificering@dsi.nl of bel met 020-6201274. Wij helpen je graag op verder!
Je wilt je certificering wijzigen, omdat je bijvoorbeeld een andere functie bent gaan uitoefenen of je gaat werken bij een andere werkgever. Via de pagina wijzigen certificering vind je alle informatie over het wijzigen van je certificering of het aanvragen van een additionele certificering.
Wijzigt u van functie? Pas dit aan in uw persoonlijke MijnDSI-account.
Is een certificering niet meer noodzakelijk, geef uw uitdiensttreding door via certificering@dsi.nl onder vermelding van uw registratienummer.
Heeft u uw laatste vakbekwaamheidsonderdeel behaald en kan uw status van kandidaat-gecertificeerd naar gecertificeerd, of wordt uw status niet goed weergegeven in het Openbaar Register?
Stuur aub een e-mail met vermelding van uw registratienummer naar certificering@dsi.nl. Dan zorgen wij ervoor dat de juiste status binnen twee werkdagen in het Openbaar Register getoond wordt.
Van harte gefeliciteerd met het behalen van uw certificaat! Wij worden iedere twee weken op de hoogte gesteld van de behaalde examens door de opleidingsinstituten. Vervolgens voegen wij de examenresultaten toe aan de certificeringen. U hoeft hier helemaal niets voor te doen.
Om uw aanvraag te beëindigen stuurt u een e-mail naar certificering@dsi.nl met het verzoek de aanvraag te beëindigen. Vermeld in de e-mail het aanvraagnummer en de reden van beëindiging. Wij archiveren dan de aanvraag. Gedurende de wettelijke bewaartermijn is de informatie nog beschikbaar.
Bent u passief geregistreerd en wilt u uw registratie omzetten naar een actieve DSI registratie? Via uw account in MijnDSI kunt u een wijziging van een passieve registratie aanvragen. Klik hiervoor op de button Ik wil mijn passieve registratie wijzigen.
Let op: het wijzigen van een passieve registratie is alleen mogelijk als u werkzaam bent bij een deelnemer die verbonden is aan DSI. Verder dient u voor het specifieke register te voldoen aan de vakbekwaamheidseisen behorende bij het betreffende register. Kijk hier voor een overzicht van deze eisen per register.
Als DSI-gecertificeerde toont u niet alleen uw vakbekwaamheid aan, u onderwerpt zich ook aan de DSI gedragscode en zo valt u onder het tuchtrecht van DSI. Werkgevers die bij ons zijn aangesloten, zijn verplicht om incidenten met betrekking tot hun DSI-gecertificeerde medewerkers aan DSI te melden. Op deze manier werkt de zelfregulering. Werkgevers die niet zijn aangesloten bij DSI hebben geen meldingsplicht, daarom kunt u uw certificering alleen voeren onder een aan DSI deelnemende werkgever. Werkgevers met een AFM- of DNB-vergunning kunnen zich aansluiten bij DSI.
Je diploma’s blijven geldig zolang zij voldoen aan de huidige eisen van het register waarin je gecertificeerd was. De huidige eisen van het register kun je bekijken op deze pagina bij het specifieke register.