Mijn DSI

DSI screent professionals alleen nog als onderdeel van DSI certificeringsaanvraag

08/02/2022
Deel deze pagina

In november 2021 heeft het Bestuur van Stichting DSI besloten om de screeningactiviteiten van DSI in 2022 af te bouwen. In lijn met dit besluit zal DSI per 1 april 2022 dan ook daadwerkelijk stoppen met het screenen van professionals, als de screening geen onderdeel uitmaakt van een certificering(saanvraag). Graag informeren wij u hoe DSI de screeningsactiviteiten stap-voor-stap afbouwt. En welke stappen u als professional en werkgever kunt ondernemen voor het continueren van uw toekomstige screeningsaanvragen via eventueel Validata.

Stapsgewijze afbouw screening bij DSI

 • Tot 18 februari 2022:
  Tot dit tijdstip kunnen professionals zelf een screening starten bij DSI via MijnDSI. Ook kan een professional een screening starten via een door een werkgever gestuurde uitnodigingslink. Beiden worden door DSI in behandeling genomen.
 • Tussen 18 februari 2022 en 1 april 2022:
  Professionals kunnen niet meer zelf een screening starten. DSI neemt geen screeningsaanvragen meer in behandeling die gestart zijn door de professional zelf in MijnDSI. Alleen aanvragen waarvoor een bedrijf de professional heeft uitgenodigd, worden in behandeling genomen. Voordeel van de uitnodigingslink is dat de screeningsaanvraag direct wordt gekoppeld aan werkgever.
 • Vanaf 1 april 2022:
  DSI neemt geen screeningsaanvragen meer in behandeling als de screening geen onderdeel uitmaakt van een DSI certificering(saanvraag). DSI heeft voor Validata gekozen voor de uitvoer van screening. Validata komt graag met u in contact over een mogelijke samenwerking.
 • Vanaf 1 juli 2022:
  DSI stopt met het zelfstandig screenen van professionals en laat alle screeningsaanvragen uitvoeren door Validata Group. Professionals die worden gescreend als onderdeel van een DSI certificering(saanvraag), worden eveneens gescreend door Validata Group. De screening zal via een automatisch proces plaatsvinden via MijnDSI. Technische details rondom het screenen van professionals bij een DSI certificering(saanvraag), zal op een latere termijn verder worden toegelicht via een nieuwsupdate.

Hoe nodigt u tot 1 april uw professionals uit voor een screening?

Het uitnodigen van nieuwe screenings is alleen mogelijk via een uitnodigingsmodule die voor werkgevers toegankelijk is via MijnDSI. Via deze module kunnen werkgevers één of meerdere professionals tegelijkertijd uitnodigen om een screening aan te vragen bij DSI. DSI heeft hiervoor een speciale handleiding voor werkgevers gemaakt waarin wordt beschreven hoe de uitnodigingsmodule werkt. Ook heeft DSI een handleiding voor de professional(s) gemaakt, voor meer uitleg over de DSI employment screening. Bent u recruiter of werkt u bij een werving & selectie bureau en voert u via DSI screenings uit voor deelnemers van DSI? Neem dan contact op met onze relatiebeheer screening voor een persoonlijk advies.

Maak online kennis met Validata

Wilt u ontdekken of Validata een geschikte partner is voor uw toekomstige employment screening? Validata organiseert wekelijks online demo & kennismakingssessies. Wij nodigen u hier graag voor uit. Meld u hier aan. Meer informatie over Validata Group, hun werkwijze, screeningsoplossingen en kosten vindt u hier.

Information in English

DSI translated all the information in this newsletter update. You can read all the information in English here. You can also find the instruction manuals on this page.

Vragen?

Heeft u vragen over het uitnodigen van professionals of het afbouwen van DSI Screening? Dominique Pietersen staat u graag te woord. Dominique is te bereiken via 020 535 61 71 en via e-mail: relatiebeheer@dsi.nl.

Tags

#DSI
#screening