Mijn DSI

Tanja Nagel nieuwe bestuursvoorzitter DSI

19/06/2020
Deel deze pagina

Oud-bankbestuurder Tanja Nagel wordt met ingang van 1 juli de nieuwe voorzitter van het bestuur van stichting DSI. Zij volgt Dirk Schoenmaker op, die afscheid neemt na een volle periode als voorzitter.

Tanja Nagel deed met haar lange loopbaan in topposities veel kennis en ervaring op, die ze nu ook in gaat zetten voor DSI.

Nagel: “Het belang van een betrouwbare financiële sector blijft onveranderd. De sector is in beweging, en dat maakt de bijdrage die DSI levert aan versterking van het vertrouwen relevant. Ik zie ernaar uit mijn bijdrage te leveren aan een duurzame invulling van de toegevoegde waarde door DSI.”

Nagel zet haar kennis en ervaring graag in ten behoeve van maatschappelijke functies als toezichthouder en adviseur. Momenteel is zij commissaris bij EY Nederland en PNO Consultants. Daarnaast is zij Lid van de Raad van Toezicht van Stichting Oncode en de Veerstichting, lid van de Raad van Advies Frans Hals Museum l De Hallen en bestuurslid van het Universiteitsfonds van de Universiteit van Utrecht. Ook is zij betrokken bij diverse maatschappelijke initiatieven en is zij zakenpartner in het programma “Zaken doen” op BNR.

Volop toegevoegde waarde
Dirk Schoenmaker draagt de voorzittershamer over na vervolmaking van zijn bestuursperiode.

Schoenmaker: “De afgelopen zeven jaar heeft DSI veel bijgedragen aan versterking van vertrouwen in de financiële sector door ons robuuste systeem van screening, certificering en tucht. Met de kennis en ervaring die Tanja Nagel met zich mee brengt, heb ik er alle vertrouwen in dat DSI in samenwerking met de sector ook in de komende jaren integriteit hoog in het vaandel houdt.”

Curriculum Tanja Nagel (in .pdf)

Tags

#DSI
#TanjaNagel