Mijn DSI

Integriteit

DSI Register

Het DSI register Integriteit bestaat uit professionals die werkzaam zijn in de financiële sector en die met succes het DSI integriteitsprogramma hebben doorlopen. Deze professionals hechten veel waarde aan een sector waarin consumenten, ondernemers en financiële instellingen vertrouwd zaken kunnen doen.

Het online programma geeft deelnemers basiskennis van verschillende aspecten op het gebied van ethiek, integriteit, gedrag en cultuur. Een registratie in het register Integriteit toont aan dat een professional voldoet aan de omgangsnormen die worden gesteld door DSI op het gebied van integer handelen.

Wat houdt het DSI register Integriteit in?

Meer informatie

Welke professionals staan er in het register?

Meer informatie

Welke voorwaarden stelt DSI voor toelating aan het register?

Meer informatie

DSI Register Integriteit

Voor professionals die werkzaam zijn in de beleggingssector en die met succes het DSI integriteitsprogramma hebben doorlopen

Wat houdt het register in?

Het belang van integer handelen voor beleggingsspecialisten is cruciaal voor het vertrouwen van de consument in de financiële sector. Integriteitsincidenten en voorbeelden van mogelijk wanbestuur en een angstcultuur vullen dagelijks de voorpagina’s van de kranten. DSI streeft naar een financiële sector waarin integer handelen een centrale rol speelt in de uitoefening van het vak. Het doorlopen van het programma is een individueel traject dat ervoor zorgt dat medewerkers binnen de financiële sector een gelijk begrip hebben van integriteit en ethiek binnen de sector. Het is daarom belangrijk dat medewerkers vanuit de beleggingssector zelf dit opleidingstraject doorlopen.

Professionals in het DSI register Integriteit voldoen aan de gedragscode die door DSI is opgezet. Gecertificeerde professionals in het register hebben met succes het DSI integriteitsprogramma doorlopen. Ze zijn werkzaam bij een werkgever of opdrachtgever die deelnemers is van DSI. In de nabije toekomst zal het jaarlijks doorlopen van het Permanent Vakbekwaam programma ook onderdeel gaan worden van de registratie.

Wie staan er in het register?

In het DSI register Integriteit staan professionals die werkzaam zijn in de beleggingssector, die belang hechten aan integer handelen en dit in een Openbaar Register willen laten vastleggen. Geregistreerden zijn bijvoorbeeld IT medewerkers, marketing professionals, front-office medewerkers en/of directie assistenten. Deze professionals zijn werkzaam bij een bedrijf of organisatie die deelnemer is van DSI zoals bijvoorbeeld een bank, pensioenfonds of vermogensbeheerder.

Over welke kennis beschikt een geregistreerde?

De kennis waarover een geregistreerde in het DSI register Integriteit dient te beschikken, staat omschreven in de zogenaamde leerdoelen van DSI. Deze leerdoelen zijn opgesteld door de DSI adviescommissies en DSI Accreditatiecommissie.

Een adviseur in het register Integriteit beschikt over vakkennis op het gebied van de volgende onderwerpen:

 • Financiële dienstverlening
 • Ontwikkelingen in wet- en regelgeving
 • Toezichthouders
 • Zelfregulering
 • Compliance
 • Gedrag en Cultuur, waaronder integriteitsrisico’s
 • Ethiek in financiële organisaties

Inschrijven in register

Welke voorwaarden stelt DSI voor toelating aan het register?

Voor de toelating in het register zijn er verschillende voorwaarden van toepassing. Onderstaand een overzicht van de verschillende eisen.

Toelatingseisen

 • Algemene toelatingseisen
  • De werkgever of opdrachtgever is deelnemer van DSI;
  • De kandidaat moet een registratiescreening doorlopen, tenzij in huidige functie al gescreend door AFM/DNB;
  • De kandidaat zal de DSI-gedragscode moeten onderschrijven en nakomen;
  • De kandidaat zal zijn kennis van wet- en regelgeving op peil moeten houden.
 • Integriteit

  Het DSI-Integriteitsprogramma Algemeen dient met goed gevolg te zijn afgelegd. Dit programma bestaat uit een E-learning Algemeen van het Nederlands Compliance Instituut (Integriteitsmodule). Voor meer informatie en inschrijving, klik hier.

 • Tarief certificering

  De tarieven van een DSI Certificering vindt u hier.

Meer informatie

Heeft u vragen over het register Integriteit en kunt u deze antwoorden niet terugvinden op onze FAQ pagina, neem dan contact op met één van de DSI medewerkers. Wij helpen u graag verder! U kunt contact met ons opnemen via certificering@dsi.nl of 020-6201274.