Mijn DSI

DSI accrediteert TMoC voor register Compliance Professional

06/07/2021
Deel deze pagina

Voor het register Compliance Professional heeft de DSI Accreditatiecommissie de opleiding van The Ministry of Compliance (TMoC) goedgekeurd. Compliance professionals die zich willen inschrijven voor dit register kunnen per direct starten met deze opleiding bij dit instituut.

The Ministry of Compliance voldoet aan de eisen die DSI aan de opleiders stelt. Geaccrediteerde opleiders voor het register Compliance Professional worden aan dit overzicht op de website van DSI toegevoegd. Op deze website kunt u ook meer informatie lezen over het DSI register Compliance Professional.

Nieuwe ESMA richtsnoeren compliance functies

Per begin juni 2021 zijn er vanuit de Europese regelgeving nieuwe guidelines (richtsnoeren) voor de compliance functie in de financiële sector in werking getreden. Deze wijzigingen vormen een aanvulling op de bestaande richtsnoeren voor compliance professionals (2012). De wijzigingen in de guidelines hebben o.a. betrekking op de navolgende onderwerpen:

  • functionele verantwoordelijkheden
  • organisatorische eisen
  • meer controlerende instrumenten

Via de opleiding bij o.a. The Ministry of Compliance zal dieper worden ingegaan op de ESMA regelgeving voor compliance professionals.

Opleiding toegespitst op eigen werkomgeving

De opleiding is een praktische studie die professionals klaarstoomt voor een functie als Compliance Officer; geen ‘one size fits all’ benadering, maar met voldoende aandacht voor de specifieke kennis, ervaring en de omgeving waarin de professional werkt. “We kunnen de opdrachten toespitsen op onze eigen werkomgeving, waardoor ze direct bruikbaar zijn in onze dagelijkse praktijk”, zegt een van de cursisten hierover. Bovendien is de opleiding ook in het Engels te volgen.

Direct naar de opleider

Tags

#certificering
#Compliance
#DSI
#TMoC