Mijn DSI

Partner bijeenkomst Week van de Integriteit

25/04/2024
Deel deze pagina

Op 24 april organiseerde DSI een partnerbijeenkomst als onderdeel van de Week van Integriteit in het Beursgebouw op Beursplein 5 in Amsterdam. Als hoofdpartner van dit initiatief nodigde DSI alle betrokken organisaties uit voor een discussiebijeenkomst over Greenwashing.

Floris Mreijen, de directeur van DSI, gaf een presentatie over het onderwerp. Het was een inspirerende sessie die boeiende discussies aanwakkerde onder alle aanwezigen. De discussie was gebaseerd op een eerder gepubliceerd whitepaper over Greenwashing door DSI. Dit document beschrijft 8 calls to action die bijdragen aan het levendige gesprek over greenwashing in alle sectoren. We hebben een korte video gemaakt om een indruk te geven van het evenement.

Wat is de Week van de Integriteit?

Dit jaarlijkse evenement, dat dit jaar plaats zal vinden van 9 tot 13 december, is een belangrijk multi-stakeholderinitiatief. Het bevordert kennisdeling en stimuleert discussies over integriteit op de werkvloer en in bestuurskamers, ongeacht het type organisatie. Wat kunnen werknemers, ambtenaren en leidinggevenden verwachten? En welke verantwoordelijkheid dragen politici, zowel nationaal als internationaal, voor bedrijven met internationale belangen?

Het streven beperkt zich niet tot slechts één week in december; integendeel, de organisatie wil mensen het hele jaar door verenigen in hun inzet voor integriteit. Dit gebeurt onder andere door het organiseren van soortgelijke partnerbijeenkomsten zoals die op 24 april bij DSI. Dagelijks wordt er naar gestreefd om integriteit een integraal onderdeel te maken van het gedrag van individuen, organisaties en bedrijven.

Meer informatie

Voor meer gedetailleerde informatie over deze en andere bijdragen aan de Week van de Integriteit, kun je kijken op www.dsi.nl/weekvandeintegriteit.

Tags

#DSI
#evenement
#weekvandeintegriteit