Mijn DSI

Sinds 1 april 2022 is DSI gestopt met het screenen van professionals

Deel deze pagina

Sinds 1 april 2022 is het niet meer mogelijk om professionals te screenen bij DSI als de screening geen onderdeel is van een DSI Certificering. Per 30 juni 2022 zullen deze werkzaamheden geheel zijn gestopt. DSI blijft de screening die onderdeel is van een DSI certificeringsaanvraag voorlopig nog wel zelf uitvoeren. Dit is dus de screening die professionals doorlopen als onderdeel van een certificeringsaanvraag.

Focus op kerntaak

Stichting DSI heeft besloten om de screeningactiviteiten van DSI af te bouwen. Deze keuze is ingegeven door de wens van de stichting om zich weer te richten op haar kerntaak. DSI is ruim twintig jaar geleden opgericht als zelfreguleringsinstituut voor de beleggingssector. De kerntaak van Stichting DSI is samen met de sector zorgdragen voor meer vertrouwen van de samenleving in de beleggingssector. Dit doet DSI door:

  • Het formuleren van normen voor kennis, vaardigheden en integriteit;
  • Het accrediteren van examens en opleidingsprogramma’s;
  • Het certificeren van professionals die voldoen aan de door DSI opgestelde normen en deze professionals te registeren in het DSI Openbaar Register;
  • Het aanspreken van gecertificeerden die de DSI-gedragsregels overtreden middels het DSI Tuchtrecht.

Screenings die onderdeel zijn van een DSI Certificering voert DSI nog zelf uit

DSI blijft screenings die onderdeel zijn van een DSI Certificering(saanvraag) nog zelf uitvoeren. DSI is per 1 april 2022 gestopt met het uitvoeren van screenings die geen onderdeel zijn van een DSI Certificering(saanvraag).

Alternatief voor nieuwe screenings na 1 april 2022: screenings van Validata Group

DSI streeft er naar haar screeningsklanten een goed alternatief te bieden voor het screenen van hun medewerkers. Graag willen wij u informeren dat het DSI Bestuur na een zorgvuldig selectieproces heeft gekozen voor screenings van Validata Group.

Waarom Validata Group

Validata Group is een professionele screeningsorganisatie met jarenlange ervaring op het gebied van employment screening. Validata hecht veel waarde aan kwaliteitskeurmerken (o.a. ISO), IT security en privacy. Validata beschikt over een modern IT-platform dat alle gangbare aansluitingen met HR softwareapplicaties van (to be) klanten ondersteunt of mogelijk maakt. Daarnaast bedient Validata grote bekende werkgevers uit de financiële sector. Dit geeft DSI het vertrouwen dat Validata de kwalitatieve professionele en flexibele partij is waarmee zowel DSI als de klanten van DSI nu en in de toekomst zaken kunnen doen.
Validata Group gaat graag in gesprek over een mogelijke samenwerking voor het screenen van medewerkers. Meer informatie over Validata Group vindt u hier.

Lopende DSI screeningsaanvragen worden tot 1 mei 2022 door DSI in behandeling genomen.

Screeningsaanvragen die voor 1 april 2022 door DSI zijn ontvangen, neemt DSI nog zelf in behandeling. Professionals die op 1 april 2022 nog een aanvraag hebben open staan, krijgen tot 1 mei 2022 de tijd om de aanvraag compleet te maken en in te dienen. Gebeurt dit niet, dan geeft DSI hier geen screeningsrapport meer voor af.

Openstaande screeningsaanvragen moeten uiterlijk op 30 april 2022 volledig zijn aangeleverd bij DSI.

Screeningsaanvragen die op 1 mei 2022 een van de volgende statussen hebben, worden gearchiveerd:

  • Status ‘Nieuw’
  • Status ‘Onvolledig’
  • Status ‘Niet volledig’.

Voor deze screeningsaanvragen worden geen screeningsrapporten meer afgegeven door DSI.

Speciaal tarief voor screenings met status ‘Niet volledig’

DSI brengt niet voor alle openstaande screeningsaanvragen kosten in rekening. Voor screeningsaanvragen die op 1 mei 2022 de status ‘Niet volledig’ hebben, vraagt DSI een beperkte vergoeding: 50% van het betreffende screeningstarief. Voor een standaard DSI Pre-Employment Screening wordt € 67 ex BTW in rekening gebracht oftewel 50% van € 134 ex BTW. DSI rekent dit bedrag voor screeningsaanvragen met de status ‘niet volledig’, omdat DSI Screening Officers aan deze aanvragen hebben gewerkt en de screeningsaanvraag bij de aanvrager ligt te wachten om de DSI feedback te verwerken. Dit in tegenstelling tot de andere statussen zoals bijvoorbeeld status ‘onvolledig’ waarvoor de DSI Screening Officers nog geen werkzaamheden hebben verricht.

In het dashboard van uw MijnDSI werkgeversportal ziet u welke screenings er aan u als werkgever zijn gekoppeld en wat de status is.

Heeft u andere vragen?

Heeft u nog vragen over DSI Certificering? Wij hebben een FAQ pagina voor u beschikbaar met antwoorden op de meeste gestelde vragen. Met deze DSI Certificering FAQ pagina maken wij u als professional en werkgever op een praktische manier wegwijs in DSI Certificering. Daarnaast geven we uitleg over het gebruik van MijnDSI.

Staat uw vraag niet op deze FAQ pagina? Of wilt u persoonlijk advies over het aanmelden voor een specifieke certificering? Neem dan contact op met onze helpdesk via certificering@dsi.nlof bel met 020-6201274. Wij helpen u graag op weg!

Tags

#screening
#stichtingDSI
#Validata