Mijn DSI

Geaccrediteerde opleidingsinstituten

Voor kennis- en vaardighedenexamens en permanent vakbekwaam programma

Bij welke opleidingsinstituten kun je een kennis- en vaardigheden examen voor een DSI certificering volgen? Waar volg je een PV-programma? Op deze pagina een uitgebreid overzicht van de opleiders die examens en PV-programma’s aanbieden per certificering. De opleiders zijn speciaal voor DSI geaccrediteerd.

Opleidingsinstituten | Kennis- en vaardigheden examens 

Meer informatie

Opleidingsinstituten | Permanent Vakbekwaam programma

Meer informatie

Informeer vooraf bij je werkgever naar afspraken per opleider

Aanmelden voor één van de programma’s doe je direct bij een opleidingsinstituut. Via de bovenstaande links kom je direct bij de overzichten van opleiders. Per certificering wordt aangeven welke opleider een programma en eventueel examen aanbiedt. Klik in het schema op de naam van de opleider en je komt direct op hun website. Controleer altijd vooraf bij je werkgever/opdrachtgever of er bepaalde afspraken zijn gemaakt met een opleider. Hierdoor ben je mogelijk verplicht te kiezen voor een bepaalde opleider.

Opleiders voor kennis- en vaardigheidexamens

Om toegelaten te worden tot een DSI register dien je o.a. met succes één of meerdere examens te hebben volbracht. Deze kennis- en/ of vaardighedenexamens voltooi je bij één van de door DSI geaccrediteerde opleiders. Hieronder een overzicht van de beschikbare opleiders per register. Klik op het overzicht voor nadere informatie.

Overzicht opleiders kennis- en vaardigheden examens

Toelichting kennis- en vaardighedenexamens per opleider

Voor een gedetailleerd overzicht van alle kennis- en vaardigheden examens die opleiders per certificering aanbieden, klik je op deze link . Achter ieder examen lees je bij welk DSI register het examen hoort. Kijk voor meer informatie over het examen en de voorwaarden altijd op de site van de opleider.

Controleer altijd vooraf bij je werkgever/opdrachtgever of er bepaalde afspraken zijn gemaakt met een opleider voordat je je aanmeldt voor een examen of opleiding. Hierdoor ben je mogelijk verplicht te kiezen voor een bepaalde opleider.

Opleiders voor PV programma

DSI gecertificeerden doorlopen na de toelating aan een register het Permanent Vakbekwaam (PV) programma. Met dit programma houdt je je kennis als professional up-to-date. Dit programma doorloop je bij één van de speciaal geaccrediteerde opleidingsinstituten. Hieronder een overzicht van de beschikbare opleiders met een PV programma per register.

Overzicht opleiders PV-programma

Toelichting PV-programma per opleider

Voor een gedetailleerd overzicht van alle PV-programma’s die opleiders per certificering aanbieden, klik je op deze link. Kijk voor meer informatie over het programma en de voorwaarden altijd op de site van de opleider.

Controleer altijd vooraf bij je werkgever/opdrachtgever of er bepaalde afspraken zijn gemaakt met een opleider voordat je je aanmeldt voor een PV-programma. Hierdoor ben je mogelijk verplicht te kiezen voor een bepaalde opleider.

Wat zijn geaccrediteerde opleidingen

Accreditatie houdt kort gezegd in dat de DSI Accreditatiecommissie, bestaande uit diverse deskundigen, de kwalificaties van derden beoordeelt en goedkeurt als deze voldoen aan de eindtermen. Via geaccrediteerde programma’s kan door werkgevers en gecertificeerden een keuze worden gemaakt uit het beschikbare aanbod van opleidingsinstituten.

Opleiders zijn van harte uitgenodigd om programma’s ter accreditatie aan te bieden bij DSI. Voor het accrediteren van uw opleidingsinstituut, kunnen zij zich aanmelden bij DSI via deze link.

Meer informatie

Heb je een vraag over een opleider of weet je niet welke opleiding bij jouw certificering past? Voor direct contact met een Customer Care Officer van DSI bel je met: 020 620 12 74 of stuur je een bericht via het contactformulier.