Mijn DSI

AFM: ‘Volledig DSI-gecertificeerd = ESMA-vakbekwaam’

29/11/2017
Deel deze pagina

Wie zich in 2018 volledig certificeert bij DSI door middel van het met goed gevolg afleggen van een DSI-examen of een door DSI geaccrediteerde opleiding wordt door de Autoriteit Financiële Markten beschouwd als passend gekwalificeerd op het betreffende onderdeel. 

Dat schrijft de AFM in een eigen Q&A voor wie vragen zou kunnen hebben over hoe professionals zo spoedig mogelijk kunnen voldoen aan de ESMA-vakbekwaamheidseisen.

Over wie in januari 2018 niet meteen voldoet aan de criteria schrijft de AFM: “Begin 2018 biedt NIBE-SVV door DSI geaccrediteerde examens voor ‘informeren’ en ‘adviseren’ aan. Als instellingen ervoor kiezen om de passende kwalificatie via dit examen te behalen, dan heeft de AFM er begrip voor dat medewerkers pas bij het eerste moment van het aanbieden van dit examen over een passende kwalificatie kunnen beschikken.”

De vragen en antwoorden stelde de AFM zelf op in reactie op geluiden die de toezichthouder de afgelopen maanden vernam vanuit de sector. Hier en daar viel onzekerheid te beluisteren over wie wanneer en hoe voldoet aan de verplichte ESMA-Richtsnoeren. Aan die onzekerheid maakte de AFM met haar nieuwe openbare Q&A een eind.

Download hier de Q&A van de AFM als .pdf-bestand

Tags

#AFM
#ESMA