Mijn DSI

Sinds 1 april 2022 is DSI gestopt met het screenen van professionals

01/04/2022
Deel deze pagina

Sinds 1 april 2022 is het niet meer mogelijk om professionals te screenen bij DSI als de screening geen onderdeel is van een DSI Certificering. Per 30 juni 2022 zullen deze werkzaamheden geheel zijn gestopt. DSI blijft de screening die onderdeel is van een DSI certificeringsaanvraag voorlopig nog wel zelf uitvoeren. Dit is dus de screening die professionals doorlopen als onderdeel van een certificeringsaanvraag.

Focus op kerntaak

Stichting DSI heeft besloten om de screeningactiviteiten van DSI af te bouwen. Deze keuze is ingegeven door de wens van de stichting om zich weer te richten op haar kerntaak. DSI is ruim twintig jaar geleden opgericht als zelfreguleringsinstituut voor de beleggingssector. De kerntaak van Stichting DSI is samen met de sector zorgdragen voor meer vertrouwen van de samenleving in de beleggingssector. Dit doet DSI door:

  • Het formuleren van normen voor kennis, vaardigheden en integriteit;
  • Het accrediteren van examens en opleidingsprogramma’s;
  • Het certificeren van professionals die voldoen aan de door DSI opgestelde normen en deze professionals te registeren in het DSI Openbaar Register;
  • Het aanspreken van gecertificeerden die de DSI-gedragsregels overtreden middels het DSI Tuchtrecht.

Screenings die onderdeel zijn van een DSI Certificering voert DSI nog zelf uit

DSI blijft screenings die onderdeel zijn van een DSI Certificering(saanvraag) nog wel zelf uitvoeren. Voor meer informatie over de screeningsprocedure en de benodigde data, kunt u kijken op deze pagina.

Heeft u andere vragen?

Heeft u nog vragen over DSI Certificering? Wij hebben een FAQ pagina voor u beschikbaar met antwoorden op de meeste gestelde vragen. Met deze DSI Certificering FAQ pagina maken wij u als professional en werkgever op een praktische manier wegwijs in DSI Certificering. Daarnaast geven we uitleg over het gebruik van MijnDSI.

Staat uw vraag niet op deze FAQ pagina? Of wilt u persoonlijk advies over het aanmelden voor een specifieke certificering? Neem dan contact op met onze helpdesk via certificering@dsi.nlof bel met 020-6201274. Wij helpen u graag op weg!

Tags

#screening
#stichtingDSI
#Validata