Mijn DSI

Week van de Integriteit

Doen waarvoor je bent aangesteld en kunnen verantwoorden wat je doet.

DSI is partner van de Week van de Integriteit. Dit is een jaarlijks terugkomend multi-stakeholder initiatief dat tot doel heeft om kennisuitwisseling te stimuleren en het debat over integriteit te bevorderen.

Tijdens de aankomende editie op 6 december 2022 organiseert DSI samen met de Rabobank en KPMG een stakeholder arena over Integriteit en Inclusie. De Week van de Integriteit is een initiatief van de International Chamber of Commerce.

Stakeholder arena over Integriteit en Inclusie

Een integere organisatie is een organisatie die recht doet aan mensen en organisaties met wie en waarvoor zij werkt. Hoe we omgaan en kunnen samenwerken met verschillen tussen medewerkers, is inclusiviteit. Het gaat hierbij om gedrag, waarden en spelregels binnen een organisatie waar elke medewerker zijn/haar eigen verantwoordelijkheid in neemt. Dit draagt bij aan een organisatie die vertrouwen geniet, zowel van binnenuit als van buitenaf.

Ook bij DSI, KPMG en Rabobank staat integer handelen hoog in het vaandel. Ervaringen, behoeften en inzichten van klanten en business partners zijn noodzakelijk om goede producten en diensten te kunnen leveren en bij te dragen aan een integere maatschappij.

Op 6 december 2022 hebben wij een selectie deelnemers uitgenodigd voor stakeholder arena Integriteit & Inclusie. Dit zal plaatsvinden bij DSI in het gebouw van Euronext. Het doel van de arena is om deelnemers te laten leren van de ervaringen en uitdagingen van anderen en om deze ervaring mee te nemen naar hun eigen organisatie.

Een inclusieve organisatie in de praktijk

Een integere en inclusieve organisatie heeft een werkvloer die een afspiegeling is van de maatschappij. Het dient een omgeving te zijn waar effectief wordt samengewerkt met verschillen en waar we elkaar met open mind versterken. Waarom werkt dit wel in de ene branche en minder in de andere? In deze stakeholder arena brengen we de verschillende ervaringen bij elkaar. Na afronding van het event zullen wij de uitkomsten delen, om zo iedereen de mogelijkheid te geven om kennis over Integriteit en Inclusie in een organisatie te delen en toe te passen.

Duivelse Dilemma’s voor beleggingsprofessionals

In 2021 heeft DSI deelgenomen aan de week van de integriteit via een online webinar. Via verschillende dilemma’s hebben wij deelnemers meegenomen met verschillende uitspraken van de DSI Tuchtcommissie. Bekijk onderstaand de dilemma’s en het complete webinar.

Bekijk het complete webinar