Vragen en antwoorden over DSI Certificering
Het kiezen of wijzigen van een certificering kan vragen opleveren. Dit geldt zowel voor professionals als voor werkgevers. Met deze FAQ pagina maken wij jou als professional en werkgever op een praktische manier wegwijs in het aanvragen, wijzigen of stopzetten van een DSI Certificering.
Ben je op zoek naar een antwoord op een specifieke vraag? Maak dan gebruik van de onderstaande zoekfunctie, door de betreffende zoekterm of vraag onderstaand in te vullen.
Direct naar FAQ
Voor professionals Gebruikershandleiding voor het aanvragen van een certificering in MijnDSI
Voor werkgevers Gebruikershandleiding over de werkgeversportal in MijnDSI
De meest eenvoudige manier om je DSI-registratienummer te vinden is via het DSI Openbaar Register. Zie als voorbeeld de onderstaande printscreen uit het Openbaar Register. Daar zie je links onderaan het DSI registratienummer staan.
Via het zoekveld onder Achternaam Professional in het Openbaar Register kun je controleren hoe je bent geregistreerd bij DSI. Vul altijd je dubbele achternaam in, het systeem zoekt namelijk een exacte match.
Tip 1 | Begint de achternaam met een voorvoegsel, laat dit voorvoegsel dan weg. Zoek je bijvoorbeeld met de achternaam de Boer, dan zoek je op Boer.
Tip 2 | Indien je een dubbele achternaam hebt, dien je beide namen in te voeren. Tussen de namen zet je: een spatie, streep en spatie. Heet je bijvoorbeeld Van den Berg – Bakker, dan zoek je op Berg – Bakker. Let hierbij ook op het goed gebruik van hoofdletters.
Bent u op dit moment kandidaat-gecertificeerd in een van onze registers en wilt u zich aanmelden voor een examen (Kennis, Vaardigheden, Integriteit). Kijk voor meer informatie in het register waarin u bent opgenomen in ons Overzicht Certificeringen. Onder de toelatingseisen van ieder register staat alle informatie over de opleidingen per vakbekwaamheidsonderdeel en de aanmelding daarvoor.
Let op! Het is wellicht ook mogelijk om u via uw werkgever aan te melden voor een examen.
Een passieve registratie hangt vast aan onze oude registers (voor 2018). De status hing onder andere samen met de werkervaringseis. Het is niet meer mogelijk een passieve registratie aan te vragen. Per 1 januari 2024 stopt DSI met het aanbieden van deze status.
Hoe zet je jouw passieve registratie om naar een actieve registratie? Via jouw account in MijnDSI, heb je de mogelijkheid om je DSI certificering te (her)activeren naar een register dat past bij je huidige functie. Klik hiervoor in MijnDSI op de button Ik wil mijn passieve registratie wijzigen. Afhankelijk van het register waarin je je wilt registreren, zijn er aan deze wijziging zijn wel een aantal verplichtingen verbonden.
DSI stopt per 1 januari 2024 met de status passief geregistreerd Per 1 januari 2024 gaat DSI stoppen met het aanbieden van de status passief geregistreerd. Je hebt daarom tot 31 december 2023 om jouw passieve status te (her)activeren. Iedere passief gecertificeerde heeft hiervan inmiddels persoonlijk een bericht per email ontvangen van DSI. Krijgen wij vóór 31 december 2023 geen reactie op dit bericht, dan wordt je registratie bij DSI automatisch beëindigd. Wij danken je in dat geval voor je betrokkenheid bij DSI en nodigen je uit om je in te schrijven op de DSI nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van toekomstige ontwikkelingen.
Als u gecertificeerd bent, dan wilt u dat natuurlijk uitdragen. Als DSI-gecertificeerd professional mag u daarvoor het DSI-logo gebruiken. Aan dit logo gebruik zijn wel voorwaarden verbonden. Lees hier verder voor de algemene voorwaarden en het gebruik ervan op social media als Twitter en LinkedIn
Zowel gecertificeerden als kandidaat-gecertificeerden krijgen een vermelding in het DSI Openbaar Register. Beide voldoen ze aan de gedragscode die door DSI is opgezet. Het verschil zit hem in het stukje opleidingen of werkervaring. Het verschil tussen gecertificeerd en kandidaat-gecertificeerd, hebben we hier nader toegelicht.
DSI onderscheidt drie verschillende categorieën certificeringen waarvoor professionals zich kunnen registeren: voor Retail, Institutioneel en Specialisten.
DSI voert uitsluitend accreditatie van examens uit, de overige zaken rond examens worden opgepakt door de opleiders. De wijze waarop u zich voorbereidt op deze examens staat u vrij. Informeer bij uw werkgever en/of opleidingsinstituten welke opleidingsmogelijkheden er zijn.
De procedures van DSI zijn vastgelegd in de AO/IB (administratieve organisatie en interne beheersmaatregelen). Een accountant houdt toezicht op de naleving door DSI van deze procedures en rapporteert hierover aan zowel het bestuur als de AFM (in het kader van het convenant tussen DSI en de AFM).
DSI staat voor onafhankelijke, serieuze zelfregulering. De aanpak van DSI kenmerkt zich door een systeem dat de integriteit en deskundigheid van financiele professionals enerzijds bevordert en aantoonbaar maakt en dat anderzijds ook ingrijpt als daar noodzaak toe is. Middels een convenant met de AFM borgt DSI ook dat u als DSI-gecertificeerde per 2018 voldoet aan de verplichte Europese ESMA-Richtsnoeren.
Iedere professional die DSI-gecertificeerd is, is uitvoerig gescreend, beschikt over relevante opleidingen en werkervaring, heeft trainingen doorlopen om goed met integriteitdilemma’s om te kunnen gaan en wordt periodiek getoetst op het gebied van integriteit en vakbekwaamheid. Bovendien committeren gecertificeerden zich aan de DSI-gedragscode. Wordt deze overtreden, dan is tuchtrecht van toepassing. Dit ‘gesloten systeem’ maakt dat consumenten, werkgevers en toezichthouders erop kunnen vertrouwen dat gecertificeerden aan de meest recente eisen voldoen die de sector en de European Securities & Markets Authority stellen.
U toont klanten, prospects, uw werkgever en de toezichthouder hiermee objectief aan dat u integriteit en vakbekwaamheid hoog in het vaandel heeft staan en hierin investeert. DSI-certificering is een waardevol visitekaartje. Indien u DSI-gecertificeerd bent per 2018, voldoet u ook aan de verplichte Europese ESMA-Richtsnoeren. Daarnaast wordt u opgenomen in ons openbaar register dat voor iedereen toegankelijk is.
Voor de toelating van professionals in een register en het behouden van de certificering zijn er verschillende eisen van toepassing. Deze eisen variëren van toelatingseisen tot het verplicht volgen van een Permanent Vakbekwaam programma. Onderstaand een overzicht van de verschillende eisen.
Kennisexamen Voor het certificeren voor een specifiek register, dient een kandidaat met succes een kennisexamen te hebben volbracht bij één van de geaccrediteerde opleidingsinstituten. De examens en voorwaarden verschillen per register.
Toetsing van de Vaardigheden Professionals dienen voor certificering in één van de ESMA registers te voldoen aan de vakbekwaamheidseisen zoals vermeld in MiFID II en de ESMA-richtsnoeren. Onderdeel hiervan is ook de toetsing van de vaardigheden. Via het examen toon men als professional aan over de benodigde vaardigheden te beschikken om vakbekwaam aan de slag te gaan en te blijven.
DSI Integriteitsprogramma Een professional dient het DSI-Integriteitsprogramma met goed gevolg te hebben afgelegd. Dit programma bestaat uit een E-learning van het Nederlands Compliance Instituut en bij een aantal register het volgen van een aanvullende workshop.
Werkervaring Een gecertificeerde heeft in de afgelopen vijf jaren gedurende twaalf maanden (op fulltime basis) een substantieel deel van zijn/haar tijd besteed aan werkzaamheden gerelateerd aan het register, hetzij in de huidige functie, hetzij in voorgaande functies.
Permanent Vakbekwaam Iedere gecertificeerde is verplicht jaarlijks het Permanent Vakbekwaam programma te doorlopen. Hiermee houden gecertificeerden de kennis en vakbekwaamheid up-to-date. Deze opleidingen worden gevolgd aan één van een geaccrediteerde opleidingsinstituten.
Ben je ZZP-er en wil je je certificeren bij DSI? Op deze pagina vind je een uitgebreide uitleg over hoe het aanvraagproces bij DSI verloopt als ZZP-er. Het aanvraagproces verschilt indien je als ZZP-er een eigen AFM vergunning hebt of niet. Selecteer het proces dat voor jou van toepassing is en bekijk de details:
Informatie die de afgelopen twee jaar bij ons is aangeleverd, hoeft u niet opnieuw aan te bieden. Voor het aanvragen van een nieuwe certificering dient u wel opnieuw een screening door Validata te doorlopen, indien de screening langer dan 1 jaar geleden is afgenomen.
Kijk hier voor meer informatie over het aanvragen van een certificering.
Bent u werkzaam in verschillende functies gerelateerd aan meerdere DSI-registers? U kunt via MijnDSI dan een Additionele Certificering aanvragen. Bekijk op deze pagina een overzicht van alle DSI certificeringen. Zoekt u hulp bij het kiezen van de juiste DSI certificering? Vul dan de DSI Certificeringswijzer in.
Let op: Als u nu gecertificeerd bent voor een ‘Informeren’-register en u wilt naar een ‘Adviseren’-register, kies dan voor ‘Certificering wijzigen’ in plaats van een ‘Additionele certificering’
Conform ons privacy statement wordt er omgegaan met de data. We hebben verschillende categorieën persoonsgegevens met verschillende bewaartermijnen.
DSI verwacht van werkgevers dat zij bij indiensttreding van medewerkers een goed zicht hebben op de werkervaring van hun medewerkers. Daarom vraagt DSI van werkgevers dat zij schriftelijk, op de werkgeversverklaring van de werknemer, verklaren dat is voldaan aan de twaalf maanden-eis.
De Autoriteit Financiële Markten vereist 12 maanden relevante werkervaring op fulltime basis.
DSI stelt op basis daarvan de volgende eis in relatie tot DSI-certificering: De gecertificeerde moet in de afgelopen vijf jaren gedurende twaalf maanden (op fulltime basis) een substantieel deel van zijn/haar tijd besteed hebben aan werkzaamheden die gerelateerd zijn aan het register, hetzij in de huidige functie, hetzij in een voorgaande functies.
Dit betekent dat bij een parttime dienstverband het benodigde aantal maanden werkervaring hoger moet liggen (berekening afhankelijk van het parttime percentage).
Dit is bepaald door de European Securities & Markets Authority (ESMA), de opsteller van de verplichte ESMA-Richtsnoeren. Alleen medewerkers die zowel een passende kwalificatie als passende ervaring hebben (zoals bedoeld in de ESMA-Richtsnoeren) mogen binnen hun organisaties optreden als supervisors van kandidaat-gecertificeerden, ofwel professionals die nog niet voldoen aan de richtsnoeren. Betreffende medewerker mag niet langer dan 4 jaar onder supervisie werken. Voor meer informatie verwijzen wij naar de ESMA-Richtsnoeren en de AFM.
Jazeker. U kunt zich certificeren als ZZP’er, als u uitzendkracht of gedetacheerd bent, als franchisenemer of als medewerker van een instelling die is aangesloten op de AFM-vergunning van een DSI-deelnemer. Voor ZZP-ers hebben wij een speciale pagina hiervoor gemaakt: certificeren als ZZP-er
Dat kan indien u voldoet aan de functieprofielen en de toelatingseisen. Een overzicht van de verschillende DSI-registers en bijbehorende voorwaarden vindt u hier.
De screening wordt uitgevoerd door Validata. Op deze pagina treft u meer informatie over het aanvragen van een VOG. Validata kan u verder helpen met het beantwoorden van deze vraag. Via deze link krijgt u meer informatie over het screeningsproces bij Validata.
Voor meer informatie kunt u kijken op een speciale FAQ pagina van Validata voor veel gestelde vragen over het screeningsproces. Validata is op werkdagen bereikbaar van 8:00 tot 20:00 (op vrijdagen tot 18:00) per telefoon via +31 (0) 88 050 2100 en e-mail per support@validatagroup.com
De screening wordt uitgevoerd door Validata. Zij kunnen u helpen met het beantwoorden van deze vraag. Via deze link krijgt u meer informatie over het screeningsproces bij Validata
De screening wordt uitgevoerd door Validata. Zij kunnen u persoonlijk helpen met het beantwoorden van deze vraag. Over het algemeen geldt dat nadat de kandidaat de vereiste gegevens heeft aangeleverd, de gemiddelde doorlooptijd van een screening bij Validata circa 10 werkdagen is. Onderdelen die een langere doorlooptijd hebben, zijn de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en de verificatie van buitenlandse diploma’s.
Via deze link krijgt u meer informatie over het screeningsproces bij Validata.
De screening wordt uitgevoerd door Validata. Door in te loggen in het systeem van Validata (Valluga) krijgt u inzicht in de status van uw screening. Via deze link krijgt u meer informatie over het screeningsproces bij Validata.
U kunt de status van uw certificeringsaanvraag bekijken door in te loggen in uw MijnDSI omgeving. Bij “mijn aanvragen” ziet u de status van uw aanvraag.
De screening wordt uitgevoerd door Validata. Zij kunnen u helpen met het beantwoorden van deze vraag. Via deze link krijgt u meer informatie over het screeningsproces bij Validata.
De screening wordt uitgevoerd door Validata. Validata communiceert met u waar en wanneer het rapport voor u beschikbaar is. Via deze link krijgt u meer informatie over het screeningsproces bij Validata.
Je wilt je certificering wijzigen, omdat je bijvoorbeeld een andere functie bent gaan uitoefenen of je gaat werken bij een andere werkgever. Via de pagina wijzigen certificering vind je alle informatie over het wijzigen van je certificering of het aanvragen van een additionele certificering.
Wijzigt u van functie? Pas dit aan in uw persoonlijke MijnDSI-account.
Is een certificering niet meer noodzakelijk, geef uw uitdiensttreding door via certificering@dsi.nl onder vermelding van uw registratienummer.
Heeft u uw laatste vakbekwaamheidsonderdeel behaald en kan uw status van kandidaat-gecertificeerd naar gecertificeerd, of wordt uw status niet goed weergegeven in het Openbaar Register?
Stuur aub een e-mail met vermelding van uw registratienummer naar certificering@dsi.nl. Dan zorgen wij ervoor dat de juiste status binnen twee werkdagen in het Openbaar Register getoond wordt.
Van harte gefeliciteerd met het behalen van uw certificaat! Wij worden iedere twee weken op de hoogte gesteld van de behaalde examens door de opleidingsinstituten. Vervolgens voegen wij de examenresultaten toe aan de certificeringen. U hoeft hier helemaal niets voor te doen.
Om uw aanvraag te beëindigen stuurt u een e-mail naar certificering@dsi.nl met het verzoek de aanvraag te beëindigen. Vermeld in de e-mail het aanvraagnummer en de reden van beëindiging. Wij archiveren dan de aanvraag. Gedurende de wettelijke bewaartermijn is de informatie nog beschikbaar.
Ben je op dit moment passief gecertificeerd bij DSI en is jouw werkgever aangesloten bij DSI? Dan kun je jouw DSI certificering (her)activeren. Dit is mogelijk tot 31 december 2023. Daarna stopt DSI met het aanbieden van de status passief gecertificeerd.
Via jouw account in MijnDSI kun je een wijziging van een passieve registratie aanvragen. Klik hiervoor in MijnDSI op de button Ik wil mijn passieve registratie wijzigen en volg de aanwijzingen in het scherm.
Let op: het wijzigen van een passieve registratie is alleen mogelijk als je werkzaam bent bij een deelnemer die verbonden is aan DSI. Verder dien je voor het specifieke register te voldoen aan de vakbekwaamheidseisen behorende bij het betreffende register. Kijk hier voor een overzicht van deze eisen per register.
Per 1 januari 2024 gaat DSI stoppen met het aanbieden van de status passief geregistreerd. Je hebt daarom tot 31 december 2023 om jouw passieve status te (her)activeren. Iedere passief gecertificeerde heeft hiervan inmiddels persoonlijk een bericht per email ontvangen van DSI. Krijgen wij vóór 31 december 2023 geen reactie op dit bericht, dan wordt je registratie bij DSI automatisch beëindigd. Wij danken je in dat geval voor je betrokkenheid bij DSI en nodigen je uit om je in te schrijven op de DSI nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van toekomstige ontwikkelingen.
Als DSI-gecertificeerde toont u niet alleen uw vakbekwaamheid aan, u onderwerpt zich ook aan de DSI gedragscode en zo valt u onder het tuchtrecht van DSI. Werkgevers die bij ons zijn aangesloten, zijn verplicht om incidenten met betrekking tot hun DSI-gecertificeerde medewerkers aan DSI te melden. Op deze manier werkt de zelfregulering. Werkgevers die niet zijn aangesloten bij DSI hebben geen meldingsplicht, daarom kunt u uw certificering alleen voeren onder een aan DSI deelnemende werkgever. Werkgevers met een AFM- of DNB-vergunning kunnen zich aansluiten bij DSI.
Je diploma’s blijven geldig zolang zij voldoen aan de huidige eisen van het register waarin je gecertificeerd was. De huidige eisen van het register kun je bekijken op deze pagina bij het specifieke register.
DSI verwacht van werkgevers dat zij bij indiensttreding van medewerkers een goed zicht hebben op de werkervaring van hun medewerkers. Daarom vraagt DSI van u als werkgever dat u schriftelijk, op de werkgeversverklaring van de werknemer, verklaart dat is voldaan aan de twaalf maanden-eis.
Op deze pagina vindt u een overzicht van wat er in brede zin komt kijken bij certificering. Hier wordt stilgestaan bij onder andere de opleidingseisen, ervaringseisen, et cetera. Op onze certificeringen-pagina wordt per register in detail ingegaan op de eisen.
Op deze pagina vindt u ons algemeen reglement en de bijlage bij ons algemeen reglement, met daarin de vastgelegde minimumeisen en de door DSI geaccrediteerde examens.
Zij kunnen zich certificeren als ZZP’er, als uitzendkracht of gedetacheerde, als franchisenemer of als medewerker als uw instelling is aangesloten op de AFM-vergunning van een DSI-deelnemer.
Bij een fusie of een overname dient een kopie van de notarisakte naar DSI gestuurd te worden. Vervolgens kunnen uw medewerkers die bij DSI gecertificeerd zijn worden ingeschreven onder de naam van de andere organisatie, mits deze aangesloten is bij DSI.
De procedures van DSI zijn vastgelegd in de AO/IB (administratieve organisatie en interne beheersmaatregelen). Een accountant houdt toezicht op de naleving door DSI van deze procedures en stelt de rapportage hierover ter beschikking aan zowel het bestuur als de AFM (in het kader van het convenant tussen DSI en de AFM).
U toont klanten, prospects en de toezichthouder hiermee objectief aan dat uw organisatie de integriteit en vakbekwaamheid van medewerkers hoog in het vaandel heeft staan. Bovendien geeft u op deze wijze mede invulling aan de wettelijke eis om een integere bedrijfsvoering te borgen. Ook toont u aan dat uw medewerkers, mits volledig DSI-gecertificeerd, voldoen aan de verplichte Europese ESMA-Richtsnoeren, waarvan de handhaving plaatsvindt door de AFM.
Heb je je in 2023 voor de eerste keer bij DSI aangemeld voor een (kandidaat-) certificering, dan start je per 1 januari 2024 met PV 2024. Ben je voor 1 januari 2023 aangemeld, dan start je met PV 2023. Dit wordt ook bevestigd in de bevestiging van inschrijving wanneer je je inschrijft. Lees hier meer over PV 2023.
We raden jou aan om te beginnen met PV 2023.
Ben je vóór 1 januari 2022 als (kandidaat) gecertificeerde ingeschreven bij één van de DSI registers, en ben je niet geslaagd voor PV 2022 dan kan de certificeringsstatus worden hersteld om alsnog aan de vakbekwaamheidseisen te voldoen. Op 1 juli 2023 is de toegang tot PV 2022 namelijk gesloten.
Ben je na 1 januari 2022 geregistreerd bij DSI, dan was je niet PV-plichtig over 2022. Je kunt direct starten met PV 2023.
De PV-leerdoelen verschillen per register. Je kunt hier de leerdoelen per register inzien.
Ja, als je vóór 1 januari 2023 bij DSI staat ingeschreven, dan geldt de PV-verplichting ook voor jou. Het is belangrijk dat je jouw kennis up-to-date houdt. Ook als je nog niet over alle diploma’s beschikt. Voor (kandidaat) gecertificeerden in het register Integriteit geldt de PV-verplichting in 2023 niet.
Wij worden twee keer per jaar door de opleidingsinstituten geïnformeerd over de examenresultaten van het PV-programma. Dat is in januari en juli. Dat zijn de momenten dat wij de statussen in het Openbaar Register bijwerken.
Je kunt dit terugvinden in dit overzicht. Er zijn meerdere opleidingsinstituten die geaccrediteerde PV-programma’s aanbieden. Wij raden je aan om bij jouw werkgever na te vragen of er een specifiek opleidingsinstituut gekozen is. Bij een groot aantal werkgevers is dat namelijk het geval.
Op dit moment is er nog geen Permanent Vakbekwaam programma (PV) voor het Register Integriteit. De PV verplichting geldt nog niet voor jou.
Nee, als je in 2023 bij DSI bent aangemeld dan begint de PV-verplichting pas in 2024.
Let op! Als je in de afgelopen twee jaar al eerder bij DSI gecertificeerd bent geweest geldt de PV-verplichting wel omdat je met jouw deelname aan het programma de certificering bijhoudt/update.
Wij verwachten dat je PV 2023 voor 1 januari 2024 succesvol hebt afgerond, zodat je per 1 januari 2024 kunt starten met het PV 2024 programma. Op verzoek van gecertificeerden en deelnemers, hebben wij echter de deadline voor PV 2023 gesteld op 1 april 2024. Hiermee heb je ruim te tijd om aan de PV verplichting voor 2023 te voldoen.
Bent je nog niet gestart met één van de PV opleidingen, neem dan contact op met één van de opleiders die het PV 2023 programma aanbiedt, om je aan te melden voor dit programma.
Als u dubbel klikt op de regel met het vierkantje met het potloodje dan verschijnt uw aanvraag. Ziet u uw aanvraag nu nog niet? Neem dan contact op met onze Customer Care Officers via certificering@dsi.nl of bel met 020 620 12 74.
Onder in uw scherm ziet u een regel staan met de naam van uw werkgever. Als u hier dubbel op klikt komt u in uw aanvraag.
Ziet u deze regel niet? MijnDSI werkt het best via browsers Firefox en Chrome. MijnDSI werkt minder goed op Internet Explorer en Microsoft Edge. Gebruikt u Internet Explorer of Microsoft Edge? Dan willen wij u vragen om in te loggen via Chrome, mogelijk zijn dan de problemen met uw account verholpen.
Blijft uw account leeg? Neem dan contact op met onze servicedesk via info@mijndsi.nl of bel met 020 620 12 74.
MijnDSI is op dit moment helaas alleen toegankelijk via een desktop of laptop. In de toekomst zullen wij het mogelijk gaan maken om ook via een mobile device wijzigingen door te voeren op MijnDSI. Wij vragen u om de wijziging door te voeren via een desktop of laptop.
Heeft u nog geen account van MijnDSI, meldt u dan eerst aan bij “Ik heb nog geen account” op MijnDSI.
Wat vervelend dat u niet kan inloggen met uw huidige gebruikersnaam en wachtwoord. Wij kunnen dit voor u resetten.
Klik in het inlogscherm onder ‘gebruikersnaam en wachtwoord’ op ‘Ik kan niet inloggen’. U vult uw e-mailadres in en wij sturen u een e-mail met een link om uw wachtwoord te wijzigen
Als uw werkgever niet zichtbaar in MijnDSI, kan dit komen doordat uw werkgever geen deelnemer van Stichting DSI. Om u als professional te certificeren, dient uw werkgever als deelnemer verbonden te zijn aan onze stichting.
Meer informatie over het aanmelden van bedrijven als deelnemer leest u hier. Mocht u nog aanvullende vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met de één van onze customer care officers via: certificering@dsi.nl. Vermeld naast uw vraag de volgende gegevens in uw e-mail:
Wij nemen uw mail in behandeling en komen hier zo spoedig mogelijk bij u op terug.
Uw huidige werkgever dient zichtbaar te zijn in het Openbaar Register. Mocht dit niet het geval zijn, dan is er mogelijk iets verkeerd gegaan met de verwerking van uw gegevens.
Onze Customer Care Officers kunnen uw registratie in ons backoffice systeem aanpassen. U kunt hun bereiken via e-mail: certificering@dsi.nl. Vermeld naast uw vraag de volgende gegevens in uw e-mail:
Er is mogelijk iets verkeerd gegaan met de registratie van uw gegevens. Wij kijken dit graag persoonlijk voor u na. Zou u contact willen opnemen met één van onze Customer Care Officers, zodat zij uw registratie in ons backoffice systeem kunnen controleren? U kunt hen bereiken via e-mail: certificering@dsi.nl. Vermeld naast uw vraag de volgende gegevens in uw e-mail:
Wij zullen uw mail in behandeling nemen en komen hier zo spoedig mogelijk bij u op terug.
Er is mogelijk iets verkeerd gegaan met de registratie van uw gegevens. Wij kijken dit graag persoonlijk voor u na.
Zou u contact willen opnemen met één van onze Customer Care Officers, zodat zij uw registratie in ons backoffice systeem kunnen controleren? U kunt hen bereiken via e-mail: certificering@dsi.nl. Vermeld naast uw vraag de volgende gegevens in uw e-mail:
Heeft u een nieuwe certificeringsaanvraag gestart in MijnDSI, maar wilt u deze niet voortzetten? Een eenmaal gestarte aanvraag kunt u niet zelf beëindigen. Stuurt u a.u.b. een email naar certificering@dsi.nl met het verzoek uw aanvraag te beëindigen. Vermeld u in uw e-mail a.u.b. ook het aanvraagnummer en de reden van beëindiging. Wij archiveren dan uw aanvraag. Gedurende de wettelijke bewaartermijn is de informatie nog beschikbaar.
Nee, dat hoeft niet. Wij ontvangen periodiek de uitslagen van alle opleiders en verwerken dit automatisch in uw certificering. U hoeft dus niets te doen.
In het vernieuwde MijnDSI hebben we voor uw (toekomstig) werkgever de mogelijkheid ingebouwd om u een uitnodiging te sturen voor een screening.
Komt u de naam van uw werkgever niet tegen, dan kunt u het best contact opnemen met uw werkgever om te vragen of zij u willen uitnodigen via MijnDSI. Hierdoor doorloopt u meteen de juiste screening en wordt de screening betaald door uw werkgever.
Staat jouw vraag niet op deze FAQ pagina? Of wil je persoonlijk advies over het aanmelden voor een specifieke certificering? Neem dan contact op met onze helpdesk via certificering@dsi.nl of bel met 020-6201274.