Mijn DSI

Permanent Vakbekwaam: DSI kiest voor accreditatie van opleidingsinstituten

Deel deze pagina

DSI heeft besloten dat opleidingsinstituten de mogelijkheid krijgen een Permanent Vakbekwaam-programma te laten accrediteren. In het verleden werd door DSI een zogenaamde Periodieke Toets aangeboden, waarmee professionals aantoonden vakbekwaam te blijven. DSI verandert deze methodiek om beter aan te sluiten op de actualiteit en gebruik te maken van de goede ervaringen die er al bij opleiders zijn. 

DSI-certificering staat voor vakbekwaam zijn én blijven. Dat betekent dat een gecertificeerde beleggingsprofessional periodiek aantoont dat hij of zij nog steeds up-to-date is. Wij informeerden u in onze vorige nieuwsbrief over de initiatieven van DSI om werkgevers te ondersteunen bij het aantoonbaar vakbekwaam blijven van medewerkers.

Inmiddels is besloten dat in dit kader opleidingsinstituten de mogelijkheid krijgen om een Permanent Vakbekwaam programma via DSI te laten accrediteren. Als beleggingsprofessionals één van deze geaccrediteerde programma’s doorlopen, dan kunnen zij via de certificering bij DSI aantonen dat zij permanent vakbekwaam zijn. De komende periode gaan wij in overleg met vertegenwoordigers uit de sector om de randvoorwaarden te bespreken.

Wij streven er naar om de opleidingsinstituten in de zomer te informeren over het accreditatieproces en de accreditatievoorwaarden. Vervolgens verwachten wij aan het eind van dit jaar opleidingsinstituten te kunnen accrediteren, zodat medewerkers van financiële ondernemingen in 2020 kunnen starten met het gewenste programma om permanent vakbekwaam te blijven.

Tags

#certificering
#DSI
#ESMA
permanentvakbekwaam