Mijn DSI

Stichting DSI kiest voor screening van Validata Group

21/01/2022
Deel deze pagina

In november 2021 hebben wij u geïnformeerd dat het Bestuur van Stichting DSI heeft besloten om de screeningactiviteiten van DSI in 2022 af te bouwen. Deze keuze is ingegeven door de wens van de stichting om zich weer te richten op haar kerntaak. De afgelopen periode heeft in het teken gestaan van het zoeken naar een goed alternatief voor employment screening voor onze klanten. Graag willen wij u informeren dat het DSI Bestuur na een zorgvuldig selectieproces heeft gekozen voor screening van Validata Group.

Waarom Validata Group

Validata is een professionele screeningsorganisatie met een modern IT-platform dat alle gangbare aansluitingen met HR softwareapplicaties van (to be) klanten ondersteunt of mogelijk maakt. Validata hecht veel waarde aan kwaliteitskeurmerken (o.a. ISO), IT security en privacy. Daarnaast bedient Validata grote bekende werkgevers uit de financiële sector. Dit geeft ons het vertrouwen dat Validata de kwalitatieve professionele en flexibele partij is waarmee zowel DSI als onze klanten nu en in de toekomst zaken kunnen doen.

Wat gaat er wanneer gebeuren?

  • DSI geeft tot in ieder geval 1 juli 2022 zelf de screeningsrapporten uit te geven die onderdeel zijn van een DSI certificering. Daarna werken we samen met Validata Group voor het uitgeven van een screeningsrapport behorende bij een DSI certificering.
  • DSI neemt vanaf 1 april 2022 geen nieuwe screeningsaanvragen meer in behandeling als deze aanvraag geen onderdeel is van een DSI certificering.
  • Aanvragen die voor 1 april 2022 door DSI zijn ontvangen, neemt DSI nog zelf in behandeling. Professionals die op 1 april 2022 nog een aanvraag hebben open staan bij DSI, krijgen tot 1 mei 2022 de tijd om de aanvraag compleet te maken en in te dienen. Gebeurt dit niet, dan geeft DSI hier geen rapport meer voor af.

Online demo en kennismaking met Validata
Wilt u meer weten over de dienstverlening van Validata? Klik hier voor meer informatie. Vanaf 25 januari 2022 worden er wekelijks online demo’s & kennismakingssessies georganiseerd door Validata. Wij nodigen u hier graag voor uit. Schrijf u hier in.

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over Validata of het afbouwen van DSI Screening?

  • Bent u werkgever? De DSI relatiebeheerders, Nana Asante en Dominique Pietersen staan u graag te woord. Zij zijn te bereiken via relatiebeheer@dsi.nl.
  • Bent u financieel professional? Neem contact op met uw (toekomstig) werkgever. Heeft uw werkgever nog vragen? Zij kunnen contact opnemen met hun DSI relatiebeheerder via relatiebeheer@dsi.nl.

Tags

#DSI
#screening
#Validata
Screening Validata