Mijn DSI

ESMA Eindtermen geactualiseerd

07/02/2022
Deel deze pagina

DSI heeft samen met haar adviescommissies en accreditatiecommissie de zogenaamde eindtermen voor de initiële examens van DSI-ESMA registers geactualiseerd. In navolging hiervan hebben wij de accrediteerde opleiders gevraagd de initiële examens eveneens aan te passen. Hiermee zullen beleggingsprofessionals die vanaf 1 januari 2023 instromen een examen afnemen dat inspeelt op de belangrijkste ontwikkelingen in de afgelopen jaren. 

Een DSI gecertificeerde beleggingsprofessional voldoet aan de wettelijke vakbekwaamheidseisen. Deze professional heeft de benodigde door DSI geaccrediteerde examens afgerond en doorloopt het Permanent Vakbekwaam programma. De examens voldoen aan de wettelijke eisen die door ESMA enkele jaren geleden zijn opgesteld.

Aan de hand van deze wettelijke eisen heeft DSI samen met haar adviescommissies en accreditatiecommissie zogenaamde eindtermen vastgesteld. De geaccrediteerde examens zijn hier van afgeleid. Hierdoor wordt geborgd dat wettelijk vereiste kenniscomponenten onderdeel zijn van de examens.

Omdat deze eindtermen enkele jaren geleden zijn vastgesteld en de afgelopen jaren aanvullende thema’s zijn toegevoegd aan het programma (via Permanent Vakbekwaam) vond DSI het noodzakelijk de initiële eindtermen te actualiseren. Deze zijn inmiddels geactualiseerd en vastgesteld door de adviescommissies en accreditatiecommissie. Kijk hier voor de geactualiseerde eindtermen.

Wij hebben opleiders gevraagd op basis van deze nieuwe eindtermen de initiële examens te actualiseren. De verwachting is dat vanaf 1 januari 2023 deze geactualiseerde examens afgenomen gaan worden. Uiteraard heeft deze actualisatie geen gevolgen voor gecertificeerden die het examen reeds hebben afgerond en Permanent Vakbekwaam volgen. De actualisatie is bedoeld om beleggingsprofessionals die instromen in het vakgebied een examen te laten afnemen met inbegrip van de belangrijkste ontwikkelingen uit de afgelopen jaren.

Heeft u vragen over de geactualiseerde eindtermen of algemene vragen over de ESMA examens? Neem contact op met onze afdeling Certificering via het contactformulier.

Tags

#DSI
#ESMA
#Richtsnoeren