Mijn DSI

Greenwashing: let’s be real!

15/02/2024
Deel deze pagina

Greenwashing is de laatste jaren een veel besproken onderwerp in de beleggingsindustrie. Door de sterke groei van het aanbod van diverse ESG-beleggingen, is het niet verrassend dat veel producten (nog) niet altijd voldoen aan wat beleggingsaanbieders beloven. Financiële organisaties denken na over hoe ze zich kunnen wapenen tegen beschuldigingen van greenwashing. Europese toezichthouders zullen naar verwachting in mei 2024 een gezamenlijk rapport uitbrengen over greenwashing, waarmee financiële risico’s en reputatie in de komende jaren top of mind blijft.

De huidige wetgevende focus lijkt volledig gericht te zijn op transparantie als dé oplossing. Moeten beleidsacties niet directer zijn? En wat te denken van alle beloften die CEO’s en besturen hebben gedaan? Zou er binnen de beleggingsondernemingen niet een meer constructieve dialoog moeten zijn over de weg naar een koolstofneutrale economie en welke keuzes en afwegingen daarvoor moeten worden gemaakt? Ontdek in ons whitepaper de belangrijkste kwesties die naar voren kwamen in gesprekken met professionals uit de financiële sector.

Download Engelse versie   Download Nederlandse versie

© Stichting DSI | Met deze whitepaper wil DSI actief bijdragen aan de levendige discussie over greenwashing. De aanbevelingen kunnen ter harte worden genomen door zowel de financiële sector, toezichthouders als wetgevers.
© Stichting DSI | Met deze whitepaper wil DSI actief bijdragen aan de levendige discussie over greenwashing. De aanbevelingen kunnen ter harte worden genomen door zowel de financiële sector, toezichthouders als wetgevers.

Het whitepaper omvat acht calls to action

Met dit whitepaper wil DSI actief bijdragen aan de levendige discussie over greenwashing. De acht call to action kunnen ter harte worden genomen door zowel de financiële sector, toezichthouders als wetgevers. DSI richt zich voornamelijk op professionaliteit en integriteit in de financiële sector en met name in de investeringsindustrie. Deze twee focuspunten zijn van groot belang voor dit onderwerp. Het document heeft nadrukkelijk niet tot doel een alomvattend verhaal over greenwashing te vertellen.

Meer informatie

Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je dat DSI ook binnen jouw organisatie meedenkt over het voeren van de discussie over greenwashing? Kijk op onze website of neem dan contact op met DSI via Floris Mreijen, directeur-bestuurder via 020-620 74 12 of ons contactformulier.

Tags

#ESG
#greenwashing
#whitepaper