Mijn DSI

DSI kiest voor screening van Validata

Vragen en antwoorden over het afbouwen van DSI Screening

Wij geven u graag de antwoorden

DSI bouwt in 2022 haar screeningactiviteiten af. Deze keuze is ingegeven door de wens om ons als stichting volop te richten op onze kerntaak: het samen met de sector zorgdragen voor meer vertrouwen van de samenleving in de beleggingssector. DSI streeft er naar haar klanten een goed alternatief te bieden voor het screenen van medewerkers. Graag willen wij u informeren dat na een marktonderzoek en zorgvuldig selectietraject het DSI Bestuur heeft gekozen om Validata Group aan te dragen als substituut. 

Op deze FAQ pagina een overzicht van de meeste gestelde vragen en belangrijke data rondom het afbouwen van de screeningsactiviteiten en de samenwerking tussen DSI en Validata. Heeft u een andere vraag, kijk dan onder aan de pagina voor de contactgegevens van uw DSI relatiebeheerder.

Samenwerking met Validata

Om u snel wegwijs te maken in de mogelijkheden die Validata Group u zou kunnen bieden voor het uitvoeren van uw employment screening, heeft Validata verschillende informatiepunten ingericht. Klik op één van de punten voor een direct link naar de betreffende websites voor meer informatie.

 • Informatie van Validata voor klanten van DSI – bezoek website
 • Webinar Validata met uitleg over screeningsproces – meldt u hier gratis aan
 • Direct contact met Laura Broekaart, Account Executive van Validata voor meer informatie over een overstap van DSI naar Validata

Een screening tot 1 april 2022

Direct naar de FAQ's

Een screening na 1 april 2022

Direct naar de FAQ's

Belangrijke data

DSI bouwt de screeningsactiviteiten stapsgewijs af. Onderstaand een tijdlijn van de verschillende acties.

Datum Activiteit Voor wie Wat te doen
1 april 2022 DSI neemt geen nieuwe screeningsaanvragen meer in behandeling als de screening geen onderdeel is van een DSI Certificering Opdrachtgevers screening (bedrijven) Neem contact op met Validata voor een individuele screening
30 april 2022 Uiterste datum aanvullen openstaande DSI screeningsaanvraag Financieel Professionals Neem contact op met DSI
Ambitie 1 juli 2022 De screening als onderdeel van de DSI certificering wordt door Validata uitgevoerd Opdrachtgevers certificering (bedrijven) Niets. DSI werkt samen met Validata.

FAQ Screening Stopt | Algemeen

Certificering | Aanvragen

FAQ Screening Stopt | Huidige screening

FAQ Screening Stopt | Screening via Validata

FAQ Screening Stopt | Screening onderdeel Certificering

Screening door Validata

 • Mijn organisatie is certificeringsklant. Screent u nog wel medewerkers van mijn organisatie?

  De screening bij DSI wordt uitgevoerd door Validata. Zodra uw medewerker een certificeringsaanvraag heeft ingediend via MijnDSI, krijgt hij/zij automatisch een uitnodiging van Validata voor het uitvoeren van een personeelsscreening. Afhankelijk van de aanvraag kunnen de volgende onderdelen deel uitmaken van het screeningsproces: identiteitsbewijs, hoogst afgeronde opleiding, werkervaring, VOG en de integriteitsvragenlijst.

  Via deze link krijgt u meer informatie over het screeningsproces bij Validata.

  Voor meer informatie kunt u kijken op een speciale FAQ pagina van Validata voor veel gestelde vragen over het screeningsproces. Validata is op werkdagen bereikbaar van 8:00 tot 20:00 (op vrijdagen tot 18:00) per telefoon via +31 (0) 88 050 2100 en e-mail per support@validatagroup.com

Uw antwoord niet gevonden?

Staat uw vraag niet op deze screening FAQ pagina?

 • Bent u werkgever? Neem dan contact op met onze  DSI relatiebeheerders via relatiebeheer@dsi.nl.
 • Bent u financieel professional? Neem dan contact met uw werkgever of de DSI Screening Officers via screening@dsi.nl of bel met 020-620 12 74.

DSI stelt alles in het werk om de samenwerking met alle werkgevers en professionals op het gebied van screening op een zo goed mogelijke manier af te ronden. Mocht u desondanks een klacht hebben, dan horen wij dit graag van u via onze contactpagina.