Mijn DSI

DSI introduceert Raad van Toezicht

01/11/2023
Deel deze pagina

DSI heeft een belangrijke koerswijziging doorgevoerd. Vanaf 26 oktober 2023 heeft DSI een geheel nieuw bestuursmodel met een Raad van Toezicht en een directeur-bestuurder.

De ontwikkeling van het bestuursmodel van DSI

Toen DSI in 1999 werd opgericht is gekozen voor een bestuur waarin de brancheorganisaties uit de sector toetraden. Deze branches vertegenwoordigden hun achterban in het bestuur. In de afgelopen jaren werkte DSI met een breed Algemeen Bestuur met een onafhankelijke voorzitter. Vanuit het Algemeen Bestuur werd een Dagelijks Bestuur gevormd. De directeur was belast met de dagelijkse aansturing van de organisatie.

In 2023 heeft het Algemeen Bestuur besloten tot de inrichting van een Raad van Toezicht met een directeur-bestuurder. Dit model, inmiddels veelvoorkomend bij kleinere stichtingen en verenigingen, past het beste bij het vernieuwde en verkleinde DSI. De betrokken brancheorganisaties krijgen een andere, in de nieuwe statuten verankerde rol.

Meer informatie over de nieuwe governance is hier te vinden: nieuwe governance DSI

Samenstelling Raad van Toezicht

Onze nieuwe Raad van Toezicht bestaat uit vijf experts uit de financiële wereld, met als voornaamste taak het toezicht houden op het beleid van de directeur-bestuurder Floris Mreijen. De samenstelling van de Raad van Toezicht is als volgt:

Tanja Nagel (voorzitter)

Tanja Nagel, met een uitgebreide carrière in de financiële dienstverlening, heeft topposities bekleed bij gerenommeerde instellingen zoals Van Lanschot en Theodoor Gilissen Bankiers. Momenteel is ze commissaris bij EY Nederland en bestuurder bij Stichting Oncode en Stichting Capital Amsterdam. Bovendien fungeert ze als dagvoorzitter bij het Erasmus Governance Institute. Tanja Nagel was voorheen voorzitter van het bestuur van DSI en zal nu voorzitter van de Raad van Toezicht worden. 

Jaco Aardoom

Jaco Aardoom, voormalig directievoorzitter van Hof Hoorneman Bankiers, heeft een uitgebreide ervaring in de fundmanagement en private banking sector. Hij was eerder divisievoorzitter van Delta Lloyd Asset Management en was directeur Beleggingen bij Ohra Verzekeringen & Banken Groep. Zijn carrière begon in 1988 als accountmanager bij Bank Mees & Hope.

Theo Andringa

Theo Andringa heeft een ruime ervaring in de retail beleggingssector. Hij is momenteel werkzaam als directeur en beleggingsteamlid bij de vermogensbeheerder NNEK. Daarnaast is Theo 12 jaar voorzitter geweest van de Vereniging van Vermogensbeheerders & Adviseurs. Vanuit deze hoedanigheid was Theo tevens bestuurslid van DSI.

Erik Luttenberg

Erik Luttenberg, voormalig statutair directeur van vermogensbeheerder Kempen Capital Management, heeft een uitgebreide ervaring in de financiële dienstverlening. Momenteel is hij actief als bestuurder bij pensioenfonds KPN, bij Eumedion en als bestuurder en toezichthouder bij enkele beleggingsinstellingen.

Daniëlle Melis

Daniëlle Melis, met een achtergrond in de bancaire sector en een specialisatie in corporate governance, heeft haar sporen verdiend bij MeesPierson, NIBC en Rabobank en in het governance domein o.a. als voorzitter van het Nyenrode Corporate Governance Instituut. Momenteel is zij bestuurslid, tevens lid beleggingsadviescommissie, van Algemeen Pensioenfonds Stap en vervult ze commissariaten bij Triodos Bank, PGGM Investments en Blue Sky Group. Tot 1 november was ze lid van de Tuchtcommissie van DSI, een rol die ze neerlegt met de toetreding tot de Raad van Toezicht.

Dank aan voormalige bestuursleden

Met de introductie van de Raad van Toezicht neemt DSI afscheid van de bestuursleden die de organisatie de afgelopen jaren met toewijding hebben geleid, en bedankt hen voor hun inzet om de financiële sector betrouwbaarder en vakbekwamer te maken.

In de komende maanden worden de leden van de Raad van Toezicht uitgebreider voorgesteld in persoonlijke interviews. We nodigen u van harte uit om via onze nieuwsbrief en ons LinkedIn-kanaal op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom DSI en haar initiatieven.

Tags

#DSI
#Governance
#RaadvanToezicht