Mijn DSI

DSI introduceert het AML register

02/06/2024
Deel deze pagina

Vandaag, 3 juni 2024, lanceert DSI het DSI Anti Money Laundering (AML) register. Hiermee zetten we een belangrijke stap richting het vergroten van het vertrouwen en de vakbekwaamheid van professionals in de AML-sector. Dit initiatief is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen (AML) professionals uit de financiële sector, vooraanstaande opleiders en DSI.

“Met de lancering van dit nieuwe DSI-register bieden we een uniforme oplossing voor de registratie van kennis en integriteit van AML-professionals die werkzaam zijn in de financiële sector. Gecertificeerde professionals zijn daarmee aantoonbaar vakbekwaam”, aldus Floris Mreijen, directeur-bestuurder bij DSI.

DSI geaccrediteerde opleiders: VU en ACAMS

Om een registratie te voltooien, dien je als AML-professional een opleiding te hebben voltooid bij een door DSI geaccrediteerde opleider. De DSI Accreditatiecommissie heeft, in samenwerking met de experts uit de DSI Adviescommissie Compliance Professional, accreditatie verleend aan twee opleidingsinstituten: de VU Amsterdam en ACAMS. Andere opleiders zullen in de nabije toekomst mogelijk gaan volgen.

Floris Mreijen, directeur-bestuurder van DSI, ondertekent samen met Tom Loonen, hoogleraar en opleidingsdirecteur FEC-Risk Expert, de DSI accreditatie voor de FEC-Risk Expert opleiding van de VU Amsterdam.
VU Amsterdam: FEC-Risk Expert 

“Deze accreditatie is een belangrijke erkenning van de DSI Accreditatiecommissie dat onze opleiding voldoet aan zware kwaliteitscriteria”, stelt Tom Loonen, opleidingsdirecteur FEC-Risk Expert VU Amsterdam. “We zijn dan ook blij dat onze studenten direct toegelaten kunnen worden tot dit register.”

Klik hier voor meer informatie over FEC-Risk Expert opleiding van de VU.

ACAMS: CAMS-Certificering 

“It is a distinct honor and responsibility for ACAMS to be appointed an accredited DSI educator. This designation provides ACAMS-trained anti-financial crime professionals in the Netherlands with further recognition, demonstrating their high level of competency and commitment. We applaud the launch of the DSI Anti-Money Laundering (AML) register, which sets a new industry benchmark, and thank DSI for entrusting ACAMS with this important mandate.” – Neil Sternthal, CEO of ACAMS.

Klik hier voor meer informatie over de CAMS certificering van ACAMS.

Aantoonbare vakbekwaamheid via het DSI AML Register

Een registratie in het AML-register bevestigt dat een professional voldoet aan de hoge uniforme vakbekwaamheidseisen, zowel van DSI als van de sector zelf. Bovendien biedt registratie zowel de professional als zijn of haar werkgever diverse voordelen:

  • Erkenning: met een DSI certificering onderscheiden professionals zich als een gekwalificeerde AML expert in de financiële sector.
  • Aantoonbaar vakbekwaam: met een certificering bij DSI ben je aantoonbaar vakbekwaam voor klanten en collega’s via het DSI Openbaar Register.
  • Integriteit: DSI staat voor integriteit in de financiële wereld, en onze certificering benadrukt de toewijding van de professional aan dit belangrijke principe.
  • Carrièrekansen: professionals vergroten met een DSI-registratie hun kansen op carrièreontwikkeling en nieuwe doorgroeimogelijkheden in de financiële sector.
  • Professionele ontwikkeling: gecertificeerden blijven zichzelf ontwikkelen door toegang te hebben tot het DSI Permanent Vakbekwaam programma.

Hoe kunnen professionals zich registreren?

Het certificeringsproces bij DSI is eenvoudig en transparant. Registratie verloopt altijd via onze website. Geïnteresseerden kunnen daar eveneens de voorwaarden lezen waaraan een professional moet voldoen om volledig DSI gecertificeerd te zijn.

Voor meer informatie over het register of om je aan te melden, neem gerust contact op met DSI via e-mail op certificering@dsi.nl of bel ons op 020-6201274. Je kunt ook alle details vinden op onze website: www.dsi.nl/aml.

Tags

#AML
#Anti Money Laudering
#DSI
#DSI Certificering