Mijn DSI

Jubileumjaar 25 jaar DSI

11/01/2024
Deel deze pagina

25 jaar integriteit en deskundigheid

Vol trots kondigen wij ons jubileumjaar aan. In 2024 is het al weer 25 jaar geleden dat Stichting DSI werd opgericht als zelfreguleringsinitiatief van de financiële sector om integriteit en deskundigheid te bevorderen.

De 25 jaar die achter ons liggen waren vaak roerige tijden voor de financiële sector waarbij vakbekwaamheid en integriteit (of soms, het gebrek daaraan) vaak van groot belang waren. Stichting DSI heeft voortdurend bijgedragen aan het bevorderen van integriteitsnormen en het verstrekken van richtlijnen zodat professionals hun klanten optimaal kunnen bedienen om zo het vertrouwen in de sector te versterken.

In een wereld die steeds in ontwikkeling is, moeten professionals niet alleen op de hoogte zijn van regelgeving maar ook beschikken over technische kennis door voortdurende educatie. Een moreel kompas vergt regelmatige herijking.

Met onze inzet voor certificering, ontwikkeling van richtlijnen, bewustwording en samenwerking met stakeholders willen we bijdragen aan het bevorderen van integriteit in de financiële sector. In de kern is onze missie nog zoals bij onze oprichting in 1999: het bevorderen van een integere en deskundige financiële sector.

Wat kun je in het jubileumjaar van ons verwachten?

Publicatie whitepaper over Greenwashing:
Analyse aan de hand van verschillende rondetafelgesprekken samen met EY over het actuele vraagstuk van Greenwashing en de impact hiervan op integriteit in de financiële sector – meer informatie
Event over Integriteit en Deskundigheid: 
In het tweede kwartaal organiseren wij een evenement gericht op integriteit en deskundigheid, waarbij we professionals in de financiële sector samenbrengen om te discussiëren over actuele vraagstukken en ons 25-jarig jubileum vieren
Introductie van het register AML:
DSI zal een nieuw register introduceren, gericht op Anti Money Laundering. Voor de vakspecialisten die dagelijks werken aan het identificeren en aanpakken van financiële misdrijven en het bevorderen van een integere bedrijfsvoering.
Week van de Integriteit:
Als onderdeel van onze betrokkenheid bij integriteitsbevordering, nemen wij als partner deel aan de Week van de Integriteit, waarbij wij onze inzichten en ervaringen delen om het bewustzijn rond integriteit te vergroten en delen met onze achterban.

Onder meer met deze initiatieven blijven wij ons inzetten voor integriteit en deskundigheid binnen de financiële sector.

Namens Stichting DSI nodigen we je uit om samen met ons het jubileumjaar te vieren en deel te nemen aan onze activiteiten en initiatieven in 2024. We houden je hiervan op de hoogte via onze website, LinkedIn en (kwartaal)nieuwsbrieven!

Tags

#25jaarDSI
#Deskundigheid
#integriteit