Mijn DSI

Proces certificeringsaanvraag en wijziging geoptimaliseerd

14/02/2023
Deel deze pagina

DSI heeft het proces voor het aanvragen en het wijzigen van een DSI certificering geoptimaliseerd. De MijnDSI omgeving voor professionals is aangepast en de personeelsscreening als onderdeel van een certificeringsaanvraag wordt uitgevoerd door Validata. Met dit bericht nemen wij je mee in de veranderingen.

Een certificeringsaanvraag in zes stappen

Het aanvragen of wijzigen van een certificering is verdeeld in zes verschillende stappen. Via de onderstaande infographic zie je de verschillende stappen van dit proces en kun je per stap direct meer informatie opvragen.

Screening door Validata

Een screening is een standaard onderdeel van de certificeringsprocedure bij DSI. Dit geldt zowel bij het aanvragen van een nieuwe certificering en bij het wijzigen van jouw huidige certificering. Deze screening wordt uitgevoerd door de Validata. Hoe dit proces van screenen verloopt, leggen wij uit op deze pagina.

Starten met het aanvraagproces

Voor de start van het aanvragen van een certificering in één van de registers van DSI, dient een professional een certificeringsaanvraag te starten in MijnDSI. Dit is een beveiligde online portal waar professionals een certificering kunnen aanvragen, inzien en wijzigen. Via de certifceringswijzer kun je vooraf bepalen welk register het beste bij jouw vakgebied van toepassing is.

Wijzingen van een certificering

Iedere wijziging of aanvulling met betrekking tot je functie of werkgever heeft effect op je DSI Certificering. Het kan zijn dat je door een functiewijziging moet veranderen van register. Of dat je nieuwe werkgever geen DSI deelnemer is en je daardoor extra handelingen moet gaan uitvoeren om toch gecertificeerd te blijven. Het is belangrijk dat je DSI registratie up-to-date is en dat je wijzigingen altijd zo snel mogelijk aan DSI doorgeeft. Ook dit proces hebben we vereenvoudigd. Meer informatie over het wijzigen van je certificering of het aanvragen van een additionele certificering, lees je hier.

Handleiding MijnDSI

Wij hebben voor de professionals een uitgebreide handleiding gemaakt waarbij stap-voor-stap wordt uitgelegd hoe het aanvraagproces in MijnDSI verloopt. Klik hier voor de handleiding certificeringsaanvraag. Voor werkgevers hebben wij een handleiding gemaakt met uitleg over de werkgeversportal.

Heb je andere vragen?

Heb je nog vragen over DSI Certificering? Wij hebben een FAQ pagina beschikbaar met antwoorden op de meeste gestelde vragen. Met deze DSI Certificering FAQ pagina maken wij jou als professional en werkgever op een praktische manier wegwijs in DSI Certificering. Daarnaast geven we uitleg over het gebruik van MijnDSI.

Staat jouw vraag niet op deze FAQ pagina? Of wil je persoonlijk advies over het aanmelden voor een specifieke certificering? Neem dan contact op met onze helpdesk via certificering@dsi.nl of bel met 020-6201274. Wij helpen je graag verder!

Tags

#DSI
#MijnDSI
#screening
#Validata