Mijn DSI

Vernieuwde leerdoelen PV 2024

04/10/2023
Deel deze pagina

Elk jaar stellen de DSI Adviescommissies de leerdoelen voor het Permanent Vakbekwaam (PV) programma opnieuw vast om de registers up-to-date te houden en te voldoen aan veranderende wet- en regelgeving. Hier een beknopt overzicht van de leerdoelen voor de registers Beleggen Retail, Beleggen Institutioneel en Treasury:

Retail

Het PV-programma voor Retail behandelt onderwerpen zoals alternatieve beleggingen, beursgenoteerd private equity, duurzaam beleggen en AI. Ook is er aandacht voor het thema sparen (in het buiteland) versus beleggen. In het PV-programma zal worden ingegaan op de invloed van veranderende rendementsvooruitzichten (bijvoorbeeld hogere rendementen op obligaties) en veranderende fiscaliteit ten aanzien van sparen en beleggen op de passendheid van een bepaald risicoprofiel.

Bekijk hier de leerdoelen voor Retail in 2024

Institutioneel

Net als dit jaar wordt er in de leerdoelen veel aandacht geschonken aan de actuele ontwikkeling op het gebied van duurzaam beleggen. Ook komen de gevolgen van het actuele rentebeleid voor de verschillende asset classes aan bod. Daarnaast worden onderwerpen behandeld zoals monetaire ontwikkelingen, de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel, Digital Operational Resilience Act (DORA) en AI.

Bekijk hier de leerdoelen voor Institutioneel in 2024

Treasury

In de leerdoelen voor Treasury van volgend jaar wordt er aandacht besteed aan de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam beleggen op de commodity markten. Ook komen carbon credits aan de orde. De gevolgen van het actuele rentebeleid en de geopolitieke risico’s zullen ook in het PV-programma worden behandeld. Ten slotte zijn EMIR 3.0 en AI in de leerdoelen opgenomen.

Bekijk hier de leerdoelen voor Treasury in 2024

DSI waarborgt de kwaliteit en inhoud van de PV programma’s door de leerdoelen actueel te houden. De onderwerpen worden samengesteld door experts uit de sector in diverse DSI-adviescommissies. Meer informatie over het PV-programma is te vinden op www.dsi.nl/pv.

Tags

#DSI
#Leerdoelen
#Opleiders
#PV 2024