Mijn DSI

DSI Deelnemers

DSI partners voor betrouwbaarheid in de financiële sector

Bij Stichting DSI geloven we sterk in de kracht van samenwerking om de financiële sector betrouwbaarder te maken. De deelnemers van DSI vormen de hoekstenen van deze samenwerking en spelen een cruciale rol in het versterken van de integriteit en professionaliteit binnen de sector. Graag willen we meer inzicht bieden in wie de deelnemers van DSI zijn en waarom deelnemen aan DSI van belang is.

Overzicht van DSI deelnemers

Voor een volledig overzicht van de deelnemers van DSI, kijk op deze pagina www.dsi.nl/overzicht-dsi-deelnemers.

ABN AMRO Bank
Achmea Investment Management
AEGON Investment Management
APG Asset Management
Auréus Group
ING Bank
InsingerGilissen
Rabobank Nederland
Van Lanschot Kempen

Wie zijn de deelnemers?

De deelnemers van DSI zijn bedrijven en organisaties uit de financiële sector die zich inzetten voor de hoogste normen van vakbekwaamheid en integriteit in hun vakgebied. Ze omvatten een breed scala aan instellingen, van financiële dienstverleners en banken tot vermogensbeheerders en beleggingsondernemingen. Hoewel elke deelnemer uniek is, delen ze allemaal een gemeenschappelijk doel: het verhogen van de betrouwbaarheid van de financiële sector.

Het belang van deelnemers voor DSI

De deelnemers zijn van onschatbare waarde bij het bevorderen van transparantie en vertrouwen in de financiële wereld. Door zich bij DSI aan te sluiten, tonen deelnemers hun toewijding aan de hoogste ethische normen en de vakbekwaamheid van hun medewerkers. Dit draagt bij aan het verbeteren van de reputatie van de gehele sector en de betrouwbaarheid van professionals die werkzaam zijn in deze sector.

Voordelen van deelnemerschap bij DSI

Als organisatie die deelneemt aan DSI, geniet je verschillende voordelen:

  • Vertrouwen en erkenning: de betrokkenheid bij DSI onderstreept de toewijding van een deelnemende organisatie aan integriteit en professionaliteit, wat het vertrouwen opbouwt bij klanten en stakeholders.
  • Deskundigheid en ondersteuning: DSI biedt ondersteuning en middelen om organisaties te helpen bij het handhaven van de hoogste normen in de branche, waaronder de certificeringen, het permanent vakbekwaam programma, het DSI Openbaar Register, de gedragscode en geaccrediteerde opleiders.
  • Netwerkmogelijkheden: deelnemende organisatie krijgt toegang tot een uitgebreid netwerk van gelijkgestemde professionals en organisaties, wat waardevolle kansen biedt voor samenwerking en groei.
  • Direct overzicht voor toezichthouder: via de eigen werkgeversportal kun je als werkgever op elk gewenst moment de benodigde cijfers en gegevens inzien voor intern gebruik en voor mogelijke controle door de toezichthouder
  • Real-time inzicht in status: via de eigen werkgeversportal heb je als werkgever real-time overzicht van de status van (kandidaat)certificeringen van medewerkers en kun je deze beheren. Je kunt ook een Excel-uitdraai maken en mutaties doorvoeren, evenals medewerkers uitnodigen om een certificering aan te vragen.

Hoe kan een organisatie deelnemer worden van DSI?

Het proces om deelnemer te worden bij DSI is eenvoudig en toegankelijk. Als een onderneming beschikt over een AFM- of DNB-vergunning, kan de organisatie zich bij DSI aansluiten en zo ook deelnemer worden. Neem contact op met Nana Asante (Relatiemanager DSI) via het contactformulier voor meer informatie of kijk op www.dsi.nl/voor-werkgevers/aanmelden-als-dsi-deelnemer.