Mijn DSI

DSI opent beurs van Amsterdam

05/07/2022
Deel deze pagina

Samen werken aan een integere en betrouwbare beleggingssector

Stichting DSI en Validata staan samen voor integere en betrouwbare professionals in de beleggingssector. Ter gelegenheid van de samenwerking op het gebied van het screenen van DSI gecertificeerden, luidde Floris Mreijen, sinds 1 april algemeen directeur van DSI, vanmorgen gezamenlijk met Validata de gong.

Op 14 april 1999 is Stichting DSI opgericht als zelfreguleringsinstituut voor de beleggingssector. De kerntaak van Stichting DSI is samen met de sector zorgdragen voor meer vertrouwen van de samenleving in de beleggingssector. Dit doet DSI door:

  • Het formuleren van normen voor kennis, vaardigheden en integriteit;
  • Het accrediteren van examens en opleidingsprogramma’s;
  • Het certificeren van professionals die voldoen aan de door DSI opgestelde normen en deze professionals te registeren in het DSI Openbaar Register;
  • Het aanspreken van gecertificeerden die de DSI-gedragsregels overtreden middels het DSI Tuchtrecht.

Employment screening van DSI gecerticeerden

Onderdeel van een certificeringsaanvraag bij DSI is een employment screening. Daarmee zorgen we aan voorkant van een DSI registratie voor een uitgebreide check van professionals op het gebied van werkervaring en opleidingen. Voor het uitvoeren van deze employment screening heeft het bestuur van DSI gekozen voor de diensten van Validata Group. DSI voert deze screening momenteel nog zelf uit. De samenwerking zal naar verwachting na de zomer van start gaan. DSI deelnemers krijgen nader bericht vanaf welke datum dit zal zijn.

Waarom Validata Group

Validata Group is een professionele screeningsorganisatie met jarenlange ervaring op het gebied van employment screening. Validata hecht veel waarde aan kwaliteitskeurmerken (o.a. ISO), IT security en privacy. Validata beschikt over een modern IT-platform dat alle gangbare aansluitingen met HR softwareapplicaties van (to be) klanten ondersteunt of mogelijk maakt. Daarnaast bedient Validata grote bekende werkgevers uit de financiële sector. Dit geeft DSI het vertrouwen dat Validata de kwalitatieve professionele en flexibele partij is waarmee zowel DSI als de klanten van DSI nu en in de toekomst zaken kunnen doen.

Vragen over vakbekwaamheid van beleggingsprofessionals?

Heeft u vragen over een DSI certificering of een algemene vraag over vakbekwaamheid in de beleggingssector? Wij hebben een FAQ pagina voor u beschikbaar met antwoorden op de meeste gestelde vragen. Wilt u graag een persoonlijk gesprek? Neem dan contact op met DSI via communicatie@dsi.nl of bel met 020-6201274. Wij helpen u graag op weg!

Tags

#Gongceremonie
#Openingbeurs
#screening
#stichtingDSI
#Validata