Stichting DSI is ontstaan vanuit de financiële sector en vervult een actieve rol bij het handhaven van strikte zelfregulering op het gebied van vakbekwaamheid en integriteit, op verzoek van de financiële sector zelf. Wij hechten grote waarde aan samenwerking met alle belanghebbende partijen in de sector.
Deze nauwe samenwerking stelt ons in staat om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en standpunten van de partijen waarvoor we zijn opgericht. Deze samenwerking is geïntegreerd in de structuur van onze organisatie, met een Raad van Toezicht, Directeur-bestuurder en diverse commissies.
De directeur-bestuurder bestuurt de stichting, terwijl de Raad van Toezicht toezicht houdt op het beleid.
Tuchtzaken worden gehoord en beoordeeld door de DSI Tuchtcommissie
Behandelt het beroep van uitspraken van de Tuchtcommissie
Onze Raad van Toezicht bestaat uit vijf experts in de financiële wereld. Hun belangrijkste taak is toezicht houden op het beleid van de directeur-bestuurder van DSI, Floris Mreijen. Daarnaast hebben ze een adviserende rol. Je kunt de taken en bevoegdheden van zowel de Raad van Toezicht als de Directeur-bestuurder vinden in het Algemene Reglement, dat hier bekeken kan worden.
De Tuchtcommissie van DSI bestaat uit onafhankelijke experts. Ze komen samen om tuchtzaken te behandelen en na zorgvuldige afweging van alle feiten een oordeel te vellen. Als iemand het niet eens is met de uitspraak, kan deze eventueel in beroep gaan bij de Commissie van Beroep.
In onderstaand document (.pdf) vindt u een overzicht met beroepsgegevens en nevenactiviteiten van de commissieleden
Tuchtcommissie DSI – beroepsgegevens & nevenfuncties
Als je het niet eens bent met beslissingen van de DSI Tuchtcommissie, kun je eventueel in beroep gaan bij de Commissie van Beroep. Deze commissie bestaat uit de volgende leden:
Commissie van Beroep DSI – beroepsgegevens & nevenfuncties
DSI Accreditatiecommissie accrediteert opleidings- en/of examen instituten.
DSI Adviescommissies bestaan uit experts uit de beleggingssector.
Beoordeelt geschillen met betrekking tot certificering tussen DSI en derden
DSI accrediteert opleidingen en examens. Het volgen van een geaccrediteerde opleiding of het afleggen van een geaccrediteerd examen is een vereiste voor professionals voor opname van in één van onze registers. Opleidings- en/of examen instituten kunnen bij onze Accreditatiecommissie verzoeken tot accreditatie indienen.
Taken van de Accreditatiecommissie bestaan uit de volgende onderdelen:
De Accreditatiecommissie neemt in haar besluitvorming de adviezen van de betreffende Adviescommissies mee. De Accreditatiecommissie vergadert ten minste twee maal per jaar. Voor vragen over de Accreditatiecommissie kunt u contact opnemen met: mr. M.A. van der Lecq, secretaris via telefoonnummer tel 020 – 535 6 176 of via het contactformulier.
DSI werkt samen met adviescommissies die ingedeeld zijn op basis van certificeringscategorieën. Deze commissies, bestaande uit experts uit diverse geledingen in de financiële sector, beoordelen opleidingen en examenprocedures op hun waarde en doen zo voorbereidend werk voor de Accreditatiecommissie.
De Geschillencommissie behandelt uiteenlopende geschillen met betrekking tot certificering tussen DSI en derden. Het geschillenreglement is van toepassing op deze geschillen en geldt voor zowel DSI als deelnemers aan DSI.
De uitspraken van de Geschillencommissie zijn openbaar en kun je op deze pagina terugvinden. Als je meer informatie wilt, neem dan gerust contact op met DSI via het contactformulier.